dissabte, 14 de febrer de 2009

ADEU ESTIMAT I COMPANY ANTONI FARRES


Ha mort Toni Farrés, alcalde de Sabadell de 1979 a 1999.

Primer alcalde de Sabadell de la Transició.Avui ha mort Toni Farrés, primer alcalde de Sabadell de la Transició. El 1979, a les primeres eleccions municipals de la democràcia, va encapçalar la candidatura del PSUC al municipi del Vallès Occidental i en fou alcalde fins el 1999.

EUiA lamenta la mort de Farrés ja que fou un home compromès tant durant la seva etapa d'advocat laboralista com durant els seus vint anys a l'alcaldia de Sabadell, municipi que, amb Farrés al capdavant, va veure com al llarg dels anys es condolidaven els serveis socials alhora que s'hi produïa una transformació urbanística beneficiosa per al municipi i per a la gent.

EUiA li dóna el condol més sincer a la família, a les amistats i a totes les persones que van compartir l'activitat política amb Farrés.

dimecres, 11 de febrer de 2009

Recull de premsa


ICV-EUiA assegura que la moció presentada al ple era per revisar els impostos de 2009

Escrit per Marina Careta Mollet a Ma

ICV-EUiA va realitzar, ahir a la tarda, una roda de premsa per aclarar els motius pels quals va presentar una moció per revisar els impostos de 2009 en el ple corresponent al mes de gener. Segons la portaveu del grup, Noemí Fernández, “els impostos són necessaris per tirar endavant la ciutat” i va afegir que “nosaltres demanàvem una revisió perquè a l’aprovar els pressupostos es va fer amb una mitjana de la factura fiscal del 4,96% però l’any s’ha tancat amb un IPC real de l’1,4%, l’1,6% a Catalunya”. Antonio López, membre de l’agrupació, va explicar que, tot i que el PP va votar a favor del punt ho va fer per una altra qüestió: “El PP demana la congelació dels impostos i nosaltres demanàvem una revisió”. Segons López, per presentar aquesta moció es van recolzar en una reivindicació de la CONFAVC. El regidor va explicar el cas de Tolosa, on es van revisar els impostos i s’ha baixat la mitjana de la factura fiscal.

Noemí Fernández també va explicar que la seva proposta era “honesta i seriosa”, en relació a alguns comentaris que van fer durant la sessió plenària l’alcalde Josep Monràs i el regidor Josep Garzón. Així mateix, López va voler denunciar també “aquesta falta de respecte” i va explicar que “la proposta era oberta al diàleg”. Per la seva banda, Marina Escribano, regidora de l’agrupació, va assegurar que “aquest és un pressupost irreal i fictici per preveure uns ingressos que no serien aquests”, i que, en relació a les assignacions als regidors i els grups municipals, estan d’acord en “la congelació”, però que en el ple van demanar altres tipus de suport, com ara de recursos humans; i va mostrar el seu malestar “per com es tergiversen les nostres paraules per part de l’equip de govern”.

dimarts, 10 de febrer de 2009

XERRADA-DEBAT: ATUREM LA MASSACRE A GAZA

Divendres, 13/02/09 19'30h Centre Civic LA MARINETA - MOLLET

ATUREM LA MASSACRE A GAZA


Aquest Divendres 13 de Febrer a les 19'30 hores al Centre Cívic LA MARINETA de Mollet, la Plataforma Aturem la Guerra de Mollet organitza una xerrada sobre l'actual situació a Gaza. Tindrem com a convidat a AHMAD JABAREEM , ciutadà palestí que ens informarà de primera mà del patiment del poble palestí.
Organiza: Plataforma Aturem la guerra Mollet


Participeu!!. Diguem NO a la Guerra!!


Per més informació o per dir la vostra contactateu amb la Plataforma Aturem la guerra de Mollet al c/e: aturemlaguerramollet@gmail.com
Si heu rebut aquest missatge per error o no voleu continuar rebent-los comuniqueu-lo a : aturemlaguerramollet@gmail.com

diumenge, 8 de febrer de 2009

IU vuelve al 5% y Cayo Lara es el tercer líder mejor valorado


IU vuelve al 5% y Cayo Lara es el tercer líder mejor valorado
Así lo dice el Publiscopio, que como cada mes saca sus encuestas para el diario Público.

Este es el fragmento correspondiente de IU:

“Incluso relegada al cuarto puesto, la coalición que desde hace mes y medio dirige Cayo Lara no cosecha malos resultados. Izquierda Unida mantiene desde octubre un ritmo de crecimiento en torno al medio punto mensual, que le ha llevado a marcar su mejor dato desde antes de las generales. Entonces, obtenía un respaldo electoral del 3,8%. Ahora, es del 5%.“

ACTE DEL PSUC viu PER PALESTINA

Nuestro candidato para las elecciones Europeas 2009, Willy Meyer, eurodiputado de Izquierda UnidaWILLY MEYER
POR LA EUROPA DE LAS Y LOS TRABAJADORES NO A LA EUROPA DEL CAPITAL

L´objectiu prioritari d´IU és defensar l´ocupació


IU proposa préstecs sense interessos per a les empreses que es comprometin a no acomiadar
La federació ofereix al Govern un complert pla econòmic que costaria 62.000 milions d´euros en tres anys

L´objectiu prioritari d´IU és defensar l´ocupació existent i situar la taxa d´atur a finals de 2011 en el nivell de l´1 de gener de 2008 –el 9,6% si es pren el primer trimestre de 2008 o el 8,6% dels darrers tres mesos de 2007, front el 13,9 amb què es va tancar l´any passat–.

Ho va anunciar ahir el coordinador general, Cayo Lara, en la presentació del pla econòmic d´IU, el cost del qual ascendeix a 61.800 milions en tres anys i altres 5.000 milions en 2009 para ajudar als aturats. En total, el paquet suposaria 6,7 punts addicionals del PIB en tres anys i perseguiria la creació o el manteniment d´un milió de llocs de treball.

La federació promou, como a mesura central, destinar 3.000 milions el 2009 a subvencionar els interessos de crèdits a curt termini que hagin requerit les pimes que pateixen ja dificultats de tresoreria. Aquests préstecs es concedirien sense interessos, sempre que les companyies no acomiadin. A més, IU proposa una renda bàsica de 600 euros al mes per a les famílies amb tots els seus membres en atur. El pla exigeix així mateix que es condicionin els ajuts a la banca a la concessió de liquiditat, es doni prioritat a les caixes d´estalvi per a l´emissió d´avals, es potenciïn les infraestructures i es replantegi el model productiu.

"Ens mou la impaciència dels aturats", va subratllar Lara. "El Govern s´ha agenollat amb els bancs, instal.lat en la paràlisi i en la desesperança. I els socialistes, com el PP, defensen treure múscul a l´Estat".

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...