dissabte, 16 de gener de 2010

XARXA CATALANA DE CÀRRECS PÚBLICS PER LA III REPÚBLICA


Els/les sota signants càrrecs públics de Catalunya ens adherim a la XARXA ESTATAL DE CARRÈCS PÚBLICS PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA.

Als 78 anys de la proclamació de la II República ja s’ha obert a tot l’Estat Espanyol un important procés de reivindicació de la qüestió republicana, el camí cap a la III República, més després de la promesa d’una reforma constitucional.

Els republicans de tota condició, compromesos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre rebuig al model d’Estat de l’actual Constitució que implica una monarquia.

Tanmateix, no podem acceptar que es negui la ciutadania la possibilitatd’escollir la forma de l’Estat: Sol·licitem un referèndum sobre la qüestió republicana. L’actual Monarquia Parlamentaria no recull els ideals que defensem .

Ben al contrari, al llarg d’aquesta anys mitjançant l’exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal·lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica dels treballadors i treballadores. El neoliberalisme és la negació de la democràcia i atenta de forma directa contra cadascun dels nostres principis republicans.

Per això, ens reclamem compromesos amb la solidaritat social i la democràcia participativa com eixos i emblemes de la nostre identitat republicana.

Els sota signants fem una crida al conjunt d’homes i dones d’esquerres,republicans, socialistes, comunistes, llibertaris,feministes,alternatius, ecologistes, demòcrates, a defendre la memòria i els valors de la república, dels treballadors/es i de la pau. Per això desenvolupem una estratègia unitària per a l’obertura d’un procés constituent, quevolem construir sobre els següents pilars:

1º:- Des del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials imediambientals.

2º.- Plantegem, en el marc del model d’estat republicà, la democràcia radical i participativa, per dur-la a tots els àmbits socials, com l’economia o la cultura,profunditzant en la democràcia política.

3º.- Volem recuperar el immens valor històric, ètic i polític de l’article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: "España renuncia a la guerra com instrument de política nacional”.

4º.- Apostem per un model d’estat inspirat en els valors del humanisme laic,que es basa en el principi absolut de consciencia

5º.- El valor de l’austeritat, entès como la racionalitat i la sintonia entre las necessitats socials i las aportacions pressupostaries i d’infraestructures necessàries.

6º.- La construcció d’un Estat federal republicà i solidari, que reconegui el dret d'autodeterminació i resolgui la convivència entre els diferents pobles de l'Estat.

7º.- Volem construir la Tercera República Española en el marc d’una Europa federal a partir del impuls de un autèntic procés constituent europeu, l’Europa dels ciutadans/es i dels pobles.


Adhesions:

Antonio López Rodríguez, regidor de Mollet del Vallès, Angel Pla Reche, regidor de Santa Coloma de Gramanet, Jordi Alonso Fumadó, regidor de La Llagosta, Ivan Serrano, regidor de Abrera, Alfonso Salmerón, regidor de l’Hospitalet del Llobregat, David Rodríguez Albert, Director del Servei Metereològic de Catalunya, Albert Miralles, regidor de Sils, Cristina Simó, regidora de Sils, David Vicioso, regidor del Prat del Llobregat, Idoia Baixench, regidora de Viladecans, Joan Segado, regidor d’Olesa de Montserrat, Georgina Muñoz Gil, regidora d’Olesa de Montserrat, Salvador Prat Asensio, regidor d’Olesa de Montserrat, Joan Salmerón, regidor de Blanes, Francisco Martínez, regidor de Blanes, Maria Arimany, regidora de Bescanó i Victoriano Ramos, regidor de Caldes de Malavella, Asuncion Garcia Cotillas, regidora de Badalona.

dimecres, 13 de gener de 2010

Miralles: "Catalunya és terra d´acollida i Vic no pot quedar al marge"
Pel coordinador general d´EUiA, l´equip de Govern de CiU, PSC i ERC “ha fotut la pota” i espera que rectifiqui


El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, ha mostrat avui la seva preocupació per la decisió de l´equip de govern de l´Ajuntament de Vic de denunciar els immigrants sense papers que es vulguin empadronar a la capital d´Osona. Segons Miralles, “han fotut la pota, perquè Catalunya és terra d´acollida i Vic no pot quedar al marge”.El dirigent d´EUiA ha dit que CiU, PSC i ERC –els partits que governen a Vic- “s´han equivocat des del punt de vista legal”. Miralles ha fet referència a un informe del Col.legi d´Advocats de Barcelona i a les declaracions del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, que confirmen la il.legalitat de les mesures proposades pel consistori vigatà, que a més “poden vulnerar el dret a la intimitat pel que fa a la llei de protecció de dades”.Miralles ha insistit que l´equip de Govern de Vic s´ha equivocat perquè la seva proposta “també significa donar un pas enrere en l´Estatut de Catalunya” pel que fa “als drets de les persones nouvingudes”, quan l´Estatut referma que Catalunya és terra d´acollida. El dirigent d´EUiA ha afegit que “sorprèn que CiU, PSC i ERC assumeixin donar passos enrere en l´Estatut” en aquesta matèria i més quan “el 19 de desembre passat es complia un any de l´aprovació del Pacte Nacional per a la Immigració i ara estem en període d´esmenes a la Llei d´Acollida”. En aquest sentit, Miralles ha apel.lat al criteri comú pel conjunt dels ajuntaments de Catalunya, recollit al Pacte Nacional per a la Immigració.D´altra banda, ha llançat una pregunta al recent designat candidat de CiU a les autonòmiques, Artur Mas: “Volem saber si aquesta serà la política d´acollida que recollirà el programa electoral del senyor Mas”.Per acabar, Miralles ha dit que espera que l´equip de Govern de Vic “rectifiqui” i ha defensat “avançar en una societat diversa per a garantir tots els drets i deures per a tothom, autòctons i nouvinguts”.

