dissabte, 22 de novembre de 2008

Campanya de recollida d`aliments per a CubaMollet amb Cuba comença la seva campanya de recollida d'aliments per a Cuba Mollet amb Cuba continua amb la seva campanya de solidaritat d'emergència contra els efectes dels huracans a l'illa caribenya. L'associació ha posat en marxa una campanya de recollida d'aliments i altres materials que te com objectiu omplir un contenidor de transport marítim per tal de fer-lo arribar a Cuba carregat d'aliments i d'altres materials que pugin ajudar a pal·liar la difícil situació que han deixat els huracans a Cuba.
L'objectiu és omplir un container que sortiria el proper 15 de desembreEls punts de recollida ja estan instal·lats a col·legis i Associacions de Veïns i també diumenges al matí a les rambles de Mollet.
Mollet amb Cuba, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet i altres entitats ha instal·lat punts de recollida als col·legis i Associacions de Veïns que hi col·laboren. També ha editat 10.000 fulls informatius per tal de que les famílies molletanes puguin conèixer la situació i col·laborar.
Els ciutadans que vulguin col·laborar poden portar les seves aportacions a aquests punts de recollida i també els dilluns a la tarda al Centre Cívic La República o els diumenges al matí a l'estand que Mollet amb Cuba munta a les Rambles de Mollet, també es poden adreçar a Mollet amb Cuba a la seva web, per e-mail o al telèfon especial de la campanya 664 105 840.
D'altra banda els membres de l'associació estan estenent aquesta campanya a altres pobles del voltant on ja hi ha ajuntaments i escoles que també col·laboren. També ens estem adreçant a empreses, comerços i centres comercials dels voltants amb una bona acollida.
Si personalment o des de la teva entitat, lloc de feina, empresa, grup d'amics,... penses que podeu fer una aportació no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.
Desatem un huracà de solidaritat amb Cuba. Rebeu una fraternal abraçada.
Mollet amb Cuba
I recordeu que ja són a la venda els tiquets del sopar solidari amb cuba que celebrarem el proper divendres 28 de novembre a les 21,30 al Mercat Vell de Mollet
Gaudiu del bon ritme de la solidaritat amb Cuba
Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer al compte de e-mail: molletambcuba@gmail.com o a la web molletambcuba.bloc.cat on trobareu més informació de les activitats que estem desenvolupant (campanya de solidaritat huracans, recollida d'aliments, sopar solidari, etc.)
Si heu rebut aquest missatge per error o no voleu continuar rebent-los comuniqueu-lo a : molletambcuba@gmail.com Cuenta NARANJA 6%TAE. Un 6%TAE los 5 primeros meses. Y tu dinero siempre disponible.

dimecres, 19 de novembre de 2008

Gallecs al PEINNuria Buenaventura Noemi Fernandez i Antonio Lopez Durant la Roda de Premsa


ICV-EUiA es reuneix amb la directora general de Medi Ambient per parlar de la inclusió de Gallecs al PEIN
Ara fa una mica més d’un mes, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, assegurava en una visita a la ciutat que abans de finalitzar l’any els terrenys públics de Gallecs estarien protegits amb la seva inclusió al PEIN

