dissabte, 13 de juny de 2009

Escòcia per la salut pública

Bones notícies des d'Escòcia. Nicole Sturgeon, ministra de sanitat defensa el sistema públic de salut i diu que no és sols per ideologia sinó també per pragmatisme. Doncs benvingut aquest pragmatisme que allunya els voltors privats del que és de tots, amb els impostos de totes i tots!


Nicole Sturgeon, ministra de sanitat d' Escòcia desarma als crítics i allunya el NHS de la cooperació amb el sector privat.















A Escòcia no hi ha mercat intern, no hi ha “Private Finance Initiatives”, no es cobren les receptes, no es paga per aparcar als hospitals, la cura de les persones grans és gratuïta i s'ha acabat amb la participació d'empreses privades en els serveis del NHS. De fet, l'únic centre privat que ha aconseguit reduir les llistes d'espera – el Scottish Regional Treatment Centre de Strathcathro – podrà ser investigat formalment per manca d'eficàcia. Igualment, la comissió de salut del Holyrood (Parlament Escocès) ha deixat de recolzar els serveis d'atenció primària de finançament privat. D'on ve aquesta antipatia cap a la privatizació?

La resposta donada es fonamenta tant en el pragmatisme com la ideologia. “Crec en un servei de salut de finançament i provisió pública. En termes pràctics, la ministra diu que mai s'ha convençut de que el sistema de mercat estigui a l'alçada. En el fons sols hi ha un grup limitat de persones titul.lades i amb experiència per donar serveis sanitaris, així que mai m'ha convençut que la filosofia de mercat en el sistema de salut sigui eficaç a nivell pràctic. Ningu ha demostrat mai – com a mínim, a Escòcia – que el sector privadt dóna millors solucions. Ni tampoc creu que s'hagi demostrat a Anglaterra. Crec que fa massa temps que la única resposta a qualsevol qüestió que es planteja sobre el sistema sanitari és la participació privada. I a mí em sembla la resposta equívocada." (...)

Gràcies, senyora Sturgeon!

dijous, 11 de juny de 2009

Juegos prohibidos


Juegos prohibidos
GRUP DE TEATRE INDEPENDENT GORNAL
Dissabte, 13 de juny de 2009, a les 20.30 h

EN EL TEATRE JOVENTUT DE l`HOSPITALET

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...