dimecres, 24 de juny de 2009

Mocio al Ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès el Grup Municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa


MOCIÓ

Atès que el proper 28 de juny es celebra, un any més, el dia de l’alliberament lèsbic, gai, bisexual i transsexual (LGBT). Aquest dia es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer per demanar la plena igualtat jurídica i social, després d’una batuda de la policia en un bar d’ambient gai, on va morir un jove porto-riqueny.

Atès que la situació de l'homofòbia al món continua sent esfereïdora, En un gran nombre de països del món, els drets civils fonamentals definits per la "Declaració Universal dels Drets Humans" no són respectats.

Atès que l'any 2009, set països (Aràbia Saudita, Iran, Iemen, Sudan, Mauritània i regions de Somàlia i Nigèria) estableixen la pena de mort per a les persones que mantenen relacions sexuals amb altres del seu mateix sexe; en d'altres 72 països aquestes relacions poden comportar penes de presó

Atès que al nostre país els últims anys s’ha reconegut el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe i el dret a l’adopció com a reivindicacions històriques del col·lectiu. A més la unió de les lluites de gais i lesbianes amb la de les i dels transsexuals també ha fet avançar en aquest sentit, i recentment s’ha pogut aprovar la llei d’identitat de gènere.

Atès que els drets guanyats en alguns països de la UE com el del matrimoni entre persones del mateix sexe no són reconeguts en d'altres països de la pròpia UE. Aquesta clara transgressió dels drets de ciutadania europea propicia casos tan surrealistes com que un matrimoni constituït per dos homes o per dues dones legalment casats o casades, per exemple a Espanya, perden tots els seus drets com a parella si decideixen fixar la seva residència en un tercer país de la Unió Europea que no reconegui la unió de persones del mateix sexe, on, per contra, mantindran els drets de ciutadania, laborals, etc.

Atès que els canvis legislatius no ho són tot. És cert que els drets per poder exercir-los amb plenitud s’han de reconèixer per llei però també cal canviar les condicions econòmiques, socials i també de l’entorn cultural per tal que esdevinguin reals. La discriminació del col·lectiu LGBT continua sent una realitat. Els avenços en la normalització social, cultural i laboral són desiguals també arreu del territori i segons els sectors socials. En general, encara no es veu amb normalitat veure mostres d’afecte entre dues persones del mateix sexe en els carrers i/o places dels nostres pobles i ciutats.

Atès que hem avançat en la igualtat formal i ara cal treballar per a la igualtat real. Cal anar més enllà de les lleis i impulsar accions transversals des del sistema educatiu, els mitjans de comunicació, les administracions i la societat civil per seguir avançant cap a una societat inclusiva que accepti la diferència.

Es sol·licita al Ple l’adopció dels següents acords:

PRIMER: Donar suport al Dia Internacional per l’Orgull de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals del 28 de juny.

SEGON. Reconèixer, agrair i encoratjar la tasca dels homes i les dones activistes de les organitzacions de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Catalunya i Mollet del Vallès que amb el seu treball, dedicació i lluita fan possibles els canvis produïts en la societat i l'impuls de les lleis de reconeixement la seva dignitat i en contra de qualsevol discriminació.

TERCER. Sol·licitar a les diverses institucions europees actuacions eficaces per fer avançar tots els països en les polítiques d’igualtat i contra la discriminació per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

QUART. Impulsar des de l’Ajuntament, tot seguint la màxima de pensar en global i actuar localment, un treball transversal entre totes les regidories, per tal d’esdevenir una institució exemplar en la sensibilització, la visualització i no discriminació de les persones homosexuals i transsexuals.

CINQUÈ: Donar trasllat dels següents acords a la Comissió de Polítiques per a la Igualtat de la Federació de Municipis de Catalunya, a la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania, Programa per al Col·lectiu Gai, Lesbianes i Transsexuals de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Igualtat i a les entitats que els pugui ser d’interès els acords que s’adoptin.Mollet del Vallès, 19 de juny de 2009

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...