dissabte, 6 de març de 2010

EL NOU HOSPITAL DE MOLLET LO VOLEM 100 X 100 PUBLIC


Ara que properament es produirà la inauguració del nou Hospital de Mollet, m’agradaria fer unes reflexions al respecte. Aquest equipament, finançat per la Generalitat de Catalunya al 100%, ha estat una gran conquesta social del moviment veïnal i de l’esquerra política local, representada aquesta última per EUiA Mollet. Per tant, com a part implicada en la llarga lluita per la consecució d’aquest nou centre hospitalari, que consideràvem fonamental per a la nostra ciutat, em sento molt satisfet de que tot el treball de reivindicació que em dut a terme al llarg de tots aquests anys estigui a punt de materialitzar-se i donar els seus fruits.

Ara bé, això no treu que a la vegada em sorgeixen alguns dubtes i certa desconfiança sobre la forma com s’estan gestionant per part del govern municipal alguns aspectes d’aquest nou Hospital. Aspectes com la gestió privada que es pensa dur a terme, el que comporta tenir una visió empresarial del centre que va en contra de la suficiència econòmica que han de garantir els poders públics. Des d’EUiA sempre em considerat que la sanitat es un dret fonamental de tota la ciutadania, que mai pot ser tractada com una activitat mercantil o com una font d’enriquiment. Amb la salut de la gent no s’hi juga ni s’hi especula.

A la vegada també em sorgeixen alguns dubtes respecte a quins criteris es seguiran de cara a la contractació i selecció de personal laboral per aquest nou centre. Espero i desitjo que aquests siguin criteris socials, tenint en compte a la població local que es troba en situació d’atur. També en genera certa inquietud la manca d’un servei d’urgències psiequiàtriques, així com d’un ortopantògraf, que l’aparcament que s’hi construirà sigui tot de pagament i la fuga d’aigües freàtiques que s’hi ha detectat. En general, em preocupa la manca d’informació que hi ha al voltant del nou Hospital.

Per aquest motiu, des d’EUiA Mollet exigim la convocatòria urgent del Consell Municipal de Salut i Benestar per tal de donar els detalls sobre totes aquestes qüestions i fer a la vegada un seguiment del pla de transició per informar de quina manera es durà a la pràctica el canvi de centre hospitalari, així com  funcionará el nou Hospital socio-sanitari concertat (privat) amb la fundació privada  on es troba ubicat l’actual Hospital de Mollet.


Antonio López.

Regidor d’ICV-EUiA  Mollet.
Coordinador Local d’EUiA Mollet.


L´Àrea de la Dona d´EUiA dóna suport a les reivindicacions de les treballadores del sector de la neteja


Mercé Civit Diputada ICV-EUIA y Mª Carmen Moya de la Comisió Local EUIA de MolletL´Àrea de la Dona d´EUiA dóna suport a les reivindicacions de les treballadores del sector de la neteja
La responsable de l´Àrea de la Dona d´EUiA i diputada, Mercè Civit, va transmetre ahir personalment tot el seu suport a les dones del sector de la neteja que durant aquest cap de setmana es troben acampades a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar un conveni laboral digne que, entre d´altres qüestions, estableixi un salari mensual de com a mínim mil euros.

Segons Civit, “el sector en el que treballen aquestes dones s´ha de regular de manera que s´acabi amb la discriminació i la precarietat laboral. La tasca que desenvolupen aquestes treballadores és imprescindible en la nostra societat, però, a canvi, no se les recompensa com s´hauria de fer.”

dimecres, 3 de març de 2010
CAYO LARA COORDINADOR GERENERAL DE IU

Cayo Lara Iu En Febrero el paro ha crecido en 82.000 personas. Hay 4.130.000 parados. La CEOE propone un contrato basura para jovenes menores de 30 años, seis meses prorrogables por otros seis, sin derecho a indemnización por despido. El sueldo no superará el SMI. Como el contrato en prácticas. La Banca gana 2 millones de euros cad...a hora. Han lanzado una campaña de "ENTRE TODOS hay que salir de la crisis.org" Que poca verguenza.

Recull de premsa Mollet a Ma ( Roda de premsa Grup Municpal ICV-EUIA)

ICV-EUiA creu necessària una major inversió en els barris d’Estació del Nord i Estació de França
  

 Escrit per Marina Careta
0 opinions
ICV-EUiA creu necessària major inversió en els barris d'Estació del Nord i Estació de França. Així ho va afirmar ahir a la tarda en una roda de premsa on va mostrar la necessitat de portar a terme un pla integral en aquests dos barris. "Si que és veritat que s'han fet algunes coses, però cal més inversió", explica el regidor Antonio López. López, a més, assegura que "l'any passat ja vam demanar que es presentes un pla a la Llei de Barris per Estació del Nord, però no sabem si tenen previst presentar-lo". Així mateix, l'agrupació també reivindica la remodelació del parc de Lluís Companys. "Està fet un desastre i s'hauria d'arreglar", afirma López.
I és que l'entitat va voler aclarar, en la roda de premsa, perquè va votar en contra del projecte del pla de les Pruneres en el ple de la setmana passada. "El projecte s'ha de fer, però donada la situació econòmica i l'endeutament de l'Ajuntament ara no tocava", assegura la regidora Noemí Fernàndez. És per aquest motiu, que ICV-EUiA proposa la construcció del nou parc central per fases. Així mateix, l'agrupació qüestiona perquè no es van tenir en compte en un primer moment alguns dels elements que s'han inclòs ara i que han fet encarir el projecte, com ara el soterrament de l'estació transformadora. ICV-EUiA també va mostrar els seus dubtes entorn com es pagarà el projecte.

diumenge, 28 de febrer de 2010

EUiA se opone al copago en la sanidad pública
El coordinador general de Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) y diputado en el Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, ha anunciado que las reflexiones de la jornada ‘Salud y determinantes sociales en Europa’ se recogerán en una declaración que se difundirá a las instituciones catalanas y europeas, teniendo como base que “la salud es un derecho y no una mercancía”.Así, Miralles ha dejado bien claro que EUiA rechaza “cualquier planteamiento de copago sanitario, tanto en Catalunya como la UE” y ha explicado que la declaración de la jornada que se aprobará esta tarde pedirá que “ante cualquier medida laboral, de sanitaria, de servicios, medioambiental se estudie el impacto sobre la salud, porque queremos una sociedad y una Europa saludables”.

Las declaraciones de Miralles se producen después de que el pasado martes, en la rueda de prensa posterior al consejo de Govern, la consellera de Salut, Marina Geli, admitiera que el copago "es un debate pendiente".

El Govern aprobó aquel día la incorporación de 60.000 nuevas personas al sistema sanitario que se habían quedado de facto fuera de este derecho. Principalmente se trata de profesionales liberales (arquitectos, abogados, periodistas, médicos, ingenieros, etc.) y miembros de congregaciones religiosas. EUiA también rechazaba de pleno la reforma del impuesto de sucesiones.

Viaje a Valencia ciudad de las artes y las ciencias(Oceanográfico)

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...