dimarts, 25 d’agost de 2009

EUiA lamenta que el finançament local sigui encara una assignatura pendentEl responsable de Política Municipal d'EUiA, Alfons Salmerón, ha assegurat avui compartir la preocupació de les associacions municipalistes, en lamentar la situació del finançament local, "la gran assignatura pendent de la democràcia espanyola".
El president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Salvador Esteve, ha assegurat aquest cap de setmana en una entrevista d'Europa Press que, si no es resolen aviat els problemes de finançament dels ajuntaments, aquests hauran de prendre mesures "molt serioses", com presentar Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) i deixar de prestar alguns serveis.
En aquest sentit, Salmerón ha criticat, en un comunicat, que els municipis arrosseguen els mateix problemes de finançament que el 1979, perquè "continuen assumint --per responsabilitat-- competències que els són impròpies i continuen patint un sistema injust i insuficient".
Segons la seva opinió, cal revisar la participació dels tributs de l'Estat i definir la participació dels ajuntaments en el finançament autonòmic.
"Aquest problema estructural, que ha convertit els ajuntaments en la ventafocs del nostre sistema democràtic s'agreuja de manera dramàtica en l'actual conjuntura de crisi econòmica", ha afegit Salmerón.
Així i tot, ha subratllat que aquesta situació no ha de servir d'excusa perquè els municipis retallin les plantilles dels seus ajuntaments o per incrementar les privatitzacions.

dilluns, 24 d’agost de 2009

Llamazares reclama que el Govern ampliï la retroactivitat de l´ajuda pels aturats sense prestació
El diputat en el Congrés dels Diputats, Gaspar Llamazares, ha declarat que l´ajut de 420 euros pels aturats que hagin deixat de cobrar prestació s´hauria d´ampliar a aquells que no cobrin prestació d´atur des de l´1 de gener de 2009.

Per a Llamazares, la mesura del Govern també és “insuficient en quantitat, tardana, parcial i no està vinculada a plans d´ocupació”, punt que pel diputat és un dèficit fonamental.”

El dirigent d´IU s´ha queixat de l´actitud garrepa que té el Govern amb els treballadors quan amb la banca s´ha portat generosament.--------------------------------------------------------------------------------

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...