divendres, 20 de febrer de 2009

Plataforma DEMPEUS per la Salut Publica



Ampli suport a l´acte de presentació de la plataforma ciutadana `Dempeus per la salut pública´


La plataforma ciutadana Dempeus per la salut pública va escollir ahir l´Ateneu Barcelonès per a fer la seva presentació en societat. La sala d´actes amb tot l´aforament ple era una mostra patent que aquesta nova organització en defensa del dret fonamental a la salut neix amb el suport de moltes persones i entitats. La presidenta de Dempeus, Àngels Martínez Castells, va citar alguns noms destacats: l´economista Fabià Estapé, l´actriu Pilar Bardem, el diputat d´IU i president de la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, Gaspar Llamazares, el filòsof Josep Maria Terricabras, i diputats de la coalició ICV-EUiA i d´ERC (hi eren presents Jordi Miralles, Mercè Civit, Dolors Clavell, el senador Joan Josep Nuet, Uriel Bertran).Martínez Castells va explicar els més de 200 assistents que el propòsit de Dempeus és garantir el dret a la salut sense discriminacions en uns temps en què la crisi la paguen els més febles i les retallades en els serveis públics són un perill real. I com indica el nom de la plataforma, els qui la integren han decidit alçar-se col.lectivament per a dir prou als intents privatitzadors i fer arribar les seves propostes en defensa de la salut pública. “Volem superar la fractura radical entre salut, economia i política”, va afirmar la seva presidenta.L´acte va comptar amb les intervencions de representants d´associacions de malalts, un metge (el nostre company Toni Barbarà, secretari de Dempeus), un farmacèutic, una experta en salut laboral... I de Montserrat Lamarca, vídua d´Ernest Lluch, que va traslladar a l´audiència el discurs del que fóra ministre de Sanitat, ferm defensor de la investigació i la salut públiques.La clausura va anar a càrrec de l´escriptora Rosa Regàs i les actrius Vicky Peña i Carme Sansa, que van recitar poesies i van acompanyar Àngels Martínez Castells en la lectura del manifest de Dempeus, que adjuntem.

dimecres, 18 de febrer de 2009

NO A LA LEC Y DIMISION DEL CONSELLER MARAGALL



Pares i professors es manifesten davant l’Ajuntament de mollet en contra de la Llei d’Educació de la Generalitat i tambe demanavan la dimissio del Conseller d´educacio Ernest Maragall, jo com Regidor Vaig participar en aquesta concentracio en solidaritat amb els Sindicast CCOO:UGT:CGT.USTEC



ICV i EUiA donaran suport a la vaga convocada pels sindicats en contra de la LEC
El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha confirmat aquest dimarts el suport del seu partit, així com d'ICV, a la vaga convocada per diferents sindicats prevista per al pròxim 19 de març en contra de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Tant EUiA com ICV havien assegurat fins ara que entenien els motius dels diferents sectors de l'ensenyament per a la convocatòria de la vaga, però no ha estat fins avui que han donat el ple suport a la convocatòria. En aquest sentit Miralles instat 'al diàleg i a la negociació' entre les parts i ha recordat les discrepàncies d'ambdues formacions respecte la Llei.

dimarts, 17 de febrer de 2009

Recull de premsa MOLLET A MA


TARIFES ELÈCTRIQUES
La FAV Mollet presenta la Campanya de les tarifes elèctriques i l’IPC


La Federació d’Associacions de Veïns de Mollet va presentar ahir al Centre Cultural La Marineta la seva Campanya a l'entorn de les tarifes elèctriques i l’IPC, on es van exposar els objectius principals de l’acte i quines serien les mesures a prendre en un futur. “Les organitzacions veïnals entenem que en temps de crisi no hi ha millor política social que ser sensible i garantir que els serveis bàsics a la ciutat no superin l’IPC”, argumenta un dels informes escrits que es van poder recollir a l’acte. Un dels lemes de la Campanya és “Prou d’abusos” i les propostes de treball que es volen dur a terme són: reunions d’entitats, grups polítics i administracions d’àmbit català, local i veïnal; assemblees; concentracions i mocions diverses.

Un dels punts destacats de l’acte de presentació va ser l’explicació als assistents dels nous rebuts de les empreses comercialitzadores, que emetran factures amb detalls respecte les fonts d’energia d’on provindrà l’electricitat que contractem des de casa. Carles Pérez, president de la FAV Mollet, aconsellava que els usuaris no demanin més potència elèctrica de la que sigui necessària.

