divendres, 3 de juliol de 2009

La izquierda europea envía a Meyer a evaluar la situación en Honduras


La izquierda europea envía a Meyer a evaluar la situación en Honduras


El eurodiputado español Willy Meyer (IU) tiene previsto reunirse con representantes de diversas organizaciones políticas y sociales hondureñas y recabar sus testimonios de primera mano.


El eurodiputado de Izquierda Unida, Willy Meyer, viaja hoy a Honduras enviado por el grupo parlamentario europeo de Izquierda Unitaria, con el objetivo de evaluar la situación en el país tras el golpe de Estado y plasmar sus conclusiones en un informe que elevará a la Eurocámara.

Meyer tiene previsto reunirse con representantes de diversas organizaciones políticas y sociales hondureñas y recabar sus testimonios de primera mano.

El eurodiputado de IU es relator del Parlamento Europeo para el Acuerdo de Asociación América Central-Unión Europea, que está en fase de negociación, y vicepresidente de la Asamblea Parlamentaria de América Latina/Caribe-Unión Europea.

Meyer considera que la reunión que la próxima semana celebrarán los máximos responsables de las formaciones políticas con representación en el Parlamento Europeo debe emitir una condena del golpe de Estado.

Asimismo, si el presidente electo Manuel Zelaya no es repuesto en el Gobierno, cree que la UE debería retirar las facilidades comerciales de que disfruta Honduras y excluir a este país de la próxima ronda de negociaciones para la firma del Acuerdo de Asociación.

dijous, 2 de juliol de 2009

Interpelacion en el pleno municipal del mes de Junio
PRECS:

1ª CUOTAS SINDICALS CCOO:

DESPUÉS DEL GRAVE ERROR QUE SE HA PRODUCIDO EN EL ABONO DE LAS CUOTAS SINDICALES QUE PAGAN LOS TRABAJADORES A CCOO Y QUE ESTA CORPORACION NO HA SATISFECHO YA QUE SON DESCONTADAS DE SUS NOMINAS, POR LO QUE ALGUNOS PODRÍAN PENSAR COMO APROPIACION INDEBIDA Y QUE HASTA EL MES DE MAYO NO HAN SIDO SATISFECHAS ¿ INSTAMOS AL EQUIPO DE GOBIERNO A QUE ESTAS COSAS TAN PREOCUPANTES NO VUELVAN HA SUCEDER.

2ª SOLICITUD DE LAS ACTAS DE DIFERENTES ORGANISMOS DONDE PARTICIPA NUESTRA CORPORACION , COMO LA FUNDACIÓN HOSPITAL DE MOLLET, CONSORCI HOSPITALARIO DE MOLLET, CONSORCI, DEL ESPAI NATURAL DE GALLECS Y OTROS.

LAS HE SOLICITADO EN MAS DE UNA OCASIÓN Y SE ME HAN NEGADO. SOLICITO NUEVAMENTE QUE SE ME FACILITEN LAS ACTAS Y EN EL CASO QUE NO SE ME FALITEN SOLICITO QUE SE ME CONTESTE POR ESCRITO CON UNA RESOLUCIÓN MOTIVADA.

FIESTA 73 ANIVERSARIO DEL PSUC: 18 DE JULIO, SÁBADO, EN L’HOSPITALET
Este año, en el mes de julio, el sábado 18, vamos a celebrar la Fiesta del 73 Aniversario de la fundación del PSUC en L’Hospitalet, concretamente en el Polideportivo Municipal de Bellvitge.

La caracterización de la Fiesta Aniversario consistirá en:


- Por la mañana, a las 12,30 en LA BIBLIOTECA DEL CENTRO CULTURAL DE BELLVITGE que está en la Avenida de Amèrica 69, se desarrollará el primero de los tres Debates de la Fiesta: LITERATURA I COMPROMIS, presentado por Angel Plá y que contará con la participación de Marta Sanz, Isaac Rosa e Higinio Polo.

- Al mediodía tendremos una PAELLA a la que invitaremos a los participantes en los debates y, ya por la tarde en EL POLIDEPORTIVO MUNICIPAL DE BELLVITGE que se encuentra en la Avenida .Mare de Déu de Bellvitge s/n.(el metro más cercano es el de la parada de Hospital de Bellvitge de la Linea I) se desarrollaran los otros dos debates , la Cena-mitin y la Fiesta final con música.

- El segundo Debate, a las 17 horas tratará sobre LA CONTRA REFORMA DE LA EDUCACIÓ PÚBLICA, presentado por Ramón Franquesa y con la participación, en principio de Anna del Pino Pérez de la AEP, de Pep Farré

- El tercer Debate, sobre las 18.30 horas, versará sobre la CRISI , presentado por Alfred Clemente y con las intervenciones de Salvador Jove (visión económica), Arcadi Oliveres, Joan Carles Gallego, (visión sindical) i Cayo Lara,( alternativa política).

- A las 21 horas la cena. Para ello se tiene que haber abonado el TICKET que cuesta 20 euros y que PUEDE COMPRARSE EN LOS LOCALES DEL PARTIDO.

- En los postres se realizará el MITIN CENTRAL presentado por un camarada de L’Hospitalet y con las intervenciones de Jorge Torres, secretario general de la JC, Felipe Alcaraz, Presidente ejecutivo del PCE, Francesc Frutos, Secretario General del PCE y Albert Escofet, Secretario General del PSUC Viu.

