dimecres, 22 d’abril de 2009

SANT JORDI A MOLLET


Us informem que com es costum cada any, per aquesta Diada de Sant Jordi, que tindrà lloc dijous vinent, ICV-EUiA Mollet montarà una paradeta a la Rambla de Mollet, davant del kiosc central, al costat de la Plaça Catalunya.
No cal dir que esperem poder-vos veure a tots i totes, ja sigui per ajudar-nos amb el manteniment de la paradeta, per repartir el bulletí del grup municipal que editarem per aquest dia o simplement per a saludar-vos.

Esperant la vostra presència,

EUiA Mollet.

JULIAN GRIMAU NUNCA TE OLVIDAREMOS


Francisco Frutos, Secretario General del PCE, interviene en el Cementerio Civil de Madrid en el homenaje a Julián Grimau, dirigente del PCE fusilado por la dictadura franquista en 1963

En record de l'Anna Bosch i Pareras (1950-2009)


En record de l'Anna Bosch i Pareras (1950-2009)
Dones que alimenten la vida

Dissabte 25 d'abril a les 11,30 h
Centre de Cultura de les Dones (c/ S. Pere més Alt, 7 | Barcelona)
L'Anna Bosch era una dona feminista i ecologista. Va ser la primera alcaldessa democràtica de Mollet i va participar en diversos grups ecologistes i feministes. Alguns dels seus escrits han estat especialment significatius per al pensament feminista del nostre país.
Les dones que hem compartit amb ella la preocupació per la cura de les persones i del territori, la passió per l'elaboració de pensament, la vida quotidiana, i l'hem acompanyada en la seva malaltia, ens trobarem per llegir escrits i poemes, escoltar música, i recordar-la amb imatges. Perquè sabem que practicar la relació és l'únic que ens pot guarir la seva absència.

Acte organitzat per:
Dones i Treballs, Grup Giulia Adinolfi, Grup Les Petras, Dones de Mollet, Acció Ecologista, Ca la Dona, Torre del Rellotge, Xarxa Feminista, Alcaldesses del 79, Dones del Figaró, Dones En Pie de Paz, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Les Veus de Venus i Elizabeth Raspall.

*Es prega confirmar assistència (932 684 218)
--
Secretaria
Ca la Dona
www.caladona.org
Casp, 38, principal, 08010 Barcelona
telèfon 934 127 161 i fax 934 123 996

dimarts, 21 d’abril de 2009

ENTREVISTA DE CAYO LARA CON ZAPATERO


El coordinador general d´IU, Cayo Lara, lliura al president Zapatero les 12 propostes prioritàries de la formació per a fer front a la crisi
S´han entrevistat avui a la Moncloa durant una hora i mitja

El coordinador general d´IU des de fa 4 mesos, Cayo Lara, s´ha reunit avui a la Moncloa amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha aprofitat l´ocasió per lliurar-li en mà les 12 propostes prioritàries de la seva formació per a fer front a la crisi des d´una perspectiva d´esquerres. En el balanç posterior de la trobada, Lara ha explicat que “l´oferta que li hem fet al president és que en el Parlament donarem suport a totes les mesures puntuals que tinguin a veure amb una sortida positiva a la crisi per l´esquerra. Mesures que donin solucions als aturats que no cobren subsidi, als desnonats de la vivenda,. Recolzarem els ajuts que es donin a les pimes per a què dinamitzi l´economia”.

Lara ha qualificat la primera trobada amb Rodríguez Zapatero des de la seva arribada a la coordinació d´IU com “positiu i molt cordial en les formes”, no obstant ha lamentat que, de la llarga conversa mantinguda, hagi tret la conclusió de què el líder del PSOE i de l´Executiu prefereixi mantenir la política que fins ara està desenvolupant el seu Govern front la crisi per considerar-la “encertada i la més adequada”.

Front a això, Lara ha insistit en què “les mesures que plantegi el Govern que ofereixin solucions als sectors més afectats per la crisi tindran el suport d´IU. Les mesures que siguin contràries a això, o que no seguin mesures per a la sortida social de la crisi, no tindran el nostre suport al Parlament”.
Recordem que el passat febrer, Izquierda Unida va enviar a la Presidència del Govern un document amb les propostes de l´organització per a fer front a la crisi. En síntesi, el document proposava mesures concretes i quantificades, amb els següents objectius:

a) Protegir als treballadors en atur, i especialment a aquells que esgotaven les prestacions de desocupació i a les famílies en situació precària com a conseqüència de la situació d´atur dels seus membres.

b) Limitar la destrucció d´ocupació.

c) Crear 1.900.000 llocs de treball en tres anys, mitjançant l´impuls de l´economia real, la inversió pública i la millora dels serveis públics.

d) Propiciar un debat, públic i democràtic, que permetés posar en marxa un nou model productiu capaç de generar un desenvolupament humà i ecològicament sostenible que possibiliti la plena ocupació, amb treball estable, digne i de qualitat.

