dissabte, 27 de setembre de 2008

La prostitucion otra forma de violencia contra las mujeres


Una forma extrema de violencia de género

Hemos conocido a través de los medios de comunicación la existencia de un borrador sobre el tráfico de mujeres que la ministra de Igualdad, Bibiana Aído, presentó, en su denominado plan para luchar contra la explotación sexual, con intención de que el proyecto esté listo antes de final del año 2008, para que entre en vigor en 2009.Al parecer los objetivos son cuatro, sensibilizar a la ciudadanía, fijar políticas de cooperación con otros países para combatir sus causas, garantizar la seguridad de las mujeres para que denuncien y elaborar una política integral.Desde la Secretaría de la mujer del PCE, nos hacemos ecos de las críticas realizadas por diferentes organizaciones de mujeres, basadas en que un plan contra la trata es insuficiente. La trata es una forma agravada de prostitución, pero hay que abordar el problema de la prostitución en su conjunto.La prostitución es una de las formas más graves de violencia hacia las mujeres, hacia todas las mujeres prostituidas, y un anclaje de la sociedad patriarcal, contra el que hay que luchar sin atajos. Es inconcebible que en España no existan medidas contra los mal llamados proxenetas y clientes, y contra los medios de comunicación que se lucran con anuncios de venta del cuerpo de las mujeres.Desde esta Secretaría instamos al Ministerio de Igualdad a abordar con valentía este gravísimo problema, y a abordar la prostitución en su conjunto, haciendo una ley similar a las ya existentes en algunos países europeos, donde se defiende a las mujeres prostituidas y se sanciona a todos los que se lucran de su venta como objetos y a los compradores de carne humana.

dimecres, 24 de setembre de 2008


El Grup Municipal de ICV-EUiA de Mollet impulsa el suport a la declaracio conjunta del 7 de d'octubre per una jornada mundial pel treball digne y contra la directiva Europea del Temps de Treball , pel ple del proxim Dilluns dia 29 de Setembre.

diumenge, 21 de setembre de 2008La Derechona en su salsa

Cena de EUIA Mollet

Vista general del Porcho del Jardinet del Casal Cultural donde se celebro la cena.
El
ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DE MOLLET CELEBRÀ AMB UN SOPAR DE GERMANOR L'INICI DEL CURS POLÍTIC LOCAL

La formació celebrarà els propers mesos el Xè aniversari de la seva fundació a Mollet

La crisi econòmica, la deficient situació de la sanitat a Mollet, el problema de l'aparcament i altres temes de caire local van ser els temes destacats pel coordinador local, Antonio López.

El passat divendres 19 de setembre el afiliats i amics de Esquerra Unida i Alternativa celebraven al Jardinet del Casal Cultural un sopar de germanor amb el que donaven col·lectivament el tret de sortida al nou curs polític.

En un ambient distès la cinquantena de participants van departir informalment els temes més candents de l'actualitat que posteriorment va tractar el Coordinador Local , Antonio López a la seva intervenció.

López es va referir a la crisi econòmica que preocupa i molt al treballadors i treballadores i que "cal, ara més que mai, defensar que aquesta crisi no acabi afectant, com sempre, als sectors més dèbils de la societat". A nivell local, va parlar dels reptes que enfronta el Grup Municipal d'ICV-EUiA enfrontat com a primer grup de l'oposició a un govern PSC-CiU "que no escolta al poble, i que davant la crisi gestiona mal i fa politiques continuistes i de retallada de serveis als ciutadans". Un exemple de tot això és la supressió del pàrquing gratuït de les Pruneres.

També es va referir als preocupants dèficits de la sanitat a Mollet, tema que preocupa i molt a l'organització local d'EUiA i en que la que vé treballant activament.

En clau interna, López va recordar que EUiA compleix 10 anys a Catalunya i també a Mollet. "10 anys en els que EUiA ha estat protagonista de la política local, defensant sempre els interessos dels treballadors i treballadores, de la gent d'esquerra que és una amplia majoria dels molletans". També es va referir al procés de la 5a assemblea d'EUiA a Catalunya que tindrà lloc el proper 9 de novembre a Barcelona i a la que assistiran 11 delegats de l'assemblea local de Mollet que seran escollits en properes assemblees a Mollet.

Finalment, l'acte també va servir per fer tasca solidària amb Cuba afectada greument pels huracans, recollint-se una notable quantitat de diners per enviar a l'illa caribenya.

Mollet,24/09/2008
Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...