L’agrupació molletana ICV-EUiA es reunia ahir al vespre amb la directora general de Medi Ambient, Núria Buenaventura, per conèixer els detalls de la incorporació de Gallecs al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). Buenaventura va explicar, en una roda de premsa posterior a la reunió, que “s’ha desencallat un tema emblemàtic”. Així, en aquests moments s’estan realitzant els informes jurídics previs a l’aprovació inicial, que està previst que inclogui els terrenys públics de Gallecs al PEIN. Segons la directora general de Medi Ambient, “aquest és un primer pas, i d’aquí a un temps podríem tenir acords amb altres implicats per incorporar altres espais de la part nord, corresponents a Lliçà i Palau”. “Les administracions tenim l’obligació i la responsabilitat de posar les figures pertinents perquè aquest espai Medi Ambiental ric no es perdi, es millori”, assegurava Buenaventura. L’aprovació inicial de la inclusió de Gallecs al PEIN es podria realitzar abans de finalitzar l’any.
D’altra banda, el regidor de l’agrupació Antonio López va afirmar que “ICV-EUiA no renunciarà a aquestes 300 hectàrees i seguirà negociant per incorporar aquests espais”. A més, López va assegurar que s’hauria d’estudiar la possibilitat d’incorporar els Pinetons al PEIN. En aquest sentit, la portaveu de l’agrupació local, Noemí Fernàndez, va explicar que “continuarem la lluita fins a arribar a un acord, no volem que en un futur es construeixi en aquesta zona”. Tot i això, López va afirmar que hauria de ser l’administració local qui realitzes aquesta

POR UNA IU ABIERTA, ANTI.CAPITALISTA Y CON FUTUROPOR UNA IU ABIERTA, ANTI.CAPITALISTA Y CON FUTURO
La X asamblea de IU que se ha cerrado sin la elección de un/a Coordinador/a, no es un drama mas bien creo que lo que IU necesita tiempo para restablecer las heridas abiertas en los últimos años, y que la nueva dirección unitaria aplique la política aprobada muy mayoritaria, las clases populares así lo agradecerán, ya es el momento que la política de confrontación suicida se acabe y de paso a una nueva situación de todos y todas con todos de la manita en la defensa de los intereses de los y las trabajadoras y mas en un momento de crisis capitalista que seguro aran todo lo posible los poderosos que la paguemos los de siempre su fechorías y borracheras, y por ultimo en Catalunya todos y todas en la misma línea, hacer de EUIA la fuerza política que los Y las trabajadoras necesitan y los unos y los otros, POR; PCC:PSUC viu

dimarts, 18 de novembre de 2008

25 de Novembre dia intarnacional contra la violencia MASCLISTAA l’atenció de l’Ajuntament de Mollet del Vallès,

MOCIÓ

Que presenta al Ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès el Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa sobre el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència cap a les dones

Exposició de motius:

La violència contra les dones segueix present en el nostre entorn i te el seu origen en la posició de desigualtat en la que les dones ens trobem a la societat, per això es requereix un tractament transversal i profund del conjunt dels Poders Públics.

La violència de gènere es representa de molt diverses formes: violacions, assetjaments sexuals i laborals, sexisme publicitari, en el tràfic de dones i nenes, prostitució, mutilació genital, feminització de la pobresa, marginació de la política, invisibilitat de les nostres aportacions, i eliminació de la nostra Història.

Els Ajuntaments, al ser l’administració més propera a la ciutadania, viuen amb intensitat i moltes vegades amb impotència, la xacra social de la violència de gènere i coneixen també les situacions de pobresa i mancances de recursos en la que viuen moltes dones. És coherent, per tant, que els Ajuntaments es segueixin implicant en respostes adequades a la situació de les dones per aconseguir que en un futur es declari que els nostres municipis són llocs exempts de Violència de Gènere, insistint especialment en l’educació, amb plans específics.

El BOE del passat dia 30 maig de 2008 publica la nova Llei contra la violència de les dones d’aplicació exclusiva a Catalunya, fruit de l’esforç de totes les forces polítiques catalanes. Es tracta, per tant, d’una llei que contempla la violència masclista en totes les seves possibles manifestacions, ja sigui sexual, física, psicològica o econòmica, i en tots els seus possibles escenaris, com pot ser el familiar, el social, el laboral o el personal. Però fa encara pocs mesos de la seva aprovació i del inici del seu desplegament.

