dijous, 21 de gener de 2010

PER LA CONVIVÈNCIA I LA INTEGRACIÓ DELS IMMIGRANTS


En les darreres setmanes estem vivint l’intens debat que han generat les mesures restrictives que vol posar en pràctica el govern municipal de Vic (CiU, PSC i ERC) en relació a l’empadronament de les persones immigrades que resideixen a la capital d’Osona. Aquesta proposta pretén denegar l’empadronament a aquelles persones immigrades de les quals es sospiti que es troben en situació irregular. Inclús es planteja denunciar-los a la policia, com si ens trobessin en temps passats de mal record. Tot això té com a conseqüència més immediata la criminalització del col·lectiu immigrant, potenciant els sectors més racistes i xenòfobs de la nostra societat.Aquests fets que tenen ara lloc a Vic són el viu reflex de l’increment del racisme a Europa, exemplificat en les persecucions i els atemptats contra immigrants que han tingut lloc a Itàlia en les darreres setmanes.Des d’EUiA rebutgem totalment aquestes accions i fem una crida a la ciutadania a no caure en el parany de la xenofòbia i a mobilitzar-se contra qualsevol tipus de retall de les prestacions socials. Així ho entès també el Síndic de Greuges, que troba incoherent la mesura, i més recentment l’Advocacia de l’Estat, que sosté que no es pot negar l’empadronament amb el pretext que el ciutadà estranger no resideix legalment a l’estat espanyol, perquè són coses independents l’una de l’altra.Tot això que està passant actualment no es més que el darrer intent dels poderosos de fer recaure els efectes de la crisi, que ells mateixos han provocat, sobre els més febles i desprotegits. Però tampoc cap oblidar que uns dels problemes de fons que han originitat aquesta situació es la insuficiència financera dels nostres ajuntaments per respondre a l’increment de la demanda d’ajuts i serveis provocada per l’augment de la població en els darrers anys. L’arribada de la crisi econòmica fa dos anys ha agreujat considerablement aquesta situació i ha servit com a excusa per a revifar vells discursos xenòfobs i populistes, que sempre afloren en temps de crisi donant respostes fàcils a problemes difícils.Per aquest motiu, en aquests temps es més necessari que mai mostrar-se ferm contra mesures d’aquest tipus que restringeixen els drets que tant temps ens ha costat conquerir. L’administració local ha de continuar treballant per a que totes les persones tinguin les prestacions social que necessiten. I perquè això sigui així, des d’EUiA demanem tant a l’Estat com a la Generalitat que facin tot el necessari per garantir la suficiència financera dels Ajuntaments.Antonio LópezRegidor d’ICV-EUiA i Coordinador d’EUiA Mollet.

Solidaritat amb HaitiAmb motiu del desastre humanitari que s'està visquent a Haití a conseqüència del terrible terratremol que va assolar aquesta illa caribenya la setmana pasada ,les entitats solidàries de Mollet montaran unes paradetes el proper diumenge, 24 de gener, a partir de les 11 del matí, a la Plaça Catalunya de Mollet (a la zona dels 4 bancs), en el marc de l'anomenada campanya "1 Euro per Haití", per tal de recaudar fons per ajudar a Haití a pal.liar la situació en la que es troben i que es de sobre coneguda.
Des d'EUiA Mollet donem el nostre total suport a aquesta iniciativa i encoratgem a tots els nostres militants i simpatitzants a participar-hi per donar el nostre supost al poble haitià que tant ens necessita en aquests moments tan difícils.En aquest sentit, i com a mostra del suport que dóna la nostra organització a aquesta causa, la Comissió Permanent d'EUiA Mollet, reunida ahir dia 19 de gener, va aprovar realitzar una aportació de TRES CENTS EUROS (300-€) a aquestes entitats en pro d'aquesta causa.

diumenge, 17 de gener de 2010

NO AL CAPITALISMO ( PIRAMIDE)


Contador web

Manuel Fuentes Alcalde decente y valiente de Seseña (MARCHA CONTRA LA CORRUPCION)
Manuel Fuentes explicó los motivos simbólicos que encierra que la ‘Marcha contra la corrupción’ tenga su origen en Seseña con cuestiones prácticas como que en este municipio, desde que gobierna IU, “no se ha clasificado ni un sólo metro cuadrado que fuese rústico” o que albergue “el PAU residencial más grande de España”, tras hacerse reclasificaciones de suelo “sin un plan de ordenación municipal”.
Fuentes denunció la “asfixia económica” a la que ‘el Pocero’ tiene sometido al Ayuntamiento de Seseña, al que debe más de cuatro millones de euros por el impago, entre otras obligaciones, de las cuotas de urbanización, del IAE o el IBI, “una cantidad muy importante para un presupuesto de 11 millones”.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...