dissabte, 20 de desembre de 2008

AIRES DE CAMBIO EN CCOO


Ignacio Fernández Toxo, nuevo secretario general del sindicato Comisiones Obreras ( CCOO)

Los delegados asistentes al IX Congreso Confederal de CCOO eligieron hoy a Ignacio Fernández Toxo como secretario general del sindicato con una diferencia de 28 votos sobre el otro candidato, José María Fidalgo.

La nueva Comisión Ejecutiva de CCOO contará con 22 miembros de la lista de Toxo y 21 de Fidalgo.

SOLIDARITAT AMB CUBA BONES PRACTICAS DE LA GENT DE MOLLET


· Surt el camió solidari de Mollet amb Cuba
· Dijous sortia des de Mollet un camió cap al port de Barcelona amb els aliments i materials que Mollet amb Cuba ha recaptat per enviar al municipi de El Cerro. En total s'han empaquetat unes 250 caixes de tots els tamanys.
· Una cadena humana va pujar al camió les caixes que s'enviaran d'ajut a Cuba. Aquestes inclouen aliments, roba, aires acondicionats, camilles d'hospital, material sanitari i matalassos, entre d'altres materials. Està previst que un container de transport marítim, de més de 30 metres cúbics, surti del port de Barcelona abans de Nadal i arribi al seu destí tres setmanes després. Un cop a Cuba, l'Ajuntament d'El Cerro gestionarà els productes. A més, les autoritats cubanes faran un reportatge gràfic per mostrar a l'entitat molletana que l'enviament ha arribat a mans del poble.
La campanya s'ha dut a terme després que els huracans Gustav i Ike devastessin l'illa el passat mes de setembre. Joaquim Fuertes, membre de la comissió Mollet amb Cuba, en fa una valoració molt positiva: "Em comptat amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, de l'Ajuntament de la ciutat i d'altres municipis, d'empreses i particulars".
A més, l'entitat solidària també ha fet una cridà monetària mitjançant el seu número de compte (2013-0263-64-0201085173). Fins al moment ja s'ha recaptat 2.144 euros.

dijous, 18 de desembre de 2008

Recull de premsa


El ple delega a la Junta de Govern l'aprovació d'obres al Fons Estatal Els grups municipals de l'Ajuntament de Mollet celebren que el Govern central hagi creat el Fons Estatal d'Inversió Local que, en el cas de Mollet, pot suposar una entrada de més de 9 milions d'euros per a nous projectes a la ciutat. Malgrat tot, molts peròs: a l’entorn dels terminis, de la necessitat d’un acord global de finançament local i dels nous projectes que s’han d’elaborar.
Els grups municipals ho exposaven tot plegat dilluns, arrel d’un punt de la sessió plenària que proposava que el ple delegui a la Junta de Govern local l’aprovació dels projectes d’obres que es presentaran per rebre el finançament del Fons Estatal. La urgència amb què l’Estat demana els projectes i amb la qual cal executar-los, va fer que la majoria de grups donessin el seu vot positiu a la proposta, per tal d’agilitzar el procés.
L’únic vot en contra va ser el del regidor del grup municipal d’ICV-EUiA i cap de llista d’EUiA, Antonio López, que va presentar un vot particular perquè considera que els projectes haurien de ser debatuts i aprovats en un ple extraordinari d’urgència. Per a López, el fet que el ple delegui la seva competència a la Junta de Govern “és contradictori amb la democràcia participativa”. Amb tot, López se sumava a les paraules de la seva companya de grup, l’ecosocialista Noemí Fernández, que s’oferia per presentar propostes i “ser partíceps de les decisions” i que demanava que “s’instrumenti un procediment urgent d’atorgament d’obres”, per tal de poder complir els terminis que determina l’Estat, segons els quals els projectes subvencionats han d’estar executats abans del final del primer trimestre de 2010.
El regidor d’ERC, Xavier Fenosa, també assegurava que el seu grup aportarà idees perquè s’estudiïn i mostrava preocupació pels terminis de presentació dels projectes, que “poden ser una barrera i suposar problemes de precipitació”, deia. La regidora ponent, la socialista Esther Safont, apaivagava el neguit: “els terminis ofeguen, però s’han activat mecanismes per part de la Diputació per ajudar en la redacció d’aquests projectes”.
La portaveu popular, Susana Calvo, sol·licitava que la comissió informativa previa a la Junta “expliqui totes les propostes i perquè s’estimen o es desestimen

