dissabte, 12 de setembre de 2009

EL GRUP MUNICIPAL ICV-EUIA EXIGE LA CONVOCATORIA URGENTE DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL


El grup municipal d’ICV-EUiA de Mollet demana la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal.

La coalició local insta a que l’equip de govern municipal expliqui en aquesta reunió els detalls de l’acord arribat amb el Departament d’Educació de la Generalitat sobre la posada en marxa del Quart Institut de Mollet.


A començaments d’aquest mes de setembre, l’equip de govern municipal va fer públic l’acord arribat entre l’Ajuntament de Mollet i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per tal de construir el quart Institut d’ensenyament secundari a la nostra ciutat, el qual estarà ubicat en el barri de la Vinyota. Tanmateix, també es va informar que la proposta d’adaptar dos centres escolars de Mollet al model d’ensenyament dels 3 als 16 anys havia estat refusada.

Totes aquestes negociacions i decisions s’han dut a terme a esquenes de la comunitat educativa de Mollet i sense informar ni buscar el consens en el Consell Escolar Municipal, al qual se l’ha tingut al marge de tot aquest procés. Cal no oblidar que va ser aquest òrgan el que va avalar la proposta del model d’institut-escola per alumnes dels 3 als 16 anys.

Es per aquest motiu, que en vista de l’acord arribat amb el Departament d’Educació, el grup municipal d’ICV-EUiA Mollet exigeix la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal amb caràcter extraordinari per tal d’informar sobre tots els detalls de l’acord assolit.


Mollet del Vallès, a 17 de setembre de 2009.Grup Municipal d’ICV-EUiA de Mollet

dijous, 10 de setembre de 2009

Cal una reflexiò per millorar la Festa Major de MolletEn primer lloc, voldria deixar clar que en els deu anys que porto como a regidor a l’Ajuntament de Mollet mai he faltat cap any a les celebracions de la Festa Major local, alguns d’ells treballant a la paradeta que muntava EUiA Mollet, compaginant la meva presència i participació en diferents actes.

Aquest any les dates no han ajudat per a que moltes persones de la nostra ciutat hagin pogut gaudir-la, doncs la Festa Major va començar el 15 d’agost, una data en la que molta gent es troba de vacances fora de Mollet. Aquest fet ha quedat reflectit en la minsa afluència de gent a moltes de les activitats que s’han dut a terme, especialment en el pregó.

El canvi d’ubicació d’alguns actes va deixar el centre de la ciutat mig buit i amb una trista sensació de manca d’ambient festiu. La zona de concerts, ubicada a Ca l’Estrada, a la zona més remota de la Vinyota, estava molt lluny del centre i patia de bastants deficiències, com una il·luminació deficient i un terreny no acondicionat per a l’ocasió (ple de pedres i de pols). Això últim va provocar les queixes de gran part dels assistents, alguns dels quals van arribar a esgrimir cartells de queixa durant la celebració.

Però no tot han estat aspectes negatius, també n’hi ha hagut de positius, com el pregó i l’actuació del Mag Lari, amb una intervenció molt simpàtica i entretinguda. Un altre aspecte a destacar, en la meva opinió, va ser la nit de fi de festa a l’envelat, que va ser molt concorreguda amb la participació de molta gent jove i altre de no tan jove. En aquest sentit, caldria remarcar que el treball de les colles es fonamental per a donar aquest toc festiu i de participació a la Festa Major. Per últim, considero que la participació de col·lectius de la nova ciutadania es un aspecte també positiu que cal ressaltar.

Això sí, des del Grup Municipal d’ICV-EUiA seguirem plantejant una profunda reflexió del model de Festa Major, tant en el seu contingut com en les dates en la que es celebra. Per exemple, si aquesta s’hagués celebrat una setmana més tar, a partir del dia 22 d’agost, hauríem aconseguit que moltes persones que es trobaven afora de vacances haguessin pogut assistir i gaudir de les festes de la seva ciutat, amb tot el colorit que això suposa, sense tenir que renunciar a viatjar durant les seves vacances, doncs aquestes dates són on tot el gruix de la població es troba fora.

