dimecres, 4 de novembre de 2009

La oposicion ha de tener todos resortes legales para controlar los Gobiernos Municipales y asi evitar las posibles irregularidades

La portavoz de ICV-EUiA en el Parlament, Dolors Camats, ha pedido hoy reforzar las competencias de los regidores de la oposición en todos los ayuntamientos catalanes, y ha propuesto hacerlo a través de la futura ley catalana de gobiernos locales.
ICV-EUiA cree que no tiene sentido que el Parlament haya creado la figura del jefe de la oposición y en cambio los concejales de la oposición estén, en cualquier municipio, a expensas de la voluntad del alcalde de facilitar o no información.
En consecuencia, aunque ICV-EUIA no plantea crear la figura del jefe de la oposición municipal, sí que demanda un "estatus" que dé mayores garantías a los concejales que no gobiernan.
En este sentido, Camats ha recordado que Gramepark, una de las empresas investigadas por la Audiencia Nacional en el caso Pretoria, controla un 40% del presupuesto municipal y sin embargo sus contratos no pasan por el pleno municipal.
Aunque no ha entrado en detalles de las atribuciones que deberían tener los concejales de la oposición, sí ha subrayado que han de ser capaces de controlar la acción del equipo de gobierno.
Esta medida aparece en el pacto por el buen gobierno y la transparencia de las instituciones que ayer planteó ICV –EUIA al resto de partidos catalanes, aunque hoy la formación ha concretado cómo llevarla a cabo.
Camats ha hecho estos comentarios tras una reunión del grupo parlamentario de ICV con los portavoces municipales de ICV-EUiA en los tres ayuntamientos investigados en el caso Pretoria: Santa Coloma de Gramenet, Badalona y Sant Andreu de Llavaneres.
Durante el encuentro, estos representantes han trasladado al grupo de ICV-EUiA la dificultad que tienen para controlar la gestión de estos consistorios.

EUiA realitza una jornada de treball per parlar sobre els pressupostos municipals


EUiA organitzava ahir a la tarda, en el si de l'agrupació, una jornada de treball per parlar dels pressupostos municipals. "Com és tradicional, cada any quan s'aproven els pressupostos organitzem un acte en el que volem que la gent d'EUiA i les entitats proposin projectes que després presentarem al plenari", assegura Antonio López, coordinador local del partit. En aquest sentit, López afirma que demanaran al govern municipal que "hi hagi una partida més amplia per les propostes per sortir de la crisi", i afegeix: "Esperem que aquestes propostes siguin recollides per l'equip de govern, especialment les dedicades a la cohesió social i la creació de llocs de treball".

A més, durant la jornada els presents també van analitzar els projectes que s'estan desenvolupant en el si del Fons Estatal d'Inversió Local, i de possibles projectes de cara al nou pla, dedicat al desenvolupament sostenible, i que deixarà 5,6 milions a la ciutat. Entre les propostes d'EUiA es troba "la creació d'una escola taller per rehabilitar les masies de Can Flequer i Can Pantiquet, fet que potenciaria la formació i l'ocupació", explica López.

D'altra banda, les propostes que surtin d'aquesta jornada hauran de ser valorades també per l'agrupació d'ICV-EUiA abans de ser presentades al govern municipal. López explica que "estem esperant que ens convoquin per una reunió urgent amb l'equip de govern per parlar dels pressupostos i demanar que l'augment del 2% en impostos i taxes es dediqui a temes socials".

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...