divendres, 20 de març de 2009

Equipaments educatius al barri de la Vinyota

ICV-EUiA A TRAVES DE ANTONIO LOPEZ REGIDOR DE ICV-EUIA I MEMBRE DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPALd'ICV-EUiA preguntara sobre els equipaments educatius del barri de la Vinyota El grup municipal de Mollet ha mostrat la seva preocupació pels "endarreriments i la manca de notícies" en relació als equipaments educatius que s'han d'ubicar al barri de nova construcció de la Vinyota. En aquest sentit, el grup plantejarà en la propera sessió del Consell d’Educació quin és l’estat de les inversions previstes per al quart IES, l’Escola Oficial d’Idiomes i els Serveis Educatius. D’altra banda, ICV-EUiA ha mostrat la seva satisfacció per l’inici de les obres a Cal Músic, però lamenta que el retard pugui comportar algun problema a l’inici del curs vinent.

DEFENSEM LA SANITAT PUBLICA


VOLEM LA GESTIÓ 100% PÚBLICA DEL NOU HOSPITAL DE MOLLET!

Des d’EUiA Mollet sempre em estat compromesos en la lluitat en pro de la Sanitat pública i de la qualitat, per a tot i per a tots. Com a mostra d’això està el fet en que fa més d’una dècada ja varem ser pioners a l’hora de reclamar el nou hospital de Mollet juntament amb Associacions de veïns i altres entitats ciutadanes. Ara, aquest hospital cada cop està més a prop de convertir-se en una realitat.

La nostra formació defensa el sistema públic de salut 100%, no acceptant cap tipus de sistema mixte que barregi el públic i el privat. Sempre em mostrat la nostra oposició davant qualsevol fórmula de co-pagament, que es el pas previ a l’eradicació de la universalitat de la sanitat. La salut es un dret fonamental de tota la ciutadania, i mai pot ésser tractada com una activitat empresarial o com una font d’enriquiment. Amb la salut de la gent no s’hi juga ni s’hi especula.

Es per això que el model de consorci sanitari de Mollet que promou l’equip de govern municipal no es el que considerem adequat, doncs aquest s’acull al sector privat i formula una gestió empresarial que va en contra de la suficiència econòmica que han de garantir els poders públics. En aquest sentit, en el darrer Ple Municipal de 23 de febrer, varem formular una proposta de modificació dels estatuts del Consorci Sanitari de Mollet a fi de que es pugui gestionar públicament els serveis socio-sanitaris, donat que aquest hospital s’està construint amb diner públic provinent dels pressupostos de la Generalitat, es a dir, de tots els catalans. També varem proposar introduir-hi la creació d’un consell ciutadà de participació i control, així com la incorporació de la resta d’Ajuntaments dels municipis als quals també donarà servei aquest hospital.

No podem compartir de cap manera el model de consorci públic/privat que s’està promovent, doncs entenem que no hi ha cap model millor que la gestió directa i integral per part de l’Institut Català de la Salut amb la participació dels ajuntaments afectats. Es a dir, defenem una gestió administrativa pública i no una empresarial, que es la que promou l’equip de govern PSC-CiU, confonent el públic i el privat per tal de fer creure als ciutadans que el model dona igual, que només importa l’eficàcia (quan tampoc es cert que sigui ,més eficaç).

No discutim en cap cas la competència del nou gerent de l’hospital, el Sr. Duran, al que creiem un bon professional, tan sols defenem que aquest gerent no depengui pas d’interessos privats, com es la Fundació privada Hospital de Mollet, sinó que sigui nomenat per l’Institut Català de la Salut a plena dedicació. Per tant, ens oposem a que una entitat privada participi en el consorci amb el 20%, perquè volem un consorci públic al 100%. De tots nosaltres, sense cap interferència del món empresarial.

Lamentablement les nostres propostes varen ser refusades per la majoria conformada per l’equip de govern, com les que varem fer per tal de que l’aparcament que s’està construint a l’hospital i que serà gestionat per una empresa privada amb ànim de lucre, fos gratuït per als familiars dels pacients, així com que es disposés d’un servei d’urgències psiquiàtriques i d’una unitat d’addiccions, dos de les gran carències que tindrà el nou hospital. Així les coses, el nostre vot no podia ser cap altre que el negatiu, donat el model privatitzador imposat i la seva manca de participació social.

Antonio Lopez
Regidor D`EUIA i Coordinador Local
Mollet del Valles

dimecres, 18 de març de 2009

Educació pública, de tots i totes, referent del sistema educatiu.


El Sector d´Ensenyament d´EUiA aposta per una escola pública i demana el respecte del PNE


- Educació pública, de tots i totes, referent del sistema educatiu.

