divendres, 6 de març de 2009

8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2009: PER UNA EUROPA EN IGUALTAT

Secretaria de la Dona del PSUC viu

Les polítiques neoliberals de la UE i el desmantellament de l’estat del benestar han tingut com a conseqüència un fort i negatiu impacte sobre les dones. Les polítiques d’igualtat de gènere s’han reduït només a intencions i la situació empitjora amb l’actual crisi econòmica.

La majoria de les persones aturades, pobres, excloses de la societat, i sense cobertures, som dones. A més, les dones fem front a un doble repte: per una part el mercat de treball requereix que siguem flexibles i mòbils, i per una altra, que ens fem càrrec del treball reproductiu i domèstic.

En aquesta conjuntura és imprescindible establir polítiques europees que eliminin la discriminació i la segregació social i laboral de les dones, obligatòries per a tots els països, i que permetin la seva plena participació a la societat.

L’estat espanyol es troba a la cua europea en taxa d’activitat i ocupació femenina, existint unes inadmissibles diferències salarials per raó de sexe per a idèntiques categories laborals, i una feminització insostenible dels sectors i feines més precàries.

Alhora estem patint un atac polític i ideològic sobre els drets conquerits pels moviments de dones de tots els països europeus, com el dret a l’avortament, que s’està qüestionant o revocant, amb el silenci del ministeri d’igualtat.

A l’estat el govern del PSOE proposa una reforma ambigua de la llei sobre l’avortament, que suggereix que després de la setmana 14, o la 16, es valorarà "el risc per la salut de la mare", sense especificar quins àmbits de la salut, psíquica o física seran ponderats, i qui serà el responsable d’aquesta ponderació; negant, en definitiva, la capacitat i el dret de les dones a decidir lliurement. A més, deixa desprotegit el col·lectiu de dones immigrants, que no han pogut accedir de manera normalitzada al sistema sanitari, i a les adolescents, que en molts casos, neguen l’embaràs fins a moments molt avançats de la gestació, o que per temor no informen els pares o tutors sobre la seva situació.

Una reforma de llei que estableixi una barreja de terminis i supòsits, imita models com el francès o el belga, on anualment milers de dones es veuen abocades a sortir del seu país per a poder interrompre l’embaràs.

A Catalunya la Secretaria de la Dona del PSUC-Viu adherida a la campanya pel dret al propi cos i per l’avortament lliure i gratuït, dóna i ha donat suport a totes les accions que des de fa temps s’han fet i crida a participar activament en els actes que es celebrin al voltant del dia internacional de les dones i a les manifestacions unitàries que el mateix dia 8 de març es convoquin en les diferents localitats de Catalunya.

Nosaltres les dones del PSUC-Viu, juntament amb les nostres companyes del PCE, apostem per un marc legislatiu europeu que protegeixi el dret de les dones a decidir. I creiem imprescindible que a l’estat espanyol es realitzi una despenalització total de l’avortament, i un marc legislatiu que desenvolupi els drets reproductius i sexuals de les dones, que garanteixi la seva cobertura a càrrec de la sanitat pública, en la que es reguli els límits de l’objecció de consciència, sense que en cap cas allò pugui suposar una minva dels drets de les dones.

Una societat democràtica no ha d’acceptar la jerarquia i l’explotació de gènere. Hem de construir una societat basada en la igualtat, tant política, com cultural, econòmica i social.

ENTREVISTA DE JOAQUIN FUERTES A MOLLET A MA MOLLET AMB CUBA


ENTREVISTA
Joaquim Fuertes: 'Volíem explicar com era i com és la vida dels cubans'

p: Què ens pot explicar de la xerrada-debat que van organitzar aquest dimecres al Centre Cultural la Marineta?
R: Al gener d’aquest any s’han complert 50 anys de la Revolució a Cuba, i volíem explicar què ha significat i, com era i és la vida dels cubans, així com l’evolució del país després de la Revolució. També volíem repassar quines han estat les dificultats per afrontar els canvis. Vam titular la xerrada Conquestes i reptes perquè volíem fer una revisió dels reptes que ens queden per afrontar i quin és el camí que volem seguir.

P: A la xerrada hi va participar el metge Antoni Barberà. Què pot aportar i per què va ser convidat a aquest acte?
R: L’Antoni Barberà és un metge molt compromès amb la solidaritat amb Cuba i és un gran coneixedor de l’illa. Ha hagut d’anar innovant amb la medicina amb el pas dels anys i a Cuba la medicina alternativa ha estat molt ben rebuda. L’Antoni, tant per la seva vocació professional com personal, s’estima molt Cuba i ha treballat molt sobre el tema. Vam pensar que és una persona molt apta per explicar-nos com està la realitat a Cuba actualment.

