dissabte, 27 de desembre de 2008

Mor el mestre i col·leccionista d'art Joan Abelló L'artista i Molletà


Mor el mestre i col·leccionista d'art Joan Abelló L'artista i Molletà Il·lustre Joan Abelló va morir a Barcelona dijous, dia de Nadal, un dia abans de complir 86 anys. El funeral es farà aquest dissabte a les 12 del migdia a l'església parroquial de Sant Vicenç, a Mollet. El Museu Abelló obre portes dissabte i diumenge per recollir els sentiments de la ciutadania per la seva pèrdua en un llibre de condols. Per exprés desig del pintor, les restes de l'artista es dipositaran en el panteó que Abelló va fer erigir el cementiri de Plana Lledó.

Abelló va néixer a Mollet l'any 1922 i ja des de la seva infantesa va mostrar dots per l'expressió plàstica. Iniciat pel mestratge de Carles Pellicer i Pere Pruna, i inlfuït per l'obra de Joaquim Mir, qui feia estades a Mollet, va viatjar a Londres, París, Bèlgica, entre altres indrets, i després del seu retorn a la seva ciutat natal als anys seixanta, va tornar a voltar pel planeta: Brasil, Costa d'Ivori, Europa i Àfrica, per exemple.

A banda d'una extensíssima obra pictòrica, que va de l'impressionisme al cubisme, Abelló, amistançat amb artistes de la talla de Salvador Dalí, va acumular una ingent quantitat d'objectes i peces d'art. Una passió pel col·leccionisme que donaria com a resultat el fons del Museu Abello i la Casa del Pintor, tota vegada que Abelló va fer donació (1996) d'un immens llegat format per obres de Dalí, Hugué i Mir, entre altres. Una col·lecció que gestiona la Fundació Municipal Joan Abelló i que s'exhibia al públic per primera vegada el març de 1999. Abelló va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi i amb la Medalla de la Ciutat de Mollet, que a banda d'ell, només ostenten Jordi Solé Tura, Josep Maria Pou i Josep Solà.

dimarts, 23 de desembre de 2008

AQUESTAS SON LA CONSECUENCIA DE LA FALTA DE CONTROL PUBLIC I LA EXTERNALIZACIO DELS SERVEIS PUBLICS

Els pares del centre de dia de l’avinguda Calderó arriben a un acord amb la Generalitat
Un increment de personal i més recursos per atendre els usuaris són alguns dels eixos de l’acord al que han arribat les parts. Els pares denunciaven ara fa una setmana una serie de mancances i deficiències en el centre


Ara fa poc més d’una setmana els pares del centre de dia per a discapacitats greus situat a l’avinguda Calderó denunciaven davant els mitjans de comunicació una sèrie de mancances i deficiències en el centre i demanaven un canvi de l’empresa gestora. En aquest sentit, representants dels pares, l’Ajuntament, de la conselleria d’Acció Social i Ciutadania i l’ICASS (Institut Català d'Assistència i Serveis Socials) es van reunir dijous passat. Segons un dels membres presents a la reunió, Josep Poblador, representant dels pares i de l’Associació i Fundació Alb-Bosc, les parts van arribar a un acord després de revisar el model del centre de dia. Així, en el pacte constaria un augment de les hores de fisioteràpia, un increment de personal i més recursos per atendre les necessitats dels usuaris. Així mateix, el centre comptarà amb una persona amb experiència en el sector que farà de suport tècnic a la gerència.

D’altra banda, es crearà una comissió formada per pares dels usuaris del centre de dia i membres de l’Ajuntament i la Generalitat. En la reunió de dijous passat es va arribar a l’acord de que la comissió realitzarà un control exhaustiu el proper u d’abril per comprovar si les mesures acordades estan funcionant.

dilluns, 22 de desembre de 2008

JUNST FEM PINYA


Un altre cop, Sr. Pujol?
El Sr. Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, ha tornat a fer unes declaracions públiques en les que defineix la immigració com un perill per a la identitat catalana amb frases com “Si no tinguéssim el problema de la immigració estaríem millor que mai” i “més que a un marroquí, religió a part, als llatinoamericans els costa entendre la catalanitat”. Recollides, en aquesta ocasió, pels mitjans durant el col•loqui de presentació del llibre “Toc d’alerta” d’en Salvador Cots.

Davant d’aquestes SOS Racisme vol expressar:

No és el primer cop que aquest polític català analitza la realitat migratòria des d’una vessant d’arguments xenòfobs i demagògics propis d’extrema dreta amb l’excusa que les coses s’han de dir pel seu nom.
Difondre aquests tòpics entre la societat ajuda a consolidar una imatge negativa de la població immigrada fomentant el racisme social, origen de la fractura social ja present en molts municipis.
En un moment socio-econòmic com el que estem vivint, afirmar que patim un “allau” de treballadors estrangers o establir categories de ciutadans en funció de l’origen i de com aquests determina el grau d’amenaça que representa per la identitat catalana, és quant menys un acte irresponsable impropi d’un expresident de Catalunya.
Com dèiem, no és el primer cop que el Sr. Jordi Pujol fa un discurs incendiari d’aquest tipus, i que SOS Racisme, com a entitat, li hem respost, fins i tot personalment, recordant la responsabilitat que te qualsevol líder d’opinió a l’hora d’expressar les seves opinions. En el seu cas, tots sabem que és conscient d’aquest fet i per tant encara és molt més rebutjable i vergonyós que ho faci.

Tanmateix tornarem a repetir i a recordar que la immigració és un fet estructural que planteja reptes com qualsevol canvi social. A més, posa sobre la taula problemes ja existents i dèficits del nostre Estat democràtic i social per la qual cosa el que s’ha de fer és solucionar-los i no focalitzar en la immigració l’origen i causa. Vulguem o no, la immigració implica que la nostra societat esdevingui mestissa, per tant, fer declaracions en un altre sentit és voler ignorar aquesta realitat i futur de la cultura catalana.

Esperem, encara que no amb massa convenciment, no haver de tornar a insistir en aquests temes per declaracions de l’expresident i que el seu partit aïlli aquestes declaracions i tingui la capacitat de situar el seu discurs en una altra òptica que permeti avançar en discursos, polítiques i lleis en pro de la igualtat de drets i la convivència.

Barcelona, 4 de desembre del 2008
SOS Racisme-Catalunya

diumenge, 21 de desembre de 2008

Participacion en el Pesebre Vivent en el Barri del Gornal L`hospitalet de Llobregat

Todo un espectaculo ver en La Rambla Carmen Amaya mas de cien Actores representado varios escenarios de un Pessebre Vivent.

Organizado por El GRUP DE TEATRE INDEPENDENT DEL GORNAL

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...