diumenge, 10 de gener de 2010

MANU CHAO
Algunas canciones par empezar bien el añoAlgunas canciones para empezar bien el año


Entrevista a Antonio Lopez en Alternatives per Mollet1) ¿cómo ves la actual situación política local?
Es una evidencia que el pacto del PSC con CIU esta llevando a nuestra ciudad a desarrollar unas políticas nada de izquierdas, falta de participación ciudadana, poca inversión en servicios sociales, y cada vez mas no se tiene en cuenta a entidades y a la oposición especialmente a nuestra coalición ICV-EUIA. Que hay que recordar que somos la segunda fuerza política en el ayuntamiento, Mollet no acaba de ser referente comarcal en casi nada.2) Tú tienes una larga trayectoria en la oposición y se oyen voces que sitúan a EUiA en la eterna cultura del no. ¿Crees que es así?

3) Solo hace falta recordar cuando EuiA estaba como grupo municipal independiente y ver que con solo mi presencia teníamos al equipo de gobierno entonces psc.icv contra las cuerdas con los movimientos sociales muy activos conseguimos grandes logros como es el nuevo hospital de Mollet y que las escolas bressols (Guarderías)fueran publicas decimos no a las privatizaciones la falta de participación o la prepotencia del PSC pero decimos si a todo lo que es progresista y participativo por ejemplo , sanidad y educación publica , atención alas personas mas vulnerables, viviendas de promoción publica y la defensa de Gallecs y las políticas medio ambiéntales, también la movilidad y accesibilidad para las personas de movilidad reducida.4) Hablas de un modelo alternativo, ¿cuales serían las características principales de ese modelo que defiende Antonio López y EUiA para Mollet? ¿Crees que es realmente un modelo posible?5) Y tanto que tenemos alternativas posibles y además necesarias Lo primero es que haya un cambio de rumbo en el modelo de ciudad, donde las personas este en el centro de la actuación de la política del gobierno local introduciendo la democracia directa a través de consells de barri, presupuestos participativos y consultas populares vinculantes, una ciudad integradora y convivencial entre las diferentes culturas, un crecimiento sostenido y la defensa de lo publico.4) En cuanto a los temas concretos locales, ¿cuales crees que deben ser los puntos a los que tienen que estar más atentos los ciudadanos de Mollet?

Desde mi punto de vista los ciudadanos de Mollet quieren que su ayuntamiento les tenga en cuenta en sus demandas, como son viviendas asequibles, un mejor transporte publico, aparcamientos suficientes y gratuitos, mas escolas bressols publicas, que los servicios sociales lleguen a todas las personas necesitadas, y que las escuelas publicas sean bien atendidas y apoyadas5) ¿Y la crisis? Todo el mundo habla.

Vivimos en un mundo global y la crisis la ha producido el sistema capitalista y ahora vemos como millones de trabajadores se quedan sin trabajo, desde el ayuntamiento se debe actuar desde varias vertientes, la formación y el reciclaje, promocionando los polígonos industriales, y diversificar la actividad económica, haciendo un gran pacto local por la ocupación, y la cohesión social entre los agentes sociales y la administración publica.6) Una curiosidad: Has sido regidor en solitario con EUiA, luego con la ENTESA y, actualmente, de la coalición ICV-EUiA. ¿Que tal las experiencias? ¿No se harán un lio los ciudadanos?

Desde Esquerra Unida siempre hemos tenido claro que la suma de fuerzas políticas de izquierda acompañado de personas de los movimientos sociales es bueno para Mollet crea la alternativa y otra forma de hacer política yo fui un gran defensor de la ENTESA pero la mezquindad de algunas personas y el partidismo de otros la hicieron fracasar ahora tenemos u n gobierno del PSC y la derecha de Convergencia con una mayoría absolutísima que ha roto la tradición de equipos de gobierno de Izquierdas en nuestra ciudad, la gente distingue a las personas que trabajan y luchan por sus intereses independientemente al partido que pertenezca y constantemente siento el apoyo de muchos ciudadanos de Mollet por mi trabajo honesto y coherente.6) Y ¿qué hay de Izquierda Unida? , parece que se recupera de una mala rachala verdad es que en los últimos años me he sentido muy dolido por la división interna y el poco apoyo electoral que tiene IU a pesar que la ley electoral le perjudica muchísimo por eso se ha de cambiar para que todos los ciudadanos tengamos la representación proporcional que salen de las urnas, después de la ultima asamblea de IU estoy muy contento porque se han acabado las disputas internas se ha elegido un nuevo coordinador general Cayo Lara y con la idea de la refundación se abren unas perspectivas de un gran crecimiento electoral y político vuelvo a estar ilusionado de esta nueva IU8) Por último, hay algo que quisieras comentarle especialmente a los vecinos de Mollet.

Que tengan confianza que mas pronto que tarde habrá un cambio al frente del Ayuntamiento de Mollet, necesitamos personas con nuevas ideas claras y proyectos engrescadores y que cuenten con la ciudadanía.

El Mollet del presente y del futuro lo haremos entre todos y todas

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...