dijous, 2 d’abril de 2009

MANIPULACION EN LA RADIO Y TV MUNICIPAL DE MOLLET DEL VALLES


La manipulación y el silencio INFORMATIVO que practica la Radio y TV municipal contra la oposición y algunas entidades sociales, solo hacen falta echar una ojeada a los debates en TV y escuchar los informativos de la Radio para darse cuenta que no hay pluralidad, eso si el equipo de gobierno municipalPSC-CIU sale hasta en la sopa, los resúmenes de los plenos solo sacan las respuestas del concejaldel equipo de gobierno de turno sin hacer mención a los concejales que hacen las interpelaciones, el ninguneo que padecemos hace el efecto que en nuestra ciudad aparezca la oposición que no hace su trabajo que es fiscalizar la acción del gobierno municipal yo personalmente hago una media de 15 preguntas y propuestas en cada pleno, de temas que me plantean entidades o personas de nuestra ciudad y nunca se me nombra.
Por unos medios de comunicación públicos plurales y participativos

dimarts, 31 de març de 2009

Homenaje institucional a la Anna Bosch primera Alcaldesa Comunista de MolletL'Ajuntament homenatja Anna Bosch L'Ajuntament de Mollet commemora aquest divendres (19 h) el 30è aniversari dels ajuntaments democràtics amb un acte institucional en què s'homenatjarà la primera alcaldessa de la democràcia, Anna Bosch, despareguda al gener. En la primera part de l’acte, que es farà a la sala de plens, hi prendran part representants dels diversos grups municipals que van integrar el primer consistori: Josep Torrecillas (PSUC); Antonio Mendoza (PSC-PSOE); Arcadi Viñas (CDC); i Antonio Sánchez (CUII), que recordaran l’època.
En la segona part de l’acte, intervindran les exalcaldesses Carme Coll i Montserrat Tura, i l’actual alcalde, Josep Monràs. Tots tres parlaran de la tasca de govern i del paper dels ajuntament com a motor de democratització del país i d’establiment de polítiques de servei .
Tornar

diumenge, 29 de març de 2009

MOLLET PER LA III REPUBLICA (MOCIO)MOCIÓ
Que presenta al Ple de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Mollet del Vallès el Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa d’ AJUNTAMENTS EN HOMENATGE A LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA I PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA
Exposició de motius
El 14 d’abril de 1931 es proclamava la II República, ara fa 78 anys. Les Corts Republicanes promulgaven la Constitució més avançada del seu temps, la qual reconeixia els Estatuts d’Autonomia de Catalunya, Euskadi i Galícia. La II República va ser el moment més avençat de desenvolupament de la democràcia a Catalunya i a l’Estat Espanyol perquè va suposar l’inici d’unes polítiques favorables als drets de les classes populars i als drets nacionals de Catalunya com no s’havien donat mai: igualtat entre homes i dones, promoció de l’ensenyament públic i laic, dret al treball, a la terra i a la salut. No hem d’oblidar que va ser un cop d’estat feixista el que va posar fi a un govern legítim i a un model d’estat democràtic.

El 14 d’abril és un dia per a homenatjar els lluitadors i les lluitadores que van defensar la República, durant la Guerra Civil, i a aquelles persones que després van oposar-se al franquisme amb totes les conseqüències. Entre elles molts ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat de Mollet del Vallès.

És el moment de recordar, ara que es compleixen 70 anys, a les víctimes dels bombardejos franquistes que durant la Guerra Civil van colpejar durament Barcelona, Granollers, Mollet i altres punts de la nostra comarca. La resistència del nostre poble no pot ser oblidat.

Una resistència que també pot ser personificada en centenars de persones del nostre poble que durant la República, la Guerra Civil i la llarga nit del franquisme va continuar lluitant per la dignitat i la llibertat, mantenint viva la consciència social, i l’esperança del retorn dels drets civils i de la democràcia. Mai oblidarem a companys que exemplifiquen aquesta lluita i que ja no estan nostres, com ara en Manolo Fernández.

