dissabte, 23 de maig de 2009

ACTE ELECTORAL DEL PARTIT DE LA ESQUERRA EUROPEA A BARCELONA AMB WILLI MEYER EN APOYO DE ICV-EUIA-IU

El Partit de l´Esquerra Europea (PEE), del qual formen part les formacions EUiA i IU, ha fet públic aquest matí a Barcelona el seu suport a la candidatura de la coalició ICV-EUiA a les eleccions europees del 7 de juny. Ha estat en un acte que ha reunit 400 persones en el ‘Petit Palau’ del Palau de la Música Catalana, presentat pel responsable d’Internacional i d’Europa d’EUiA, Antoni Barbarà -que a més és el candidat que tanca la llista de la coalició- i que ha comptat amb les intervencions, per la part internacional, de Daniel Cirera, responsable d´Europa del Partit Comunista Francès (PCF), Anastasia Theodorakopoulou, responsable de Moviments Socials de Synaspismos (Grècia) i membre del comitè executiu del PEE, i Helmut Scholz, responsable d’Internacional de Die Linke (Alemanya) i membre del secretariat del PEE. Tots han coincidit en la necessitat d´enfortir la representació de les esquerres alternatives en el Parlament Europeu.

D’altra banda, han intervingut l’eurodiputat d´IU i cap de llista de la formació, Willy Meyer, la candidata número 2 d´ICV-EUiA i responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, i el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles.

dijous, 21 de maig de 2009

EUiA de Mollet s’oposa a la supressió del Batxillerat Nocturn a l’Institut Vicenç Plantada.de Mollet del Valles

Esquerra Unida dona tot el seu suport i es solidaritza amb l’institut molletà.
L’organització considera que aquesta es una mesura que perjudicaria als estudiants més vulnerables, els que compatibilitzen classes i feina.EUiA Mollet es posiciona total i radicalment en contra de la decisió del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de suprimir les classes de Batxillerat a l’IES Vicenç Plantada de Mollet. En aquest sentit, ens solidaritzem totalment amb col·legi i alumnes, els quals hauran de desplaçar-se a altres poblacions veïnes, amb tots els perjudicis que això els pot ocasionar. També amb els professorat, que es veurà perjudicat per aquesta mesura, doncs provocarà irremediablement menys llocs de treball per a ells, sense que s’hagi previst una sortida específica per als professors de nocturn.EUiA Mollet considera que l’educació és un dret universal i com a tal ha d’impartir-se amb equitat, doncs tothom ha de tenir el dret a accedir-hi plenament, siguin quines siguin les seves circumstàncies personals i/o laborals. I es que aquesta mesura afectarà especialment al col·lectiu d’estudiants més vulnerables: els que han de compaginar el treball amb les classes, forçant a molts d’ells, que no poden prescindir de seu salari, a renunciar als estudis, el qual atempta contra el model d’ensenyament públic i social que defenem.Considerem que aquesta mesura es un pas més cap a un model d’educació elitista i privatitzador, en el mateix sentit que el Pla Bolonya ho es en l’àmbit universitari.


Mollet del Vallès, a 20 de maig de 2009.


Comissió Local d'EUiA Mollet

dilluns, 18 de maig de 2009

En homenaje a Mario Benedetti ha muerto un gran escritor y una persona buena


DECIR QUE NOYa lo sabemos
es difícil
decir que no
decir no quiero

ver que el dinero forma un cerco
alrededor de tu esperanza
sentir que otros
los peores
entran a saco por tu sueño

ya lo sabemos
es difícil
decir que no
decir no quiero

no obstante
cómo desalienta
verte bajar tu esperanza
saberte lejos de ti mismo

oírte
primero despacito
decir que sí
decir sí quiero
comunicarlo luego al mundo
con un orgullo enajenado

y ver que un día
pobre diablo
ya para siempre pordiosero
poquito a poco
abres la mano

y nunca más
puedes cerrarla.
Poema de Mario Benedetti

CANDIDATURA ESTATAL A LAS ELECIONES EUROPEAS , DE LA IZQUIERDA - EN ESTAS ELECCIONES TODOS LOS VOTOS VALEN IGUAL

CANDIDATURA DE LA COALICIÓN ELECTORAL
IZQUIERDA UNIDA INICIATIVA
PER CATALUNYA VERDS ESQUERRA
UNIDA I ALTERNATIVA BLOQUE
POR ASTURIES:

LA IZQUIERDA

AL PARLAMENTO EUROPEO (07 de junio de 2009)


1. MEYER PLEITE, WILLY ENRIQUE
2. ROMEVA RUEDA, RAUL
3. PULGAR GARCIA, MARTA
4. LOPEZ BARCELO, ESTHER
5. LOZANO MONTOYA, NURIA
6. BILBAO CUEVAS, MARIA CONCEPCION
7. RODERO CARRETERO, JOAQUIN
8. GARCIA ALVAREZ, MARIA CARIDAD
9. MARCOS LORENZO, SANTIAGO
10. ORDAS REY, MARIA DEL CARMEN
11. ABRIL HERVAS, DAVID
12. VALERO DE LA CRUZ, OLVIDO
13. MARSET CAMPOS, PEDRO
14. PIÑEIRO PRADA, LEDICIA
15. SANZ REMON, ALVARO

Crisi de dretes, solucions d’esquerres

.

El proper diumenge 7 de juny es celebraran eleccions al Parlament Europeu. El clima de desànim i desmobilització que ha generat la crisi econòmica, i la percepció de llunyania que te la ciutadania sobre unes institucions europees que sembla que ens afectin molt poc, amenacen amb una abstenció elevadíssima que només afavoriria a la dreta i a les polítiques neoliberals.

En contra d’aquesta percepció més o menys generalitzada, el setanta per cert de les normes que ens afecten les aprova el Parlament Europeu. Com a mostra d’això només cal recordar el recent intent d’aprovació de la directiva europea de temps de treball que pretenia allargar la jornada laboral màxima fins a 65 hores setmanals, jornada que s’implantaria a partir d’acords individuals entre els empresaris i els treballadors, carregant-se així, el principi negociació col·lectiva.

Si el Parlament Europeu hagués aprovat aquesta directiva, les condicions laborals de tots els treballadors i les treballadores de Catalunya i del conjunt de l’Estat haurien empitjorat de manera significativa.

D’altra banda, l’actual crisi econòmica i financera és una crisi del propi capitalisme. La crisi més important des dels anys 30 ha estat produïda pel neoliberalisme que ha preconitzat la desregulació progressiva de l’economia, impedint el seu control públic i democràtic, i ha volgut deixar els nostres drets en mans exclusives del mercat.

La dreta és la responsable política d’aquesta crisi econòmica. Les seves propostes, com la reforma del mercat laboral, van en contra dels treballadors i les treballadores i abunden en les receptes neoliberals que han provocat la crisi.

En aquest escenari, el Parlament Europeu és un instrument decisiu per fer front a la crisi, per a que no la paguem els treballadors i les treballadores. I és per això, que a Europa, l’esquerra política ha de tenir un pes més important. Perquè la crisi és de dretes i les solucions han de ser d’esquerres, cal anar a votar el proper 7 de juny a ICV-EUIA.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...