dimecres, 21 d’octubre de 2009

Antonio López, escollit nou membre de la Comissió Nacional d'EUiA.El regidor local entra així a formar part de l'executiva nacional d'Esquerra Unida i Alternativa.


El passat 5 d'octubre de 2009, el Consell Nacional d'EUiA va reestructurar la composició de la Comissió Nacional (l'executiva nacional de la formació) i, com a resultat d'aquest procediment, va escollir al regidor del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Mollet i coordinador local d'EUiA, Antonio López, com a nou membre d'aquest organisme.

López es coordinador d'EUiA Mollet des de la seva creació al 1998 i regidor a l'Ajuntament de Mollet des de 1999, primer com a cap de llista d'EUiA, després com a membre de l'Entesa per Mollet i actualment per la coalició ICV-EUiA.


Mollet del Vallès, a 15 d'octubre de 2009.


Comissió Local d'EUiA de Mollet

EUiA preguntarà en el proper Ple sobre la inquietant situació de l’aparcament de la Plaça Joan Miró.

Antonio López interpel·larà a l’equip de govern municipal per a que aclareixi que està passant amb la venda de places d’aparcament d’aquest equipament públic.

Esquerra Unida es mostra preocupada i tem que aquesta situació que es pugui reproduir en el futur aparcament del Pla de les Pruneres.

EUiA de Mollet, a través del seu regidor en el grup municipal d’ICV-EUiA; Antonio López, dirigirà una pregunta a l’equip de govern en el proper Ple Municipal, que tindrà lloc el dilluns 26 d’octubre, per tal que aquest expliqui amb detall quina es la situació en la que es troba l’aparcament de la Plaça Joan Miró, al barri de la Plana Lledó.

Recordem que es tracta d’un equipament públic que va ser inaugurat ja fa mig any, l’explotació del qual va ser concedida a una empresa privada per part del govern municipal amb el compromís que el nostre Ajuntament es farà càrrec de les places que no s’hagin venut en un termini de cinc anys. Les darreres informacions apunten a que no s’ha venut cap de les 248 places ofertades, tot i que mesos enrere l’equip de govern havia assegurat tenir-ne 10 de venudes, una situació alarmant que pot acabar suposant tot un daltabaix per les ja de per si malmeses arques municipals si es fa efectiva en tota la seva dimensió la clàusula anteriorment mencionada.

EUiA Mollet mostra la seva preocupació pel model econòmic pel qual s’ha optat per gestionar aquest equipament públic, que es totalment insostenible i inviable. De la mateixa manera, la formació d’esquerres tem que el futur aparcament del Pla de les Pruneres estigui concebut amb els mateixos esquemes i errors que aquest i que es tornin a repetir els mateixos problemes per culpa de la mala planificació de qui ens governen. Per aquest motiu, es demanarà a l’equip de govern municipal que aclareixi punt per punt aquesta situació.

Mollet del Vallès, a 21 d’octubre de 2009.


Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

I Jornada A Peu de Carrer del Vallès Oriental


Programa:


9:30h Benvinguda i lliurament de documentació


10h Obertura


José Antonio Montero, coordinador comarcal d’EUiA
Jordi Garriga, president comarcal d’ICV


10:30h Bloc I: Crisi econòmica i pressupostos municipals.


“"Acció de govern per fer front a la crisi: Les persones com a prioritat", a càrrec de Juan José Vinuesa, regidor de Mobilitat Sostenible, Promoció Econòmica, Treball i Formació Ocupacional de l’ajuntament de Montmeló
“Els ajuntaments davant la crisi econòmica”, a càrrec de Josep Torrecillas, vicepresident comarcal i coordinador de la sectorial d’Economia i Treball d’ICV


Modera: Noemí Fernández, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA de Mollet del Vallès


11:10h Pausa – Cafè


11:30h Bloc II: Polítiques socials. Les persones al centre de l’acció municipal.


