dissabte, 28 de març de 2009

REUNION CON LA DIRECCION DE CCOO V.ORIENTAL-MARESME


EUiA i CCOO del Vallès Oriental es reuneixen per analitzar l´impacte de la crisi a la comarca
Ambdues organitzacions coincideixen en què cal posar en marxa un gran pacte social amb totes les organitzacions polítiques, sindicals i empresarials per a fer front a la situació

Una delegació d´EUiA del Vallès Orienta es va reunir dijous passat amb representants de la direcció de CCOO de Vallès Oriental-Maresme. En la trobada, hi eren presents, entre d´altres representants de les seves respectives organitzacions, coordinador d´EUiA del Vallès Oriental, José Montero, i Ovidi Huertas, secretari general de CCOO de Vallès Oriental-Maresme.Montero, va exposar als membres de CCOO les 10 propostes que EUiA planteja per a fer front a la crisi, les quals es recullen en una resolució de la formació. Aquestes propostes sintetitzen la voluntat d´EUiA d´evitar que els treballadors paguin una crisi que no han generat. En aquest sentit, Montero va manifestar que “les mesures de xoc anunciades pel Govern espanyol serveixen per a premiar els banquers i els empresaris culpables de la crisi”, i que “no impedeixen acomiadaments, expedients de regulació o deslocalitzacions injustificades”. Montero va insistir en la necessitat d´unir a la gent treballadora, de seguir denunciant i organitzant alternatives i de mobilitzar l´esquerra política i les organitzacions sindicals.

Per la seva banda, Ovidi Huertas va explicar com, fins ara, la pèrdua de llocs de treball està afectant sobretot a les petites i mitjanes empreses i a la construcció, però que, en el segon semestre de l´any, podria començar a arribar també a les grans empreses. Huertas va destacar també, com en el Vallès Oriental s´afegeixen a les dificultats presents, uns certs dèficits industrials i econòmics històrics, que la situen com una de les comarques amb pitjor projecció de futur. Finalment el secretari general de CCOO va explicar alguns objectius prioritaris del sindicat a la comarca que es desprenen dels seus acords congressuals.

Ambdues organitzacions van coincidir en la necessitat de trobar espais de col•laboració en tots els àmbits possibles, tant socials com institucionals, per a fer front a la pitjor crisi dels darrers anys, sobretot pel que fa a pèrdues de llocs de treball.--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 26 de març de 2009

EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ NO CUMPLEIX AMB ELS EQUIPAMENTS EDUCATIUS PREVISTOS A LA VINYOTA
Desgraciadament, el nostre municipi necessita amb urgència una sèrie d’equipaments educatius que sembla que no arriben, com el nou institut (el tants cops reclamat 4rt IES), una escola d’idiomes i un centre de serveis educatius. El departament d’Educació dirigit pel conseller socialista Ernest Maragall es va comprometre a habilitar aquests centres al barri de la Vinyota, però amb el temps anem veient com cap d’aquest compromisos s’acaba de materialitzar. Hom diria que el conseller no te gaire interès en el tema o que no es sent vinculat amb els compromisos adquirits amb el nostre Ajuntament, doncs a pesar que la regidora d’educació del nostre municipi, Sra. Alícia Domínguez, està fent tot el possible per aconseguir aquests equipaments, el departament que dirigeix el conseller Maragall no mou un dit al respecte, impedint així que la comunitat educativa de Mollet pugui desenvolupar la seva tasca en unes condicions dignes i de qualitat.

El Consell Escolar Municipal, reunit el passat 26 de març, va fer una valoració negativa de l’actuació del Departament d’Educació en aquest aspecte, en la que varis dels presents varem mostrar la seva preocupació pel continu endarreriment d’aquests equipaments tant necessaris, així com la intranquil·litat davant l’actitud totalment “passota” de la conselleria. La pregunta general quant temps haurem d’esperar per a que el Departament d’Educació no es decideixi a prioritzar d’una vegada uns equipaments tant necessaris per la nostra ciutat.

Com a representant del Grup Municipal d’ICV-EUiA en el Consell Escolar Municipal, he denunciat aquest greu incompliment i he proposat que la comunitat educativa local doni una resposta en la mesura que ells considerin oportuna. Mentrestant, el nostre grup seguirà reclamant que aquests equipaments es construeixin en el menor temps possible. I es que un govern d’esquerres no pot defraudar d’aquesta manera a la seva base social, que no són altres que les persones que confien en allò públic.

dimarts, 24 de març de 2009

El eurodiputado de IU, Willy Meyer, condena sin paliativos la carga de los Mossos d'esquadra contra estudiantes ayer en Barcelona

Grupo de Izquierda Unitaria Europea/Izquierda Verde Nórdica

Bruselas - En declaraciones hoy, Willy Meyer, eurodiputado y Coordinador de Relaciones Internacionales de Izquierda Unida ha condenado la carga policial de los Mossos d´Esquadra ocurrida ayer contra estudiantes que se manifestaban frente al plan Bolonia en Barcelona.

