divendres, 15 de maig de 2009

Willy Meyer emplaza en Seseña a Zapatero a apoyar al alcalde de Seseña como símbolo de la lucha contra la especulación urbanística

Willy Meyer, candidato de IU a las elecciones europeas ha emplazado hoy a Zapatero a poner en práctica ese supuesto cambio de modelo de “menos ladrillo” al que apelaba ayer empezando “por dar apoyo a Manolo Fuentes, alcalde de Seseña y símbolo de lucha contra la especulación urbanística”. Lo ha hecho hoy en Seseña, donde se ha desplazado para visitar el desastre urbanístico causado por las distintas actuaciones urbanísticas realizadas antes de que IU accediese al gobierno municipal.

Manuel Fuentes, que acompañó a Meyer en la rueda de prensa ha denunciado la persecución a la que se encuentra sometido él y toda Izquierda Unida por parte del constructor el Pocero con la complicidad del gobierno autonómico de Castilla la Mancha. “Existe un pacto de silencio y una complicidad entre el PP y el PSOE, en todas las comunidades donde gobiernan para primar los intereses económicos a cambio de hipotecar a miles de jóvenes españoles.”

“El informe Auken –continuó Meyer- aprobado por el Parlamento Europeo nos da la razón a los que hemos venido pregonando el desastre del modelo de desarrollo urbanístico en España. Este informe supone un varapalo a todas las administraciones españolas, locales, regionales y el gobierno central, sobre las nefastas consecuencias de construir vivienda para especular, en vez de hacerlo para garantizar el derecho a la vivienda.”

“Zapatero no tiene credibilidad cuando pide menos ladrillo y más ordenadores. Supongo que debe referirse a las 3 Comunidades Autónomas que más a han basado su crecimiento en la construcción y que curiosamente las 3 están gobernadas por el PSOE: Andalucía, Extremadura y Castilla la Mancha. Zapatero se ha convertido de repente en la oposición a Zapatero. Parece que no llevara cinco años gobernando España”- explicó Willy Meyer.

Al valorar el debate del estado de la Nación Meyer se mostró sorprendido por la ausencia de Europa: “el Sr. Zapatero será el Presidente de la UE en 6 meses y ayer no hizo referencia alguna a Europa. Esto no es de extrañar cuando tanto PP como PSOE están de acuerdo en el mismo modelo económico que ha golpeado a los trabajadores generando 4 millones de desempleados en nuestro país.” Meyer ha explicado “que los dos estuvieron de acuerdo en aprobar la Estrategia de Lisboa, que pretendía para 2010 un crecimiento del 3% y 20 millones de empleo aplicando recetas de corte neoliberal como la moderación salarial, la precarización del empleo o la congelación de las pensiones.”


Willy Meyer

dijous, 14 de maig de 2009

DOS ANYS DE LEGISLATURA MUNICIPAL (2007-2009): BALANÇ POLÍTIC I SOCIAL


Foto Visita a Gallecs


Ara que complim dos anys de mandat municipal d’ençà les darreres eleccions municipals, que varen tenir lloc el 27 de maig de 2007, penso que es un bon moment per fer un cert balanç de com em treballat des del grup municipal d’ICV-EUiA i quin es l’estat actual de la nostre ciutat.

El primer que m’agradaria ressenyar es que Mollet del Vallès segueix sent un municipi de persones d’esquerres i progressistes, així ho venen demostrant elecció rere elecció. La proba d’aquest fet es que dels 25 regidors i regidores que conformen el consistori municipal, 19 ens situem en aquest marge polític. Un cop dit això, es certament paradoxal que la dreta representada per CiU acompanyi al PSC al govern municipal sense que la seva presència sigui necessària per motius aritmètics, doncs el PSC gaudeix d’una còmoda majoria absoluta amb un total de 15 regidors.

El cert es que en aquests dos anys el balanç no pot ser més negatiu: Mollet retrocedeix com a ciutat emergent que va ser en altres temps no gaire llunyans de la història recent. Lamentablement, amb el canvi d’alcaldia que es va produir amb el nomenament de Montserrat Tura com a consellera del govern de la Generalitat de Catalunya no em guanyat res, i això que la Sra. Tura li ho va posar fàcil al seu successor, el Sr. Monràs. Ho tenia tot al seu favor, només necessitava una mica més de tolerància, de talant, de participació i una mica més d’obertura a la seva esquerra per aconseguir-ho. Però no, ens em trobat amb més del mateix, i el que es pitjor, amb un agreujant: El nivell polític i la dedicació del Sr. Monràs a Mollet es infinitament inferior al de la Sra. Tura.

Es des d’aquesta situació en la que em de recordar que ICV-EUiA de Mollet va ser la segona força més votada a les darreres eleccions municipals. I es que puc afirmar que es gràcies al nostre grup municipal que existeix un control i unes alternatives a l’equip de govern PSC-CiU. Així ho avalen les múltiples preguntes, mocions i reunions amb entitats efectuades, I com no, les campanyes com la del “Bus a la UAB”, la reivindicació constant de més recursos socials, equipaments educatius i sanitaris,el impuls de la participacio social, la proteccio del PEIN de Gallecs, d’una millora de l’accessibilitat i mobilitat, del Pla de les Pruneres, etc.

Ara des del nostre grup municipal cal fer un pas endavant i ser més exigents en la reivindicació d’alternatives, per tal d’assumir el lideratge de l’esquerra social i ecologista que ens porti a l’alcaldia, per fer el corresponent canvi de persones i de polítiques, ja esgotades després de tants anys governant sense idees, per tal de portar Mollet a ser un referent comarcal emergent en el vessant econòmic, social i ecològic.

Antonio Lopez
Regidor D`ICV-EUIA i Coordinador local D¨EUIA de Mollet del Va

dilluns, 11 de maig de 2009

El Departament de Cultura ha traslladat el menhir de Mollet per tal d’estudiar-lo

Aquest dijous al migdia, la Subdirecció General de Patrimoni Arqueològic de la Generalitat ha procedit al trasllat del menhir descobert a les obres del parc de les Pruneres. La històrica pedra ha estat traslladada al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya on arqueòlegs i experts podran analitzar-la amb deteniment, catalogar-la i restaurar-la.La difícil operació de traslladar el menhir, de gairebé 5 metres de llargada i 6 tones de pes, s’ha realitzat amb una grua de gran tonatge que l’ha alçat fins a dipositar-lo en un camió. El traslladat, que s’ha fet amb les pertinents mesures de seguretat, ha acabat amb èxit i actualment el monòlit prehistòric ja descansa al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, on s’haurà d’elaborar l’informe arqueològic.Mentrestant, l’Ajuntament ja ha començat tots els tràmits necessaris per demanar formalment al Departament de Cultura que el menhir retorni a la ciutat, un cop finalitzin els treballs d’estudi que han de concretar la importància de la troballa i que poden allargar-se força temps. Recordem l’alcalde va demanar al mateix conseller de Cultura el retorn del menhir a la ciutat, petició que va obtenir el suport unànime del Ple.

6 SISMONÒLEG a L`hospitalet
El pasado dia 9 de Mayo se celebro el 6º certamen de Monologos organizado por el grupo independiente del Gornal entre otros y otras participo Olaya Lourdes checa el certamen sirvio tambien para hacer un homenaje postumo al gran Pepe Rubianes desaparecido recientemente y pudimos ver algunos de sus monologos.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...