dimecres, 17 de desembre de 2008

Lo hemos conseguido NO a Las 65 Horas


EUiA celebra que el Parlament Europeu hagi "tombat la directiva del temps d´explotació"
El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, insta a seguir lluitant per una altra Europa, “la dels pobles, els drets i la ciutadania”

En assabentar-se del resultat de la votació avui al Parlament Europeu de la directiva del temps de treball, coneguda com de les 65 hores, el coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, l´ha considerat “un èxit espectacular que posa en evidència que molts eurodiputats han votat contra els seus respectius governs i les posicions dels seus grups europeus”.

Miralles ha recordat que la seva formació ve denunciant que aquesta directiva “suposaria un retrocés històric en la regulació laboral i les conquestes guanyades pel moviment obrer i la lluita sindical en els darrers segles”. El coordinador general d´EUiA ha alertat de “la perversió intrínseca d´una directiva ultra-neoliberal, contrària a les aspiracions dels treballadors i treballadores europeus de regulació laboral, salut al treball, benestar social i apropament a la reducció de jornada fins a les 35 hores, com proposem al GUE /EVN”, el grup d´EUiA i IU al Parlament Europeu.

“Ara cal esperar que passada la fase de tramitació -que permet durant 90 dies un període de “conciliació” entre Parlament i Consell- el text decaigui, vista la massiva posició dels euro parlamentaris”, ha dit Miralles, qui ha afegit: “El nostre desig és què la directiva del temps d´explotació es desintegri en la nit de la història”.

Per acabar, Miralles ha afirmat que “aquesta victòria parlamentària” representa “un nou referent de la necessitat i utilitat de coordinar les nostres lluites per una altra Europa, la dels pobles, els drets i la ciutadania”.--------------------------------------------------------------------------------

EL PSC DE LA LLAGOSTA HECHA A LOS CONCEJALES DE ICV-EUIA DEL GOBIERNO MUNICIPAL

Rueda de prensa del grupo municipal de ICV - EUIA de La Llagosta donde explicaron las razones de su expulsion del Gobierno Municipal por parte del PSC.
En dicha rueda de prensa los concejales de ICV-EUIA contaron con el apoyo de los maximos responsables de ICV-EUIA del Valles Oriental, Jordi Garriga ICV y Jose Montero y Antonio lopez de EUIA

dimarts, 16 de desembre de 2008Dissabte, 20/12/08 19h Pça. Catalunya (Mollet) - Acte per la Pau:

UN MÓN JUST EN PAU ÉS POSSIBLE

UN ACTE PER LA PAU…, PER QUÈ?

Perquè volem cridar en veu forta que la Pau és possible, que la Fraternitat és necessària. Perquè volem ser una nova ciutadania. Perquè joves i grans, pares i mestres volem educar els nostres infants per la Pau. Un nou Nadal, un Any nou. Tornar a nèixer, tornar a començar. Continuar caminant, implicats en una nova societat i en una nova manera de viure. És això possible?... o callats ens mantindrem tancats en el cercle on som.

No seran les Institucions soles des de dalt les que canviaran el món, seran persones compromeses des de baix, com tu i jo, les que construirem una nova democràcia on tots hi podrem participar. La nostra història recent ens ha donat prou lliçons per fer-nos veure les trampes d'una democràcia feble, ni existeix tampoc cap estructura socialista definitiva. Malgrat tot la Utopia continua, i nosaltres som els constructors d'aquesta Utopia. Caminem doncs vers una nova democràcia, cap a un nou socialisme on tots tinguem veu i vot. Lluitem per una altra manera de fer política ciutadana.