Contaremos con una barra de bebidas durante la Fiesta, se proyectaran videos durante la tarde y la cena y es posible que nos acompañen paradas de organizaciones sociales y solidarias.Al acabar la cena y las intervenciones haremos el fin de fiesta con música hasta las 2 de la madrugada aproximadamente.
SECRETARIA POLÍTICA DEL PSUC VIU

dimecres, 1 de juliol de 2009

PER UN NOU MODEL D’INSTITUT: ESCOLA DE 3 A 16 ANYS


El passat dia 20 de maig, en el transcurs de la reunió del Consell Escolar Municipal convocat de manera extraordinària, es va plantejar el fet de sol·licitar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la implantació d’un nou model educatiu en dos centres escolars del nostre municipi, el qual consisteix en reunir en un mateix centre als alumnes amb edats compreses entre els 3 i els 16 anys per tal de que puguin realitzar tota l’etapa educativa obligatòria en el mateix lloc. Des d’EUiA considerem positiu aquest model i el defensem. Creiem que el fet de que els nens desenvolupin l’ensenyament secundari en el mateix centre on s’han estat formant durant la seva infantesa afavoreix la seva integració a l’entorn escolar i els ofereix unes millors garanties per a la seva formació.

Ara bé, considerem que aquesta sol·licitud es va dur a terme d’una manera precipitada i desafortunada, ja que es va realitzar sense haver establert prèviament un procediment de consulta i participació del conjunt de la comunitat educativa de Mollet. Aquesta manca de comunicació i diàleg previ ha provocat un conflicte del tot innecessari, ja que mentre no es disposi un estudi seriós i viable al respecte no serà possible un posicionament del conjunt de la comunitat educativa. Es per aquest motiu que s’ha de cercar el consens en aquesta matèria en base a la cohesió social, l’equilibri territorial i la universalitat de la proposta.

Tampoc es va plantejar en cap moment quins serien els centres escolars en els quals es duria a terme aquest canvi de model ni de quina manera es faria. Per tant, caldria puntualitzar que una cosa es estar d’acord amb l’esmentat canvi de model, que creiem que serà beneficiós tant per a les famílies com per als alumnes, i una altra ben diferent es estar d’acord en la forma en que s’ha sol·licitat, sense establir un diàleg previ amb els afectats, i en com es pensa dur a terme, que ho desconeixem totalment. Així que caldrà estar a l’aguait.

A més a més, des d’EUiA Mollet volem denunciar la interpretació esbiaixada que va fer la regidora d’educació d’aquest acord pres pel Consell Municipal Escolar, la qual va plantejar la renúncia al llargament demandat quart institut, amb el qual la Generalitat es va comprometre i que, per cert, ja duu un retard considerable. Tot això quan encara no tenim la certesa que s’aprovarà aquesta sol·licitud ni tampoc la garantia de que això no acabi comportant la massificació dels centres escolars o la probable pèrdua d’espais complementaris dels mateixos en l’afany de construir més aules per tal donar cabuda a més alumnat. I el que es més important, tampoc sabem quins centres seran els escollits a l’efecte. Sobre aquest punt ens agradaria fer una matisació: Si es considera que el model d’ensenyament dels 3 a 16 anys es el més adequat, que es el que nosaltres creiem fermament, aquest s’ha de traslladar a totes les escoles de Mollet i no només a dos centres, perquè del contrari estaríem establint una doble xarxa que provocaria un desequilibri en el sistema educatiu. Si el model es bo es bo per tots, per tant demanem que s’estableixi el compromís de que tots els centres molletans s’acabin acollint a aquest model. I demanem que aquest procediment es faci amb la màxima transparència i amb la màxima participació de la comunitat educativa del nostre municipi.

Diem sí al nou model de centres escolars dels 3 als 16 anys, però per a tothom i amb totes les garanties de qualitat i millora.


Antonio López Rodríguez
Regidor d’ICV-EUiA i Coordinador d’EUiA Mollet

diumenge, 28 de juny de 2009

NO AL GOLPE MILITAR EN HONDURAS Mocion que presenta el Grup Municipal D`ICV-EUIA de Mollet del VallesDeclaració del Ajuntamient de Mollet del Valles ante el golpe de estado en Honduras

Declaració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès davant el cop d’estat a Honduras

Atès que un comando militar ha detingut i segrestrat al legítim President d’Hondures, José Manuel Zelaya, i des d’una base militar ha estat obligat a partir cap a l’exili, a Costa Rica. Amb aquesta acció es pretén impedir el procés democràtic i subvertir l’ordre constitucional.

Atès que es tracta d’un cop d’estat militar i se segueix l’esquema més ranci de les tradicions colpistes d’Amèrica Llatina per truncar, amb la repressió i la manipulació, les decisions lliures del poble.

Atès que els sectors dominants i les elits polítiques d’Hondures, amb els suports dels poders fàctics i l’exèrcit, han impulsat una conspiració i un cop d’estat amb el que pretenen impedir que el poble d’Hondures es manifesti lliure i democràticament –mitjançant la sobirania popular- sobre el seu futur.

Es proposa al Ple de l’ Ajuntament de Mollet del Vallès l’adopció dels següents acords:
1. Condemna del cop d’estat a Hondures i de defensa del retorn de la legalitat constitucional i del president Zelaya.
2. Mostrar la nostra solidaritat i defensa de la llibertat i la democràcia amb el poble d’Hondures.
3. Demanar al president de l’Executiu espanyol que no reconegui cap nou govern legitimitat pels militars i que prengui les mesures per restaurar l’ordre constitucional i democràtic.
4. Fer una crida ha impulsar activitats unitàries al conjunt del territori català per aconseguir el rebuig de tots els catalans i totes catalanes contra aquest cop d’estat i estar al costat de la comunitat hondurenya a Catalunya.
5. Enviar aquest acord als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats, al Consolat d’Hondures a Barcelona i a la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació catalana de Municipis i Comarques.

Mollet del Vallès, 29 de juny de 2009

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...