P: Com manteniu el contacte amb Cuba des de l’associació?
R: A Catalunya hi ha diferents casals d’amistat amb Cuba i també una plataforma general anomenada “Defensem Cuba” que és la coordinadora de tots aquests casals. La primera relació que vam tenir va ser amb un casal del barri barcelonès de Nou Barris, que va ser el que ens va portar de la mà a tenir aquesta relació amb Cuba. Aquest casal està agermanat amb un barri de l’Havana, amb el que nosaltres ara també tenim contacte. Ja tenim contactes amb l’ajuntament ( “Poder Popular”) d’allà i els hi hem fet arribar material, roba i menjar que vam recollir l’any passat. Amb l’Ajuntament de Mollet tenim poca relació, però quan hi ha projectes solidaris per dur a terme a Cuba, ens donen suport econòmic un cop s’han aprovat.

P: Què pensa l’Associació de les pel·lícules recents del Che Guevara?
R: El Che és un personatge històric, i de les pel·lícules que han sortit recentment pensem que són prou objectives, ja que són biogràfiques. Pensem que estan ben tractades. Tard o d’hora també sortiran pel·lícules del Fidel Castro, que és una altra persona clau dins de la Revolució Cubana.

P: Quines són les properes activitats que durà a terme Mollet amb Cuba?
R: Hi ha activitats permanents, que vam dur a terme l’any passat i que aquest les repetirem, com són les culturals: cicle de cinema cubà (al març, abril i maig) i de cara el juny, un festival de música. Per la diada de Sant Jordi també estarem presents, i ja de cara a després de les vacances d’estiu tornarem a fer algun sopar solidari.

P: Quins són els objectius principals de l’Associació Mollet amb Cuba?
R: L’objectiu principal seria donar a conèixer la realitat cubana, com viu la gent, quines són les seves penúries i il·lusions, tant en l’àmbit personal com territorial. Quan parlem de Cuba parlem de la Revolució, parlem de les institucions, de la manera de govern que té, com s’administra, etc.

P: Quina franja d’edat hi domina entre la gent associada?
R: En principi la que més abunda és la que es compren entre els 30 i els 65 anys. També hi ha gent jove. Som una associació recent, d’un any i escaig, amb la qual cosa encara queda gent per adherir-se. Nosaltres no tenim quotes de socis i tampoc cap llista de gent associada; som un grup de gent que es va trobant en diferents actes o activitats i anem fent campanyes.

P: Com va néixer la idea de formar l’entitat Mollet amb Cuba?
R: Neix a partir de gent que té ganes d’explicar una altre tipus de vida, molt diferent a la que vivim nosaltres. Volíem donar a conèixer una altra manera de viure, i vam escollir la de Cuba per simpatia i afinitat, tot i que trobem interessant que hi hagi altres associacions que donin a conèixer altres realitats sobre diferents països.

dimecres, 4 de març de 2009

Recull de premsa MOLLET A MA


Dotze treballadors es concentren aquest matí davant l’empresa Ind. Ragi

04/03/2009 - 11:51 0 opinions Aquest matí un grup de 12 treballadors han començat les mobilitzacions davant l'empresa Ragi, situada al polígon de Can Magarola, que es dedica a fer guies metàl·liques i accessoris per a mobles. Els treballadors, que tenen intenció de continuar les mobilitzacions al llarg de la setmana, demanen al propietari la seva readmissió o el pagament de les indemnitzacions corresponents. Segons Isabel, una de les acomiadades, intenten esbrinar perquè l'empresa ha acomiadat a 12 dels 40 treballadors. Així, l'Isabel assegura que l'empresa ha presentat un "acomiadament objectiu", però, segons explica "en empreses de menys de 100 treballadors només es poden acomiadar nou persones sota aquest acomiadament, i en el nostre cas hem estat 12". Per tant, segons Isabel, "l'acomiadament és nul per llei". En aquest sentit, els treballadors asseguren que en la darrera conciliació, del passat 26 de febrer, ni el propietari ni els advocats d'aquest es van presentar.

Els fets es remunten a finals de l'any passat, quan l'empresa va presentar un ERO. Els dotze acomiadats van estar treballant uns dies al gener i, segons els acomiadats, sense avís previ els van acomiadar.

dilluns, 2 de març de 2009

Xerrada-Debat sobre Cuba a Mollet: "Cuba, 50 anys de la Revolució Cubana". Conquestes i reptes"Mollet amb Cuba commemora el 50è aniversari de la Revolució Cubana
Descripció: Es donarà un repàs als últims 50 anys a l´història de Cuba, posant de relleu les conquestes de la Revolució Cubana i les dificultats que ha tingut en el camí. L´acte comptarà amb la participació d´Antoni Barbarà, gran coneixedor de l´illa i una persona compromesa amb la solidaritat amb Cuba.
Hora: 19.30h.
Lloc: Centre Cultural La Marineta de Mollet

ARA CAL UNA DONA PER SINDICA PERSONER A MOLLET

Despres de tenir un home de sindic personer com el SR Francisco Amaya que ha compler el seu mandat crec que ara toca que es consensue el nom de una dona amb capacitat i prestigii que sigui independent del poder politic municipal.

VIDEO IU SOBRE GAZA

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...