El passat 29 de juny de 2008 s’han complert tres anys des de la entrada en vigor en la seva totalitat de la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

La Llei, per si sola, no esdevé la solució al conflicte per molt que hagi suposat un enduriment de les penes, que en cap cas ha esdevingut dissuasiu ateses les xifres de dones mortes i agredides. Cal remarcar que a dia d’avui la Llei oblida els aspectes estructurals de la violència de gènere i són evidents les mancances, sobre tot, en mesures efectives de detecció precoç, prevenció i protecció de la violència de gènere, donant prioritat i centrant els esforços en les polítiques socials prèvies i les accions educatives.Cal la implicació dels estaments socials i polítics i que s’abordi en la seva integritat sense que es vegi limitada per l’anomenada violència domèstica i dotar-la dels recursos humans i econòmics suficients per al seu ple desenvolupament.

Per tot això, proposem que s’acordi:
Primer. Fomentar l’educació basada en valors com la igualtat, la tolerància, el respecte i la no discriminació, que permeti posar fi als rols basats en la desigualtat, la intolerància i en la subordinació de gènere, implicant a tota la ciutadania, fent-ne un seguiment i avaluació des del Consell Escolar Municipal.
Segon. Elaborar un Pla integral de violència de gènere per tal de conèixer les situacions a què s’enfronten moltes dones de la ciutat i posant especial atenció als casos de dones immigrades víctimes de maltractaments que trobant-se en situació administrativa irregular i cas de fer una denúncia els hi podria suposar l’expulsió del país.
Tercer. Mantenir campanyes dirigides a denunciar tot tipus de discriminació i violència per raó de sexe i . Així com especial atenció a les normatives i ordenances municipals en matèries de la seva competència.
Quart. Sol·licitar al Govern de l’estat l’augment de les partides destinades a transferències a les Corporacions locals per a actuacions conjuntes contra la violència de gènere, en desenvolupament de les actuacions recollides en la llei 3/2004.
Cinquè. Instar al Govern de l’estat que s’abordi la violència de gènere de manera transversal i amb majors recursos econòmics.

Sisè. Assumir el compromís que en el nostre municipi es farà una plena aplicació de tot allò que la llei catalana delega a la responsabilitat municipal.Setè. Determinar un espai públic, consensuat amb el Consell municipal de les Dones, per el record de les víctimes de la violència masclista .REGIDOR I REGIDORES DEL GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA DE MOLLET DEL VALLES, DURANT LA RODA DE PREMSA
ICV-EUiA entrega 1.216 signatures a favor de la campanya ‘Bus a l’Autònoma’
El grup les va entregar ahir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i prepara una moció pel ple corresponent al mes de novembre

El Grup Municipal d'ICV-EUiA presentava ahir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) 1.216 signatures de suport a la campanya “Bus a l’UAB”, que s’ha portat a terme els darrers mesos per donar resposta a les demandes sol·licitades sobre la necessitat de buscar alternatives a les dificultats de trasllat, via transport públic, des de Mollet a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de l’agrupació expliquen que la iniciativa és una forma d’exercir pressió en l’Ajuntament, que “encara no s’ha plantejat la opció d’estudiar aquesta possibilitat”. Igualment, el grup té intenció de presentar una moció en el proper Ple Municipal, en el qual es sol·licita que l’Equip de Govern posi en marxa mecanismes necessaris per analitzar la seva proposta.
El grup municipal reclama, per tal de donar resposta a les demandes, en primer lloc una comissió d’estudi perquè analitzi la realitat, que els resultats de l’estudi es determinin al Ple Municipal i el trasllat d’aquests acords a les entitats, associacions, grups juvenils i d’estudiants, consells escolar, al Consell Municipal d’Educació i el Consell Municipal de Joventut.

dilluns, 17 de novembre de 2008

Sigue la campaña de recogida de firmas BUS a la UAB y NO al Parquin de PAGAMENT a las Pruneres


El Pasado Domingo Miembros de EUIA de Mollet Estuvieron Recogiendo Firmas en la Rambla de Mollet.


Antonio Lopez y Jose FeriaContador web

Delegados de Mollet a la v asamblea de EUIA

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...