Fem una crida a que les institucions locals facin seu aquest homenatge. L’Ajuntament de Mollet ha de institucionalitzar el reconeixement anyal a la II República i els valors que representa posant els recursos per que aquest homenatge tingui un caire popular, divulgatiu i reivindicatiu. I es que considerem que la República és la forma d’Estat més democràtica i la més moderna. La monarquia és una institució obsoleta que cal superar.

L’actual Monarquia Parlamentaria no recull els ideals que defensem .Ben al contrari, al llarg d’aquesta anys mitjançant l’exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal·lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica dels treballadors i treballadores. El neoliberalisme es la negació de la democràcia i atenta de forma directa contra cadascun dels meus principis republicans. Per això, ens reclamem compromisos amb la solidaritat social i la democràcia participativa com eixos i emblemes de la nostre identitat republicana.

Des de 2.007 diversos Ajuntaments s’han adherit a la Red de Municipis per la III República mitjançant l’acceptació i l’assumpció de la “Declaració d’Ajuntaments per un procés constituent per la III República”

Declaració d’Ajuntaments per un procés constituent per la III República

Ciutadans/es:

En l’Estat espanyol d’avui, la República seria el millor marc per a la defensa dels drets i llibertats democràtiques, un instrument imprescindible per assegurar l’ autogovern dels diversos pobles que composen l’Estat i un mitjà per a superar els límits que l’actual model econòmic imposa al desenvolupament efectiu dels drets socials. Els nostres Ajuntaments es caracteritzen per aquestes reivindicacions en les següents claus:

Per las llibertats i la democràcia participativa: Treball i salari digne, estable i amb drets.
Per una política econòmica, contra l’especulació i la corrupció, habitatge assequible, per a tots/es.
Per uns serveis públics de qualitat, serveis sanitaris públics i de qualitat, i una educació pública, laica, igualitària i eficient.
Per un internacionalisme solidari, contra la guerra i per la pau.
Igualtat para tots i totes.

Cap a la III República.

Els Ajuntaments signants fem una crida al conjunt d’homes i dones d’esquerres, republicans, socialistes, comunistes, llibertaris, feministes, alternatius, ecologistes, demòcrates, a defendre la memòria i els valors de la república, dels treballadors/es i de la pau Per això desenvolupem una estratègia unitària per a l’obertura d’un procés constituent, que volem construir sobre els següents pilars:

1º. Des del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals.

2º.- Plantegem, en el marc del model d’estat republicà, la democràcia radical i participativa, per dur-la a tots els àmbits socials, com l’economia o la cultura,profunditzant en la democràcia política.

3º.- Volem recuperar l’immens valor històric, ètic i polític de l’article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: "España renuncia a la guerra com instrument de política nacional.

4º.- Apostem per un model d’estat inspirat en els valors del humanisme laic,que es basa en el principi absolut de consciencia

5º.- El valor de l’austeritat, entès como la racionalitat i la sintonia entre las necessitats socials i las aportacions pressupostaries i d’infraestructures necessàries.

6º.- La construcció d’un Estat federal republicà i solidari.

7º.- Volem construir la Tercera República en el marc d’una Europa federal a partir del impuls de un autèntic procés constituent europeu.


Per tot això, el grup Municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, proposa al Ple l’adopció dels següents acords:

ACORDS:
Primer.-El Ple Municipal acorda institucionalitzar el dia 14 d’abril com a homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i de la posterior repressió de la dictadura franquista.
Segon. Adherir-se a la Declaració d’Ajuntaments per un procés constituent per la III República.
Tercer.-Com a firmants d’aquesta Declaració ens constituïm en Comissió Promotora de la III República, per impulsar un procés constituent cap a la República, utilitzant tots els mecanismes democràtics i pacífics que prevéu la Constitució Espanyola en els articles del 166 al 169.
Quart.-El Ple Municipal fa una crida a la ciutadania per sol·licitar la reforma de la Constitució, i la convocatòria d’un referèndum, on els ciutadans i ciutadanes decideixin mitjançant el vot democràtic la forma d’Estat que prefereixen.
Cinquè.-Acordem fer arribar aquesta iniciativa al Congrés dels Diputats i Senat , així com a la Unió Europea i a la Comunitat Internacional pel seu coneixement i estudi.ANTONIO LOPEZ
PORTAVEU ADJUNT GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA
MOLLET DEL VALLES

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...