No podem condicionar la Festa Major a una tradició molt respectable com ho és el vot del poble. Hem d’adaptar-nos als nous temps i que la església i els seus creients segueixin amb la seva tradició si així ho volen. Però la Festa Major es una celebració laica i no ha d’estar supeditada a això. Això es el que convé, laïcitat i nous temps.

ALLENDE PRESENTE AHORA Y SIEMPRE


36è aniversari de la mort d´Allende


L´11 de setembre de 1973, una notícia va commoure el món: un cop d´estat enderroca el legítim govern democràtic de Xile. El seu president, Salvador Allende, va morir amb una arma a la mà en el Palau de la Moneda, seu del President de la República de Xile, va preferir morir abans que rendir-se als colpistes. No seria l´única víctima del cop, ja que durant aquell mateix dia, els següents i en els anys posteriors, desenes de milers de persones van ser assassinades, víctimes d´una repressió brutal i del terrorisme d´estat de la Junta Militar xilena. El món sentiria parlar per primera vegada d´Augusto Pinochet.

Dins de la lògica imperialista de la divisió mundial del treball, a Amèrica Llatina sempre li ha pertocat el paper de font de primeres matèries barates amb les quals abastir la indústria del Regne Unit, primer, i la dels Estats Units (EEUU)després. Xile no va escapar d´aquesta llei de ferro del capitalisme, i les seves riques mines de coure van caure a mans d´empreses nord-americanes, les quals gaudien de la complicitat i de la protecció de les elits xilenes, que des del govern del país van vetllar perquè aquestes empreses disposessin d´abundant mà d´obra barata amb què explotar les mines.

El 1970, la victòria de la Unitat Popular (UP), coalició de forces d´esquerra xilenes, va trencar aquest “status quo”. Allende, ja a la presidència, va començar a treballar a favor de les classes desafavorides i va nacionalitzar el coure xilè, en un intent de conduir al seu país al socialisme per vies democràtiques.

diumenge, 6 de setembre de 2009

MANIFEST ICV-EUiA MOLLET 11 DE SETEMBRE 2009 i OFRENA FLORAL AL MONUMENT A RAFAEL CASANOVAPer ICV-EUiA l'11 de setembre és una Diada reivindicativa i festiva. Una diada per a continuar defensant l'avenç, amb més drets socials i nacionals per Catalunya.
Amb aquest govern cal que Catalunya continuï avançant en moltes matèries, com l'increment de la despesa social, tant necessària en l'actual conjuntura de crisi econòmica que repercuteix de sobremanera en els sector més humils i desprotegits de la nostra població; així com també en la millora de la sanitat i de l'escola pública, la creació d'habitatges i de places públiques d'escola bressol, la recuperació de la memòria històrica, la protecció d'espais naturals, etc.
Per tot això ICV-EUiA de Mollet fa una crida a la participació activa als actes festius i reivindicatius d'aquesta Diada.
La Diada Nacional d'enguany arriba després del beneficiós acord de finançament aconseguit pel govern d'esquerres de Catalunya, fruit d'un ampli consens social i que aportarà uns recursos fins ara mai assolits a la nostra nació, els quals han de servir per pal·liar la crisi econòmica en la que estem immersos, destinant aquests recursos a polítiques socials, garantint d'aquesta manera que tots els catalans i catalanes puguin tenir garantida la màxima qualitat en la prestació de serveis (salut, educació, serveis socials, etc). Ara, un cop assolit un bon finançament autonòmic, ens queda per davant un nou repte: aconseguir un major finançament pels municipis, una de les grans assignatures pendents de la nostra democràcia, que ha de permetre dotar als ajuntaments de prou recursos per esdevenir una autèntica administració de proximitat pels ciutadans i ciutadanes, permetent poder fer front als problemes que els afecten més directament.
Volem també un 11 de setembre per reivindicar la millora del medi ambient i la qualitat de vida, l'aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic. Un 11 de setembre per reivindicar la plena ocupació, de qualitat, segura i sense precarietat, per la Catalunya de la pau i la solidaritat, la defensa dels drets de les dones i la lluita decidida contra la violència de gènere, per la millora de les condicions de vida del jovent, pel dret i l'accés a l'habitatge i per una Catalunya amb més autogovern i capacitat de decisió.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...