dijous, 30 de juliol de 2009

Nota del grup municipal d’ICV-EUiA en relació a l’aprovació de la relació de Llocs de treball

Amb aquesta nota des d’ICV-EUiA, voldríem donar resposta al comunicat emès per la secció sindical de la UGT de l’Ajuntament de Mollet del Vallès sobre la seva valoració del Ple Municipal del dia 20 de juliol pel que fa referència a la Relació de Llocs de Treball i la seva Valoració.

Vàrem votar en contra perquè el preacord que se’ns presentava no estava avalat per la majoria de la representació dels treballadors (faltava la signatura de CCOO, sindicat majoritari en aquest Ajuntament a les darreres eleccions sindicals fetes el 2007, CCOO va obtenir 6 delegats; UGT 4 i SPPME 1, amb una participació del 92% dels treballadors).

Creiem que la nostra sensibilitat cap a la defensa dels drets dels treballadors queda demostrada amb les nombroses mocions que aquest grup municipal hem presentat als diferents plens: recolzament als obrers de Nissan, d’Estampacions Sabadell, de Domar, de Merk, de Ficosa, contra els decrets del PP sobre la congelació salarial als funcionaris públics, i hem donat suport als convenis i acords entre la Corporació i els sindicats, quan hi ha hagut acord, no desacord.
Tenim clar que els treballadors estan en millors condicions quan més dret d’intervenció tenen dins les empreses (cosa que queda comprovada a la història del moviment obrer); per la qual cosa som contraris a acceptar rebaixes del poder contractual dels treballadors i dels seus sindicats.

El nostre posicionament crític és cap a la mala gestió de l’equip de govern, en un assumpte de tanta transcendència, que ha dividit al personal i als sindicats de classe.

dimecres, 29 de juliol de 2009

L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya per estalviar aigua mientras se pierden millones de litros como es en el nou aparcament del nou hospital

El Ayuntamienmto de Mollet ha iniciado una campaña para ahorrar agua en los hogares de nuestra ciudad esta iniciativa es necesaria y oportuna ya que el agua es un bien escaso y se ha de concienciar al ciudadano para que colabore y asi todos y todas saldremos ganando.
Ahora bien nuestro equipo de gobierno municipal PSC-CIU se tendria que plantear muy seriamente como recuperar el agua que se va directamente a las cloacas millones de litros de agua de las aguas subterraneas que hay en nuesttra ciudad com es en el aparcamiento deL nuevo hospital, PLAZA DE CINCO PINOS Y OTROS hay que construir pozos para embalsar y poder reutilizar para diferentes cometidos HAY QUE PREDICAR CON EL EJEMPLO.

dilluns, 27 de juliol de 2009

Ni un paso atras con esta patronal reaccionaria y explotadora


Cayo Lara responsabiliza a la CEOE de la ruptura del diálogo social y considera que "no puede haber concesiones al chantaje".

El coordinador general de Izquierda Unida, Cayo Lara, responsabilizó hoy a la CEOE de la ruptura del diálogo social entre la patronal, el Gobierno y los sindicatos, al tiempo que valoró que “no se pueden hacer concesiones a un chantaje”, en referencia a la actitud demostrada por los empresarios y que, además, tiene “más componentes políticos que económicos”.

En rueda de prensa en la sede de IU durante un receso de las jornadas organizadas por esta formación sobre Banca Pública, Lara valoró que “bienvenida sea la ruptura de esos acuerdos. Si se tiene que hacer alguna negociación no puede ser en detrimento del interés de los trabajadores”.

El máximo dirigente de IU responsabilizó a la CEOE de querer “hacer negocio a costa de los recursos de la Seguridad Social”, más allá de lo que serían unas propuestas para abordar soluciones a la crisis económica con su propuesta de reducir cinco puntos las cotizaciones.

Achacó también a los grandes empresarios de “tensar excesivamente la cuerda” y vinculó la estrategia que habían seguido durante sus últimas reuniones en las conversaciones con los sindicatos y el Gobierno más con los intereses políticos del PP que con los intereses económicos de las pequeñas y medianas empresas.

Para el coordinador general de IU, la gran bajada de cotizaciones empresariales a la Seguridad Social propuesta no favorece a las pequeñas y medianas empresas (pymes), que están más preocupadas por sus problemas de acceso a la liquidez y los créditos, y “prácticamente no lo notarían”.

Cayo Lara entiende que la patronal “quiere darle un bocado de cinco puntos a la Seguridad Social” para favorecer los intereses de las grandes compañías que gestionan fondos de pensiones privados, sin importarle los efectos de su propuesta sobre el futuro del sistema público de pensiones, aún a costa de dejar un régimen público de pensiones mínimo.

Frente a esta realidad y con los malos datos de la Encuesta de Población Activa (EPA) conocidos el día antes encima de la mesa Cayo Lara instó al Gobierno socialista a que se acoja a las propuestas e iniciativas para reactivar el empleo planteadas por IU y apueste por una “política social más de izquierdas”.


Cayo Lara

Mocion aprobada por el pleno municipal de Mollet con los votos del PSC,ERC.ICV_EUIA a propuesta de EUIA y despues por el Grup municipal ICV-EUIA

MOCIÓ

Atès que s’ha arribat a un acord històric per a Catalunya en matèria de finançament, l’acord més important des de la recuperació de l'autogovern.