Els propers actes dins del calendari de la FAV tindran lloc la primera setmana de març amb assemblees locals i de barri; i els dies 10 i 18 del mateix mes amb concentracions.

diumenge, 15 de febrer de 2009

Una molt bona noticia per la defensa de la sanitat publica



NO T’HO PERDIS ! NO DEXIS QUE T’HO EXPLIQUIN !
SIGUES PRESENT EN VIU I EN DIRECTE EL DIA QUE ES PRESENTA EN SOCIETAT L’ASSOCIACIÓ DE GENT “DEMPEUS PER LA SALUT PÚBLICA”.
QUE JA VA SENT HORA QUE LA CIUTADANIA MÉS CONSCIENT I CONSEQUENT ES POSI DEMPEUS I RECLAMI EL SEU PAPER I LA SEVA SOBIRANIA !
EL 19 A LES 19. FES SALUT, FENT SALUT I PARTICIPANT !! ENS VEIEM A L'ATENEU...



MANIFEST : DEMPEUS PER LA SALUT PÚBLICA

Les persones que adherim aquest document considerem que el moment present és determinant pel que fa al futur de la sanitat i la salut a Catalunya i ens pronunciem en defensa del Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.
Considerem igualment que el seu objectiu irrenunciable és el de donar la cobertura i els serveis adients per garantir el dret constitucional de la ciutadania a la protecció de la salut, sense cap tipus de discriminació, tampoc per a les persones immigrades, que treballen o volen a treballar, a casa nostra. La equitat i la lluita contra les desigualtats en salut ens són objectius fonamentals i necessaris.
Darrerament, des de diversos àmbits de les Administracions i empreses vinculades al sector de la salut, es vol restringir de moltes maneres l'àmbit públic. Per exemple, es reclamen noves aportacions econòmiques de la ciutadania ("copagaments"), limitació de serveis, contractacions de pòlisses d'assegurança privada i particulars, taxes, tractament mixt del finançament, generalització de pràctiques de privatització o d' externalització. És a dir, valors de "mercat" pel damunt dels socials i polítics, i la supremacia d' una gestió orientada per valors privats per sobre de la satisfacció dels drets democràtics, econòmics i socials.

La situació de crisi econòmica es ve a sumar al vell argument dels "límits econòmics del finançament públic", per debilitar l'exigència dels drets i culpabilitzar la ciutadania .Es vol imposar una mena de"Pacte Apolític neutral" que obriria camí a la mercantilització de tot el sector... quan aquestes polítiques ultra-liberals estan fracassant a tot arreu.
Nosaltres, que provenim de diferents experiències, formacions, oficis i disciplines, organitzacions socials i polítiques, de diverses lluites i amplis compromisos socials, ens reafirmem en la concepció de la Salut com una categoria superior a la simple atenció en sanitat o l'absència de malaltia. Salut és aquella manera de viure, personalment i col•lectiva, autònoma, joiosa, plena, solidaria i harmònica amb un/a mateix/a, amb la resta de persones i amb l'entorn. Una definició que permet abordar el binomi salut/ malaltia des d'una visió en les seves tres dimensions : biològica, psicològica i social. Per tant ens comprometem a actuar en promoció, protecció i prevenció de la salut ,i a partir de les seves causes, dels Determinants de Salut: treball i les seves condicions, gènere, classe social, educació, estils de vida, medi ambient, urbanisme, origen, autonomia, mobilitat, etc.

Ens orientem a promoure la reflexió col•lectiva, generar debats, cercar acords des de la nostra pluralitat, manifestar públicament les nostres opinions i propostes, engrescar la mobilització social i l'acció cívica i política cap als objectius acordats. Igualment, per les característiques i composició del Grup, ens comprometem a donar a conèixer les elaboracions col•lectives i personals que tinguin interès per a la reflexió i l'acció sobre el tema. I a comprometre al màxim de persones en la defensa de la salut pública.

Alguns dels àmbits en els que inicialment ens proposem treballar són:
1.- La defensa del caràcter PÚBLIC dels sistema nacional de salut.
2.- Participació social, amb d'altres associacions que venen treballant des de fa temps en la defensa de lo públic, i grups d'ajuda.
3.- Abordatge interdisciplinari i de qualitat de patologies no suficientment reconegudes, malalties mal ateses com les mentals, les incorrectament anomenades “rares”, o les noves patologies emergents sotmeses a un tracte injust per a ser incorporades dins el sistema d'atenció sanitari i per a una cobertura econòmica i social, malgrat una prevalença i severitat inqüestionables. La recent experiència de la ILP per la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica n'és un exemple que cal acabar de reeixir.
Sense competir amb cap de les plataformes, associacions i col•lectius que coincideixen en aquests objectius, i fent una crida a la major unitat i recolzament mutu, entenem com a necessari, urgent i oportú difondre aquesta Declaració en defensa del Sistema Públic de Salut i cridar a totes les persones que defensen el seu caràcter públic a donar-hi suport.

Barcelona, febrer 2009

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...