"Izquierda Unida hemos apoyado y seguimos apoyando al movimiento estudiantil que por toda Europa y también en España se ha mostrado contrario al Plan Bolonia por suponer éste una mercantilización y privatización de la educación superior, al basar su financiación en las aportaciones de empresas privadas"- explicó Meyer. "No compartimos la visión de que la enseñanza universitaria tiene que ser un negocio, ya que la educación es un derecho y la universidad un servicio público. El Espacio Europeo de Educación Superior dinamita las bases de la educación pública. La privatización de la universidad es un paso más en la construcción de esta Europa que antepone los derechos de las empresas a los derechos de sus ciudadanos. Hemos vivido la privatización de sectores estratégicos como el agua y de servicios públicos como correos, ferrocarriles y puertos. La universidad es el siguiente paso."

"Quiero manifestar -continuó el eurodiputado- mi solidaridad con los 24 estudiantes y periodistas agredidos, y condenar sin paliativos la carga policial ordenada por el Departament de Interior contra los estudiantes durante todo el día de ayer: desde el desalojo por la mañana de los que se encontraban encerrados en la Universidad de Barcelona, a los manifestantes que se concentraron en el centro de la ciudad por la tarde."

"En democracia, la respuesta ante la posición crítica de los estudiantes a la implantación del plan Bolonia no puede ser nunca policial, sino el diálogo. Ayer fue un día triste para la democracia española, que recordó viejos tiempos en nuestro país. La función de la policía no debería ser la de reprimir el derecho a la crítica y a la manifestación"- continuó Willy Meyer.

"Una vez más, Izquierda Unida se pone del lado de los estudiantes y anunciamos que recogeremos las opiniones del movimiento estudiantil, invitando a los representantes de éste movimiento al Parlamento europeo el próximo mes de abril para poder exponer sus reivindicaciones en la cámara europea."

diumenge, 22 de març de 2009

No es aixo Companys de ICV que feu?


RESOLUCIÓ DEL PSUC VIU SOBRE LA BRUTAL ACTUACIÓ DELS MOSSOS D’ESQUADRA EL 18 DE MARÇ

Davant dels greus fets succeïts el dimecres 18 de març al matí i al vespre a Barcelona, la Secretaria Política del PSUC Viu fa pública la següent resolució:


1.- Manifestem la nostre total solidaritat cap a les persones brutalment agredides pels mossos d’esquadra quan exercien el seu dret legítim i democràtic a manifestar-se pacíficament.

2.- Condemnem sense pal·liatius la inadmissible actuació violenta dels mossos d’esquadra, premeditada, desproporcionada i indiscriminada.

3.- Condemnem la vulneració de la llibertat d’expressió amb les agressions patides per part dels professionals dels mitjans de comunicació.

4.- Exigim la necessària depuració de responsabilitats, tant a nivell de comandaments policials com de responsabilitat política, des del Director General de la policia autonòmica fins el Conseller d’Interior.

IU-ICV pactan ir juntos a las elecciones Europeas

Izquierda Unida E ICV acuerdan concurrir juntos a las elecciones al Parlamento EuropeoDelegaciones de Izquierda Unida (IU) y de Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) llegaron en la tarde del día 18 de Marzo, a un acuerdo que deberán ratificar sus respectivos órganos de dirección para concurrir juntos a las próximas Elecciones Europeas del mes de junio.

Por IU han asistido al encuentro celebrado en su sede federal de Madrid Miguel Reneses, secretario de Organización, y Ramón Luque, secretario de Coordinación de Grupos Parlamentarios; por parte de ICV han estado presentes, Jordi Guillot, vicepresidente, junto a Ernest Urtasun, responsable de Relaciones Políticas.

El acuerdo alcanzado incluye la realización de un Programa Electoral conjunto que tendrá la crisis económica como eje central de la campaña, así como la construcción de una Europa social y sostenible y que se busque poner freno a la agenda de la mayoría conservadora del actual Parlamento Europeo.

Ambas fuerzas políticas concurren a estas elecciones con la ambición de movilizar al electorado de izquierdas y ecologista en España.

En este sentido y para reforzar este polo rojo y verde, ambas formaciones han expresado su voluntad de abrir la candidatura a cuantas formaciones y colectivos que compartan esa idea de una Europa distinta, social, ecológica y de los pueblos.

Ambas delegaciones han acordado y firmado un principio de acuerdo en el que se establecen los mecanismos de gobierno de la coalición, de toma de decisiones y de la lista electoral. Corresponderá al candidato de IU, Willy Meyer, encabezar la lista y al candidato de ICV, Raül Romeva, ocupar el segundo lugar en la misma.

Entre los acuerdos alcanzados figura que ICV-EUiA desarrollará específicamente la campaña en Cataluña, mientras que será a Izquierda Unida a quien le corresponda hacerlo en el resto del Estado.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...