Atès que l’acord el considerem just, perquè es compleix amb una llei, l’Estatut, refrendat pels catalans i les catalanes. Un acord digne, perquè s’han assolit unes xifres que permeten, per primer cop, que els recursos per càpita de Catalunya estiguin per sobre de la mitjana. Un acord transparent pel tipus de model, que assegura una continuïtat del finançament de Catalunya, amb uns criteris objectius i clars. Un acord solidari perquè el model és solidari amb la resta de l’Estat ja que es garanteix a través del Fons de Garantia de Serveis Públics Fonamentals i cal remarcar que és un acord que atorga més autonomia tributària a Catalunya.

Atès que l’acord ha d’ajudar a millor les condicions de vida dels catalans i les catalanes i per tant dedicarà una part molt important a polítiques socials que ha de servir per tenir més instruments i donar resposta a les necessitats de la gent.

Atès que l’acord ha comptat amb un ampli suport social: CCOO, UGT, la Cambra de Comerç, Foment del Treball, Pimec, entre d’altres.

Atès que ara cal una reforma estructural del sistema de finançament dels ens locals que proveeixi de recursos suficients per garantir el compliment del marc competencial real de les corporacions locals que ens permeti continuar prestant els serveis que ens demana la ciutadania i que actualment cobrim des de l’administració local: noves escoles bressol, més habitatge social, més polítiques d’ocupació, polítiques adreçades a la plena integració de la immigració o l’atenció social, per citar-ne algunes, totes elles necessàries per garantir la cohesió social en pobles i ciutats.

Atès que ara cal iniciar És per això que es proposa que el Ple

ACORDI


1. Manifestar la nostra satisfacció per l’acord de finançament que ha de beneficiar al conjunt de ciutadans i de ciutadanes de Catalunya.

2. Solicitar al Govern de la Generalitat que part d’aquest finançament doni resposta als problemes de suficiència financera dels ajuntaments.

3. Instar al Govern de l’Estat a iniciar una negociació per aconseguir un nou marc de finançament adequat per als ajuntaments, que reconegui el paper fonamental de les entitats locals en la provisió pública de serveis en l’actual estat del benestar.

4. Donar trasllat d’aquest acord al Govern de l’Estat, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis i Provincies.

diumenge, 26 de juliol de 2009

Que l'odontologia sigui finançada en la seva totalitat pel Servei Català de Salut

Mocio
Al ple Municipal del Ajuntament de Mollet del Valles

Actualment la medicina odontològica del Servei Català de Salut només comprèn
l'extracció de peces dentàries i la radiologia, però els tractaments tan necessaris i indispensables com són: la neteja de boca, l' endodòncia,l'ortodòncia, la periodòncia, les pròtesis, la implantologia, etc., que resulten imprescindibles per aconseguir mantenir una boca sana i amb la conservació de totes les peces dentals, es troben fora de la cobertura de la sanitat pública.
Considerem que l'odontologia té la mateixa importància envers la salut integral de les persones, com totes les altres especialitats que estan cobertes per la xarxa assistencial pública.
Tenint en compte que a Catalunya tothom té el mateix dret a l'assistència pública sanitària gratuïta, la manca d'un servei públic assistencial com és la salut buco-dental representa una gran injustícia social i un gran greuge comparatiu per a totes les persones amb menys recursos econòmics que no poden accedir als tractaments efectuats pels dentistes de la sanitat privada a causa dels elevats preus. Llavors l'única opció possible per a la gent de pocs recursos consisteix en fer-se treure la peça malalta per el Servei Català de Salut, cosa que no faria mai un usuari d'estatus socioeconòmic superior, per les conseqüències tan negatives i agressives que comporta la pèrdua d'una peça dentària respecte a la salut física i psicològica de les persones.
La pèrdua de peces dentàries provoca dolors i molèsties innecessàries, migracions de les dents veïnes i allargament de les antagonistes donant inestabilitat a la mandíbula, poden donar dolors musculars al cap i al coll i inclús sensació d'adormiment a les mans. Les infeccions bacterianes de la boca poden passar a la sang i a altres òrgans, augmentant les malalties cardiovasculars, empitjorant les diabetis, provocant problemes als ronyons i a les articulacions, augmentant la possibilitat de parir criatures amb baixpes...,
La falta de peces dentals fa que les persones no puguin mastegar bé els aliments i que arribin a l'estómac en trossos grans i difícils de digerir ocasionant problemes gàstrics o digestius, per la qual cosa les persones opten per menjar aliments tous i fins i tot dietes líquides, cosa que pot produir pèrdua de pes, debilitament muscular i baixa de defenses, podent ser més propensos a emmalaltir amb més facilitat.
A més a més, la pèrdua de les peces dentals creen un defecte estètic molt important que pot produir problemes psicològics importants com falta d'autoestima, aïllament i inseguretat.
Per tot el que s'ha esmentat
SOL·LICITEM
Que l'odontologia sigui finançada en la seva totalitat pel Servei Català de Salut i que en quedi beneficiada tota la població del nostre país. Demanem que comprengui tots els tractaments que en aquests moments siguin necessaris a fi de promoure una bona salut buco-dental.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...