dissabte, 31 d’octubre de 2009

L'EQUIP DE GOVERN PSC-CIU VEN LA PARCEL·LA COMERCIAL DE LA VINYOTA PER 2,3 MILIONS D'EUROS MENYS QUE L'OFERTA COMPETIDORA

La empresa Municipal Promosol ven una parcel-la a DECATHLON per 2,3 MILIONS D'EUROS menys que L`oferta competidoraEl passat 14 de març, l'Ajuntament de Mollet va fer pública la seva decisió d'adjudicar a l'empresa Decathlon una parcel·la de la Vinyota per a usos comercials, essent aquesta la guanyadora del concurs públic per davant d'Eurocarat, que optava a instal·lar-hi una botiga Media Markt. Fins aquí tot correcte, ara bé, els problemes sorgeixen tot seguit quan surten a la llum una sèrie d'irregularitats en aquest procediment.

En primer lloc, Decathlon oferia aproximadament 6,2 milions d'Euros (que era el preu mínim de licitació), mentre que la seva competidora n'oferia 8,5. Això suposa una gens menyspreable diferència de 2,3 milions d'Euros. Des d'ICV-EUiA pensem que no és ni lògic ni normal acceptar una oferta econòmica amb una diferència tan brutal (373 milions de les antigues pessetes!). Però no només nosaltres, el propi gerent de Promosol (l'empresa municipal que gestiona el sòl públic) ja va advertir per escrit que aquesta gran diferència econòmica comportava risc d'impugnació. Ens sembla molt preocupant malvendre sòl municipal, per la pèrdua de recursos econòmics necessaris per fer front a les necessitats dels molletans que això suposa, sobretot en el actuals temps de crisis econòmica i tenint en compte el dèficit existent en els comptes municipals.

A més a més, existeixen d'altres irregularitats en aquest procediment, tal i com va fer constar la interventora municipal, la qual va elaborar un informe en data 13 de març en el que feia constar que la plica de Decathlon no hauria de ser admesa a la licitació. El propi alcalde va reconèixer en el Ple Municipal del mes de juny que s'assumien riscos a l'haver acceptat aquesta oferta.

Des del grup municipal d'ICV-EUiA defensem els interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Mollet, en cap cas els de les grans empreses. Es per això que ens sorgeixen dubtes sobre aquest procés d'adjucació, doncs s'observen diferències de difícil comprensió en les valoracions atorgades a ambdós empreses, les quals semblen desmesurades tenint en compte l'estudi comercial realitzat. De tot plegat, el que ens amoïna, a part de la pèrdua de patrimoni municipal, es una possible impugnació per part de l'empresa derrotada, tal i com va advertir el gerent de Promosol, amb els costos econòmics que això podria suposar per al nostre Ajuntament en el futur,


Antonio López.

Regidor d'ICV-EUiA Mollet.
Coordinador Local d'EUiA Mollet.

dijous, 29 d’octubre de 2009

MAS DE 5 MILLONES DE EUROS LE TOCA A MOLLET DEL VALLES

Los nuevos fondos de inversión Estatal para el 2010 deben ser consensuados a través de la participación de entidades ciudadanas.

El reparto del nuevo Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local sea decidido mediante criterios de participación ciudadana. De esta manera, a través de “mesas sociales” en las que participarían grupos municipales, asociaciones vecinales y agentes sociales, se decidiría la forma de reparto de dicho fondo.

109 euros lineales por habitante), de los cuales los ayuntamientos podrán destinar hasta un 20 % a gasto corriente social.
Este fondo es un nuevo “parche” del gobierno de Zapatero que ni aborda, ni soluciona los problemas de financiación de los ayuntamientos a pesar de las promesas del Presidente del Gobierno.

Los ayuntamientos, pueblos y las ciudades, “han sido auténtico motor de cambio en nuestro país en los últimos treinta años, y pueden y deben jugar un papel clave para conseguir la igualdad de oportunidades de la ciudadanía y para incrementar la cohesión social, pueden y deben ser la institución que con mayor rapidez y eficacia pueden dar respuesta a las necesidades de la ciudadanía”.

dimecres, 28 d’octubre de 2009

EUiA Mollet celebrarà una Jornada de Treball de cara als propers Pressupostos Municipals.