Des de llavors la situació s´ha agreujat. L´atur s´apropa als 4.000.000 de persones, la destrucció d´ocupació s´accelera, i les mesures adoptades pel Govern per a incentivar l´economia productiva no es mostren eficaces, perquè, en opinió d´IU, corresponen a una anàlisi equivocada de la crisi i a la insistència en solucions neoliberals. Aprofitant aquesta situació, la dreta econòmica i política avança les seves posicions proposant mesures contràries als interessos dels treballadors, ataca la Seguretat Social i defensa com a solucions precisament les polítiques que han generat i agreujat la crisi.

En aquest context, Izquierda Unida manté la seva posició d´aportar idees i propostes per una sortida progressista de la crisi.

Amb aquest propòsit, i mantenint com elements per al debat el conjunt de les propostes que constitueixen el Pla d´Ocupació d´IU, la formació considera que en la situació actual són prioritàries les següents mesures:

1.- Assegurar la protecció dels treballadors aturats que han esgotat les seves prestacions de desocupació. Des de el mes de maig de 2009 l´Estat haurà d´assegurar un ingrés equivalent al Salari Mínim per als qui estiguin en aquesta circumstància, el que representa una despesa aproximada de 6.000 milions d´euros en aquest exercici, que té en compte el 1.127.000 treballadors que estan en aquesta situació i l´increment previsible durant aquest any.

2.- Crear un parc públic de vivenda en lloguer protegit i taxat, que no superi el 30% dels ingressos familiars. Les vivendes procediran del `stock´ de no venudes i seran adquirides pel Govern a preu de cost i s´atorgaran preferentment a gent que estigui patint desnonaments de vivenda.

3.- Condicionar els ajuts a la banca al seu trasllat sota forma de crèdits a famílies, autònoms i Pimes i subvencionar els costos dels avals exigits a autònoms i Pimes per accedir als crèdits i així poder generar ocupació.

IU considera que aquestes tres propostes, a més de ser prioritàries en les actuals circumstàncies, són urgents.

4.- Garantir el manteniment del caràcter social de les Caixes d´Estalvi. La Reforma de la Llei de Caixes evitarà la participació de capital privat sota qualsevol modalitat, reforçarà el control públic i democràtic de les Caixes, establirà un sistema eficaç de responsabilitats per als gestors i limitarà taxativament l´operativa de les Caixes per evitar qualsevol tipus d´activitat especulativa. Aquesta reforma haurà de servir d´embrió juntament amb l´ICO d´una futura banca pública.

5.- Abreujar els terminis de pagaments del conjunt de les Administracions Públiques als seus proveïdors, amb el corresponent ajut financer als Ajuntaments que tinguin dificultats per a complir amb aquesta mesura a través de l´ICO.

6.- Emprendre les mesures legals necesàries per a limitar els alts salaris, bé mitjançant la regulació dels contractes o bé mitjançant mesures fiscals. Aquesta mesura haurà de ser especialment rigorosa en els casos d´empreses amb ERO o en aquelles que perceben ajuts públics de qualsevol tipus (inclosos avals) com a conseqüència de la crisi.

7.- Anular en el termini de temps més breu possible les mesures fiscals adoptades pels darrers Governs del PP i del PSOE i, específicament, l´eliminació de l´Impost de Patrimoni (que ha eliminat els impostos per aquest concepte dels més rics, l´1,1% de la població espanyola). El Govern haurà de presentar una iniciativa legislativa per assolir una fiscalitat molt més progressiva que tingui com objectiu principal el garantir que paguin més els que més tenen.

8.- Combatre el frau fiscal i fer emergir l´economia submergida. Evitar el blanqueig de diner i l´operativa dels bancs espanyols en paradisos fiscals. Dotar a l´AEAT dels mitjans tècnics i humans necessaris.

9.- Dotar amb fons suficients el desenvolupament de la Llei de Dependència, i la sanitat i educació públiques, en especial per a places de 0 a 3 anys. Tot això implica construcció d´equipaments públics, dotació de personal, millora de la gestió pública. Contribuint així a l´augment de la desocupació, al temps que atén importants necessitats socials i assegura l´exercici de drets fonamentals en condicions d´igualtat.

10.- Paralitzar la reforma forçosa dels plans d´estudi vinculats al Procés de Bolonya i obrir un debat ampli democràtic sobre el futur de la Universitat espanyola.
11.- Obrir un ampli debat sobre les característiques d´un nou model productiu sostenible per al nostre país. Debat que ha de comptar amb la participació de les forces polítiques i sindicals i dels moviments socials. Un debat que té que produir resultats bàsics que puguin ser traslladats a la pràctica. 12.- Garantir una democràcia representativa de qualitat amb una reforma electoral en la què tots els vots de la ciutadania tinguin el mateix valor electoral.--------------------------------------------------------------------------------

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...