divendres, 14 de novembre de 2008

ADEU CAMARADA PERSONAS COMO TU SIEMPRE SERAN UN REFERENTE MORAL Y POLITICO PARA MI


EUiA lamenta la mort de Miguel Núñez, històric militant del PSUC i destacat lluitador antifranquista
El coordinador general de la formació, Jordi Miralles, diu que comunistes com Núñez o el també desaparegut Gregorio López Raimundo, han contribuït a “recuperar la memòria democràtica al nostre país”
Assabentat de la mort avui de Miguel Núñez, el coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, lamenta en nom de la formació “la pèrdua d´un històric dirigent del PSUC, destacat lluitador contra la dictadura franquista i defensor de les llibertats democràtiques al nostre país”, mèrits pels quals va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Núñez va ser torturat i empresonat pel franquisme, experiència que va transmetre en el seu llibre ´La revolución y el deseo´.Segons ha declarat Miralles -que ha transmès el seu condol a camarades i familiars de Núñez-, figures com la d´ell o la d´altres comunistes, com el també desaparegut Gregorio López Raimundo, “han estat fonamentals per a recuperar la memòria democràtica al nostre país”.
Contador web

dimarts, 11 de novembre de 2008


Pressupostos de Mollet 2009

Aquests no són els Pressupostos Municipals que Mollet necessita.L’equip de govern municipal sempre ha presumit de ser rigorós amb els impostos i les taxes, però enguany, tot i la crisi que tenim al damunt, proposen un augment per sobre de l’IPC, que hores d’ara no sabem com quedarà, però ells ja preveuen per avançat que serà un 5% i l’apliquen tal qual, quan la previsió oficial del govern per a cap d’any es molt més baixa, sobretot si es te en compte que baixa el consum i el petroli. Des d’ICV-EUiA entenem que els impostos no haurien de pujar mai per sobre de l’IPC, màxim si tenim en compte que moltes famílies estant passant dificultats en aquests moments, que l’atur a la nostra ciutat pot arribar a superar el 15% i que estan tancant moltes empreses etc. Es aquí on hauríem d’haver notat la preocupació del govern per ajudar-les i fer-les costat, no per carregar més despeses a les seves esquenes.

D’altra banda, aquests pressupostos municipals con poc realistes, doncs s’ingressarà menys del pressupostat. Tenint en compte l’exercici 2007, es varen recaptar més de 2000.000 de euros menys dels pressupostats, i tot sembla indicar que al 2008 encara seran més.

Però es que, a més a més, els pressupostos son molt poc ambiciosos, doncs es redueixen notablement les partides destinades a serveis socials, educació, pau i solidaritat, participació, nova ciutadania, lluita contra l’atur, etc.

Els pressupostos 2009 preveuen pujades tant disparatades com la de l’IBI del 5,5%, del 10,49% per l’aparcament de vehicles al a via pública a través de les zones blaves, del 3,5% dels residus (el que significa que s’ingressa més que el cost del servei, increïble) i d’altres impostos per sobre del 5%.

Per a més inri, aquestes pujades no van acompanyades d’inversió social per a lluitar contra la crisi, entre d’altres, l’equip de govern no ha recollit cap de les següents propostes fetes en els pressupostos: Supressió de barreres arquitectòniques, el Bus a la UAB pels estudiants de Mollet, cursos de natació per als estudiants de primer de primària, millora del clavegueram i creació d’ocupació pública en matèria de serveis socials y seguretat. Tampoc es parla de l’esperada segona línia de bus urbà ni de la creació d’aparcaments gratuïts dissuasoris.

En canvi, els pressupostos 2009 si preveuen aportacions a fons perdut, sense cap contrapartida per al nostra municipi, com els 150.000 euros (25 milions de les antigues pessetes!) a la Eupma pel GIRO. A més es preveu un 12,22% per dos gerents d’economia i un 8,25 % en personal eventual total, el que suposa uns 500.000 Euros, al que s’ha de sumar les despeses dels 18 regidors que conformen l’equip de govern a diferent tipus de dedicació.

Nosaltres proposem la creació d’una borsa de reserva de 200.000 euros per a afrontar les demandes socials que amb tota seguretat tindrem per parts dels afectats per la crisi econòmica, fonamentalment per part de les persones que es quedin a l’atur. També proposem una congelació dels sous de l’equip de govern, que recordem se’ls varen pujar un 35% a principi de legislatura, així com les aportacions als grups municipals.

Ara es el moment de recordar els 2,2 milions d’euros que es van deixar de percebre per l’adjudicació de la parcel·la comercial de la Vinyota a Decathlon. Amb aquesta quantitat es podria haver mitigat gairebé tot el dèficit municipal de 2007, el qual va ser de 2,5 milions d’euros, quantitat que pot quedar petita amb el dèficit que pot haver aquest 2008.

El total d’inversions previstes són de 3.250.000 Euros, una quantitat totalment insuficient per a fer front un període de crisi com el que se’ns ve a sobre.

A tot això s’ha d’afegir la lamentable la aportació de l’estat, que es redueix a 11.000.000 euros, el qual estrangula les arques municipals, però el nostre ajuntament no es queda curt amb la gestió nefasta que fa dels mateixos.

diumenge, 9 de novembre de 2008

Cassolada Pla de les pruneres

Mes de 200 persones fan soroll al centre de mollet contra el projecte del parquin de pagament del pla de les pruneres a Mollet EUIA dona el seu suport
Contador web

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...