“ Xarxa Infància. La importància de les xarxes professionals en la prevenció i la diagnosi social”, a càrrec de Jordi Manils, regidor d’Acció Social, Ciutadania i Cooperació i Solidaritat de l’ajuntament de Montmeló
“Carta de compromís dels homes per la igualtat”, a càrrec de Patricia Astorga, regidora de Polítiques Socials i Igualtat de l’ajuntament de La Garriga
“La Llei de Barris per a un municipi petit: El cas de Can Sunyer”, a càrrec de Joan Francesc Garcia, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge de l’ajuntament de Martorelles


Modera: Antonio López, regidor de l’ajuntament de Mollet del Vallès


12:20h Bloc III: Instruments de bones pràctiques a l’oposició


“Alternativa de govern des d’una oposició responsable”, a càrrec de José Antonio Montero, regidor de Montornès del Vallès
"Des de l'oposició amb criteris i visió de govern", a càrrec de Jordi Alonso, regidor de l’ajuntament de La Llagosta
“Oposició en un entorn despolititzat”, a càrrec d’Edilbert Comas i Pau Olóndriz, regidors de l’ajuntament de Caldes de Montbui


Modera: Marina Escribano, regidora de l’ajuntament de Mollet del Vallès


13:10h Clausura


Alfonso Salmerón, responsable de Política Municipal d’EUiA
Ivan Arcas, alcalde de Molins de Rei

El Sopar Solidari tindrà lloc aquest divendres 23 d’octubre a les 21’30 al Mercat Vell de Mollet

Encara queden alguns tiquets a la venda a un preu de 15€

Unes 200 persones han reservat ja el seu tiquet per assistir al Sopar Solidari amb Cuba que per tercer any consecutiu organitza la entitat solidaria molletana Mollet amb Cuba. Aquest any el sopar s’avança unes setmanes al calendari i tindrà lloc a el Mercat Vell aquest divendres 23 d’octubre a les 21,30 hores.
La entitat està ultimant els preparatius per la confecció d'un menú tipicament cubà composat per Arros amb frijoles, Ropa Vieja i Flam de Carbassa. El sopar estarà amenitzat per música tipicament cubana i a la sobretaula hi hauran mojitos i salsa llatina.
També la entitat sortejarà al sopar una obra escultòrica que ha estat cedida per la ocasió per l’escultor Ricard Mira
El preu del Sopar és el mateix de l’any passat, 15€, i encara es poden aconseguir els tiquets (d'un singular disseny) per mail (molletambcuba@gmail.com).
Aquest any els beneficis del sopar aniran a l’equipament d’el cercle infantil “Los Mambisitos” del municipi de El Cerro a la ciutat de La Havana
Us hi esperem.
Mollet amb Cuba

dimarts, 20 d’octubre de 2009

EL GOVERN DE LA GENERALITAT APROVA INTRODUIR GALLECS AL PEIN


La Conselleria de Medi ambient i habitatge eleva al consell executiu de la Generalitat la proteccio de Gallesc al PEIN se aprovat en el dia de avui, es una satisfaccio per mi que aquest espai per fi este protegit.
La nostre coalicio ICV-EUIA va ser la organizacio politica mes activa per aconseguirlo.
Es un primer pas molt important perque en un futur se pugui ampliar la zona dels pinatons de Mollet i las hectarias privadas que han quedat fora.

FELICITATS MOLLET

dilluns, 19 d’octubre de 2009

Fracaso del equipo de gobierno municipal ¿y ahora que?

Recull de pemsa Contrapunt


La demanda inexistent de places d'aparcament fa que el pàrquing de la plaça Joan Miró estigui encara tancat. Des de la seva inauguració l'empresa concessionària no ha aconseguit ni vendre ni llogar cap de les 248 places. Tant la concessionària com l’Ajuntament atribueixen la baixa demanda a la crisi econòmica que “fa que la gent es repensi molt fer una inversió en una plaça de pàrquing”, opina la regidora d’Obra Pública, Ester Safont, tot i els problemes històrics d’aparcament que ha patit el barri. Segons la concessió, el preu de les places de l’aparcament destinat a residents és de 17.400 euros i, tot i que en un principi els veïns del barri hi tenien prioritat, des del maig l’oferta està oberta a tota la població. La regidora ha admès que davant la situació, empresa i Ajuntament han de buscar alternatives al model de comercialització, ja que el contracte marca que en el termini de cinc anys, el consistori hauria d’adquirir les places que estiguin buides.

L'aparcament es va inaugurar al maig i va comptar amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...