Un any més des de la Plataforma Aturem la guerra, i amb tots els ciutadans actius per la Pau volem proclamar en veu alta que és possible i necessari educar per la Pau. Invitem a tots els pares que vinguin amb els seus fills a participar amb un dibuix, amb una paraula, amb una cançó per dir ben fort que UN MÓN JUST EN PAU ÉS POSSIBLE.

Dissabte dia 20 de desembre a les 19 h. a la Plaça Catalunya.

en nom de Plataforma Aturem la Guerra
Enric Muñarch

EL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL MOSTRA LA SEVA PREOCUPACIÒ PER DIFERENTS PROJECTES EDUCATIUS AL DEPARTAMENT D`EDUCACIO DE LA GENERALIT

En la sessió del Consell Escolar Municipal celebrada el passat 6 de novembre, es va acordar per unanimitat traslladar-li la preocupació de la comunitat educativa de Mollet del Vallès en relació als temes següents:

- Ampliació del CEIP Cal Músic:
Sol·licitem la màxima celeritat en el procés d’adjudicació de les obres, donada la manca d’espais que pateix l’escola actualment.

- Construcció del 4t IES + EOI + Serveis Educatius:
Sol·licitem que s’iniciï el més aviat possible la redacció del projecte del quart institut de secundària, l’Escola Oficial d’Idiomes i els Serveis Educatius o, en el seu defecte, la redacció d’un conveni amb l ‘Ajuntament de Mollet del Vallès per tal d’accelerar el procés.

PROPOSTES GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA D’ACTUACIONS PEL FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL, A MOLLET CAL FER AQUESTES MILLORES


PROPOSTES GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA D’ACTUACIONS PEL FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL
Basant-nos en les actuacions subvencionables per l’estat,
- Les de supressió de barreres arquitectòniques .
- PLA DE SUPRESSIÓ DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES AL MUNICIPI.

- Les dirigides a promoure la mobilitat sostenible urbana i les adreçades a millorar la seguretat vial.
- Adequació i millora entrades i sortides de la ciutat.
- ADEQUACIÓ I ORDENACIÓ APARCAMENTS DISSUASORIS
- Construcció de més xarxa de carril bici que connecti els diferents barris de la ciutat.
- ADEQUACIÓ/EIXAMPLAMENT DE VORERES, ELIMINACIÓ D'OBSTACLES A LA VIA PÚBLICA.

- Adequació, rehabilitació o millora d´entorns i espais públics urbans, així com de promoció industrial:
- Neteja, recuperació, remodelació i manteniment del Parc dels Colors,
- Millores en parcs i places públiques al barri de l'estació del nord
- Millores en parcs i places públiques al barri de Can Pantiquet (Lluís Companys)
- Millores en espais públics del barri de Lourdes.
- Millores paviment i serveis bàsics als Polígons industrials de la ciutat

- Les de construcció, adequació, rehabilitació o millora d’edificis i equipaments socials, sanitaris, educatius, culturals i esportius.
- Millores en el pavelló de hòquei.
- Millora en escoles públiques
- Adequació instal·lacions esportives barri de Lourdes.
- Dispensari al barri de Lourdes

- Les dirigides a la protecció del medi ambient i la prevenció de la contaminació, les de gestió de residus urbans Aixa com les orientades a impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica.
- Substitució d’enllumenat públic per enllumenat de baix consum.

- Els equipaments i les infraestructures de serveis bàsics a les xarxes viàries, de sanejament, enllumenat i telecomunicacions:
- instal·lació xarxa wifi al municipi

Altres:
- Millores en camins, boscos i masies de Gallecs.

