Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 5, 2009

IU-ICV-EUiA demana que se sancioni l´Església si no retira els símbols franquistes

Imatge
El grup parlamentari d´IU-ICV-EUiA al Congrés dels Diputats va demanar ahir al ministre de Justícia Francisco Camaaño, que retiri les subvencions a aquelles institucions que no eliminin amb caràcter d´urgència, tota la simbologia franquista que encara llueixen llurs edificis, concretament, es va esmentar a l´Església catòlica.

El diputat i membre d´aquest grup parlamentari, Joan Herrera va dir que l´aplicació de la Llei de la Memòria Històrica s´ha d´accelerar ja que, segons el diputat, tot i que han passat ja 15 mesos des de l´aprovació de la llei, el grau de compliment d´aquesta és bastant precari.

El diputat va demanar al Govern la creació d´una fiscalia especialitzada a favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura.

Com va dir el diputat “El paper que el Ministeri de Justícia ha desenvolupat en els assumptes relacionats amb la Memòria Històrica ha estat lamentable.”

Herrera també va exigir crear un cens d´edificis aixecats gràcies al treball fo…

ACTE PER LA REPUBLICA A MOLLET DEL VALLES

Imatge
La Comissió Prorepública celebra el 14 d'abril La Comissió Prorepública Mollet commemorarà el 78è aniversari de la proclamació de la Segona República amb un acte dimarts 14 d'abril (19.30h) que consistirà en un homenatge popular al monument a la plaça de la República. Es llegirà un manifest, es farà una ofrena floral i una lectura de poemes i finalment es cantarà l’Himne de Riego i Els Segadors. Segons la Comissió, la intenció és que l’acte “tingui un fort caràcter popular i amb el temps sigui institucionalitzat”. A l’acte s’hi han adherit ICV, EUiA, PSUC Viu, PCC i Joves Comunistes.

proposta pel desenvolupament Economic i Social a Mollet de Valles

Acord pel Desenvolupament Econòmic i Social de Mollet del Valles (ADESMDV).


Davant la nova situació de crisis econòmica i social de la ciutat que ha canviat de forma important els darrers anys, a conseqüència del creixement demogràfic dels últims anys i el procés de transformació dels sectors econòmics industrials i tradicionals del municipi, l’Ajuntament de Mollet del Valles ha de impulsat un treball conjunt amb tots els agents del territori amb l’objectiu de reactivar la ciutat i convertir-la en un entorn atractiu per a la seva ciutadania i les seves empreses: l’Acord pel Desenvolupament Econòmic i Social de Mollet del valles (ADESMDV).

Per tal de liderar aquests canvis i dur a terme el procés de transformació de la ciutat, l’eix vertebrador de l’actuació municipal per als propers anys s’haurà de basar en el compromís de l’ADESMDV, un acord que aposti per la qualitat del teixit econòmic en una ciutat cohesionada socialment i que sigui fruit del consens polític, econòmic i social, ja…