L’organització molletana durà a terme una reunió monogràfica oberta a tots els militants i simpatitzants per tal d’articular les seves propostes al respecte.


EUiA de Mollet celebrarà el proper dimarts, 3 de novembre, una jornada de treball monogràfica per tal d’articular les seves propostes en relació als propers Pressupostos Municipals.

Aquesta reunió estarà oberta a tots els militants i simpatitzants de la secció local d’Esquerra Unida i respon a la voluntat manifestada per part de l’equip de govern municipal de negociar amb el grup municipal d’ICV-EUiA el contingut dels futurs pressupostos, que hauran de ser debatuts en el Ple Municipal extraordinari que tindrà lloc el proper 19 de novembre.

EUiA Mollet fa una crida a assistir-hi a tota la seva massa social per tal d’acordar conjuntament les millors propostes possibles tenint en compte la importància que adquireixen els propers Pressupostos Municipals en l’actual context de crisi econòmica, en els quals prioritzar les partides destinades a matèries de caire social serà un dels objectius principals de la formació d’esquerres.


Mollet del Vallès, a 27 d’octubre de 2009.


Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

MIRALLES: “CAL ACTUAR CONTRA LA CORRUPCIÓ EN EL TERRENY JUDICIAL I TAMBÉ EN EL POLÍTIC”


El coordinador general d’EUiA defensa un codi ètic d’obligat compliment

El coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa urgent a la seu de la formació, després de la suspensió del faristol del Parlament de Catalunya arrel dels successos d’avui. En primer lloc, Miralles ha volgut mostrar la seva “indignació política i democràtica pels nous casos de corrupció -si es confirmen-”.

En paraules de Miralles, la seva formació creu que “cal actuar en el terreny judicial i en el terreny polític”. Pel que fa al terreny judicial, “cal anar a fons, amb celeritat, fermesa i rigorositat” i que “als aprofitats els caigui tot el pes de la llei, a totes les persones implicades, tant empresaris com polítics”.

En el terreny polític, el dirigent d’EUiA ha afirmat que “la corrupció no ha d’utilitzar-se per a fer partidisme, sinó per posar noves regles i canviar”. És per això que Miralles fa tres propostes: “fer fora de la política als corruptes des d’aquells partits que en tenen”; “aprofitar a Catalunya el debat de la futura Llei electoral al Parlament per establir un codi ètic d’obligat compliment per als partits”; i al Congrés dels Diputats “recuperar les iniciatives de modificacions legals i penals, en l’àmbit del pacte antitransfuguisme, per a perseguir la corrupció”.

El coordinador general d’EUiA també ha fet una crida als afiliats de la seva formació i als votants d’esquerres “a anar amb la cara ben alta, ja què no tots som iguals en política”.

dimarts, 27 d’octubre de 2009

Resolucion aprobada por unanimidad a propuesta de los compañeros Miquel Candel y Antonio Lopez


Resolució sobre ensenyament


El Comité Central del PSUC-Viu denuncia les darreres mesures de la Conselleria de’Educació del Govern de Catalunya consistents en la desviació de partides pressupostàries de serveis de gran incidència social cap a altres formes de despesa no estrictament necessàries. En concret:

1 – La dràstica reducció de les beques escolars.

2 – La supressió de la gratuitat del transport escolar.

3 – La insuficient financiació de la dotació generalitzada d’ordinadors portàtils, que, a diferència de la resta de comunitats autònomes, es fa en règim de co-pagament, mantenint així la política de no-gratuitat dels materials escolars.

En una època de crisi econòmica profunda com la que vivim, aquestes mesures suposen una redistribució de recursos clarament desfavorable al(e)s treballador(e)s i palesen una descarada aposta per les subvencions al capital, en línia amb una política econòmica general que pretén superar la crisi garantint únicament els beneficis empresarials.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...