Mollet del Vallès, 15 de desembre de 2008

diumenge, 14 de desembre de 2008

FALTA DE RESPETO A LA SOBERANIA POPULAR EN EL AYUNTAMIENTO DE MOLLET

El equipo de Gobierno municipal pretende aprobar mañana Lunes en el pleno Municipal delegar todas las competencias del pleno municipal en la Junta de Gobierno PSC-CIU todos los proyectos que se están elaborando para hacer las obras de mas de 9 millones de euros que el gobierno central dará a nuestro Ayuntamiento, contemplado en el plan de obras para los municipios.

EUiA defenderá que los proyectos que se llevaran a cabo sean debatidos y aprobados por por todos los grupos municipales en un pleno extraordinario o con carácter de urgencia tal como contempla el ROM y asi evitar dar un cheque en blanco al equipo de gobierno municipal.
Una vez mas el Gobierno municipal quiere eludir él legitimo debate en el plenario.
Las formas son muy importantes en Democracia, aunque sea a un nivel municipal no puede confundirse el poder legislativo con el ejecutivo. Para que una decisión sea legitima no solamente debe ser correcto su contenido sin que debe ser dictada por el órgano competente(a estas alturas, no han aprendido a distinguir entre fondo y forma.
La pretensión de delegar la tarea que corresponde a todos y todas los miembros del pleno municipal, en la Junta de Gobierno me parece total y absolutamente contradictoria con la democracia participativa que desde EUIA defendemos.

Esa actitud me recuerda a la de los partidos de notables el kit de la cuestion esta en que asi se evitara que todos los Regidors puedan dar su opinión y ofrecer propuestas a los proyectos que se presenten

Cayo Lara Nuevo coordinador de IU y una direccion Plural y Unitaria FELICIDADES A TODOS Y A TODASCayo Lara elegido coordinador de Izquierda Unida
Es oficial. El Consejo Político Federal de Izquierda Unida acaba de elegir a Cayo Lara como como coordinador federal. El resultado ha sido 92 votos para Cayo Lara 29 votos para Joan Josep Nuet y 46 abstenciones.

También se ha votado la propuesta de dirección de Izquierda Unida con el siguiente resultado:

SI 89 votos
NO 21 votos
BLANCO 34 votos

En la presentación de su propuesta de dirección por parte de Cayo Lara, el nuevo coordinador ha destacado el carácter integrador y sin vetos de la misma y que se concreta en la siguiente relación de cargos y nombres:

6 Coordinadores:
Coordinador Federal: Cayo Lara
Coordinación Interna: Joan Josep Nuet
Coordinación Institucional: Rosa Aguilar
Coordinación elaboracion y propuesta programática: Marga Ferré
Coordinación Internacional: Willy Meyer
Coordinación territorial y sostenibilidad: Pablo Prierto


17 secretarías:

Sría. Comunicación externa y electoral: Angel Pérez
Sría. Refundación y relaciones con los movimientos político y sociales: Enrique Santiago
Sría. estudio modelos sociales: Inés Sabanés
Sría. Organización interna: Miguel Reneses
Sría. Finanzas y administración: Antonio Cortés
Sría. Comunicación interna: Amanda Meyer
Sría. Coordinación institucional y politica municipal: Eberhard Grosske
Sría. Política autonómica: José Luis Centella
Sría. Relaciones con grupos institucionales: Ramón Luque
Sría. Economia y trabajo: José Antonio García Rubio
Sría. Areas y programas: Dolores Sánchez
Sría. Políticas sociales: Yolanda Díaz
Sría. Política europea: Isabel Lopez Aulestia
Sría. Cooperación y Derechos Humanos: Fran Pérez
Sría. Cooperación y altermundismo: Diosdado Toledano
Sría. territorial y sostenibilidad. Medioambiente y trasnporte: Adolfo Barrena
Sría. territorial y sostenibilidad. Vivienda: José Manuel Sánchez Gordillo

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...