Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 12, 2009

MÉS COHESIÓ SOCIAL DAVANT L’AUGMENT DE L’ATUR A LA NOSTRA CIUTAT de MOLLET DEL VALLES

Imatge
Atès que la crisi econòmica i l’atur són els temes que més preocupant a la ciutadania en general i en concret als ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

Atès que l’atur a la nostra ciutat ha augmentat des d’agost de 2008 al març de 2009 en un 46,49% i un 10,57% el primer trimestre d’enguany.

Atès que aquesta situació esta provocant que al voltant de 1.000 persones de la nostra ciutat actualment no siguin perceptors de cap prestació o subsidi per desocupació.

Atès que l’ajuntament de Mollet del Vallès com administració local és la més propera al conjunt de la ciutadania molletana.

Atès que les diverses administracions estan prenent mesures per front a la crisi i a les seves conseqüències socials com és el desenvolupament del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

Davant d’això, el Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) proposa al Ple l’adopció dels següents acords:


PRIMER- Creació d’un Pla d’Ocupació de caràcter anual amb finançament loca…

DIMISION YA DEL GOBERNADOR DEL BANCO DE ESPAÑA NO SE LES CAE LA CARA DE VERGUENZA

Imatge
Cayo Lara rechaza retrasar la jubilación a los 67 años “por la contradicción profunda que supone hacerlo cuando hay miles de prejubilaciones de gente con ganas de trabajar”

30 ANYS D’AJUNTAMENTS DEMOCRÀTICS

Imatge
Per primera vegada en la història del nostre país, el passat 3 d’abril es van complir 30 anys des de les primeres eleccions municipals després de la llarga dictadura franquista que va durar a vora 40 anys.

Es important destacar aquesta efemèride, doncs l’arribada de la democràcia a l’Ajuntament ha representat un canvi profund i positiu en la nostra ciutat, així com en el conjunt de tots els municipis. I es que no podem oblidar que han estat els Ajuntaments, els quals com administració més propera al ciutadà han estat els que han transformat els municipis, dotant-los d’equipaments educatius , serveis socials i d’un urbanisme de certa qualitat, amb zones verdes i espai públic suficient.

El Pla General de 1981 va posar les bases del que es avui Mollet. Aquest Pla fou elaborat pel primer Ajuntament democràtic de Mollet després de la dictadura, el qual estava encapçalat per l’Anna Bosch en nom del PSUC. I es que el nostre municipi ha estat governat durant aquests 30 anys majoritàriament per …

Flors i poemes per fer camí cap a la Tercera República

Imatge
·
·
·
· La Comissió Prorepública de Mollet, formada per ICV, EUiA, PSUC Viu, PCC i Joves Comunistes, celebrava dimarts l'acte en commemoració al 78è aniversari de la proclamació de la Segona República.
· “Estem en una democràcia quasi perfecta, només falta la República”. Així concloïa l'acte Antonio López, regidor d’ICV-EUiA. varias persones es va apropar a la plaça de la República per “recordar aquelles persones que van oposar-se al franquisme amb totes les seves conseqüències”, reivindicava el manifest, la lectura del qual va donar el tret de sortida a la trobada. També es va homenatjar “companys que exemplifiquen la lluita i que ara no estan entre nosaltres, com ara en Josep Fortuny, el Feliu Tura, l’Anna Bosch o el Manolo Fernández”.
Després de la lectura del manifest, els assistents van fer una ofrena floral al monument de la plaça. Seguidament, Mercè Bastida, com ja va fer l’any anterior, va llegir dos poemes: Grito hacia Roma, de Federico García Lorca, en el qual l’auto…

MARQUESINES PER A LES PARADES DEL BUS URBÀ JA!

Imatge
Tot just fa un mes es van complir sis anys de la inauguració de la única línea de bus urbà que disposa la nostra ciutat, i no es fer precisament per voluntat del PSC, sinó per obligació legal, doncs la normativa obliga a tenir un servei de bus urbà a tots els municipis que excedeixin els 50.000 habitants, xifra que Mollet havia assolit per aquelles dates.

Amb aquesta premissa inicial ja observem la desgana amb la que el nostre Ajuntament gestiona aquest tema, el qual que queda corroborat amb el fet que en tot aquest temps no s’ha introduït cap ruta nova ni cap nova línea i amb el que es més preocupant: el mal estat en que es troben moltes de les parades d’aquest servei, així com la manca de marquesines per aixoplugar a aquelles persones que estiguin esperant el seu autobús.

En diferents plens municipals el nostre grup municipal s’ha interessat per aquestes qüestions a través del Regidor Antonio López, i la resposta del regidor de Mobilitat, el Sr. Estruch, es sempre la mateixa: admet la…

VACANÇES A LA PROVENCE FRANCESA

Imatge