- Acabar amb la doble xarxa educativa de centres públics i privats concertats:

la “dualització” significa normalitzar la segregació per raó de classe social, gènere, origen..., amb els recursos de les famílies.

- Laïcitat dels centres que reben fons públics, com a valor democràtic.

- Coeducació: educar amb perspectiva de gènere.

- Respectar el Pacte Nacional per l´Educació (PNE).

- Acomplir l´acord del Govern d´Entesa.

- No cedir a la pressió de CiU i del conjunt de la dreta, que té una visió mercantilista i doctrinària de l´educació. Cal superar dèficits arrossegats pels governs de CiU, i aconseguir un alt nivell de benestar.

En aquest sentit, pel que fa a la mobilització sindical del 19 de març, el Sector d´Ensenyament d´EUiA vol manifestar que entén el descontent dels sectors professionals que a través de les forces sindicals s´està expressant. Pel Sector d´Ensenyament d´EUiA, aquest malestar és comprensible ja entén que s´arrossega des de l´anterior govern de CiU, i que la LEC no reflexa certs aspectes sobre els que l´actual Departament d´Educació havia creat expectatives, tot i que el Sector d´Ensenyament d´EUiA reconeix que el Govern d´Entesa ha introduït millores en matèria educativa.

El Sector d´Ensenyament d´EUiA considera que una LEC és una oportunitat de millora del sistema educatiu de Catalunya, i que així s´està fent en el treball parlamentari del grup ICV-EUiA, perquè el contingut actual del Projecte de LEC millori.

El Sector d´Ensenyament d´EUiA també manifesta que cal assegurar l´escolarització mixta en tots els centres públics i privats concertats, la laïcitat dels centres públics, un accés igualitari a les places escolars de centres públics i privats concertats, gratuïtat de l´escolarització, coresponsabilització de centres públics i privats concertats en l´escolarització d´alumnat immigrant o amb necessitats educatives especials, planificació de l´oferta educativa en mans del Departament d´Educació com a instrument de la política educativa, l´escola pública com a referent del sistema educatiu, i evidentment, l´esperit del PNE en quant al servei públic d´educació que acabi amb la doble xarxa educativa.

dimarts, 17 de març de 2009

MAURICIO FUNES PRESIDENTE DEL EL SALVADOR FELICIDADES AL FMLN


COMO COORDINADOR lOCAL DE EUIA MOLLET FELICITO AL PRESIDENTE ELECTO EL COMPAÑERO MAURICIO FUNES, QUE BIEN, PÒCO A POCO TODOS LOS PAISES DE AMERICA LATINA APUESTAN POR UN CAMBIO DE IZQUIERDAS DE VERDAD , Y VAN......
La victoria de Mauricio Funes lleva a la izquierda al poder por primera vez en los últimos veinte años. De 49 años y ex periodista, El FMLN, antiguo grupo guerrillero de izquierdas legalizado como partido político en 1992 tras la guerra civil protagonizada contra el Ejército salvadoreño (1980-1992) que dejó más de 75.000 muertos durante 12 años de combate, ha desbancado por primera vez en veinte años al partido derechista ARENA, sobre el que pesa la sombra de los escuadrones de la muerte salvadoreños durante la guerra.

diumenge, 15 de març de 2009

Se esta demorando mucho el proyecto de mas pisos de alquiler en la vinyota

El Portavoz Suplent y Regidor de ICV-EUIA Antonio Lopez vota en contra de esta forma de gestion los demas grupos incluida ICV votaron a Favor

Pisos de alquiler en la Vinyota


La construcción y gestión de estos pisos se harán en un terreno de propiedad del Ayuntamiento de Mollet del Valles (PROMOSOL)
El convenio que se plantea en líneas generales es correcto por la colaboración entre nuestro consistorio y la diputación de Barcelona, para llevar acabo este proyecto que compartimos como es la de poner a disposición de los ciudadanos de Mollet viviendas de alquiler protegidas, hasta aquí queda claro nuestro posicionamiento político de apoyo ante la necesidad social, de este tipo de viviendas, ya que puede ser para muchas personas de nuestra ciudad la única manera de poder acceder a una vivienda digna, un derecho básico como así lo contempla la constitución y que no se cumple en muchos casos.

Este proyecto tiene desde nuestro punto de vista un punto que EUIA discrepa profundamente, el afán privatizador de este equipo de gobierno PSC-CIU que quiere entregar un espacio publico a una empresa privada para la construcción y gestión de estas 100 viviendas a 35 años para hacer negocio con patrimonio publico.
Ya propusimos en su día que este solar debería ser para vivienda publica en convenio con la Generalitat de Catalunya como así se ha hecho en la Ronda dels Pinatons pisos con equipamientos sociales.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...