dissabte, 22 de maig de 2010

diumenge, 16 de maig de 2010

Video donde Zapatero dice que no recortará los derechos socialess

prejudicis envers les persones immigradesEn els darrers anys hem estat testimonis d’innumerables rumors o millor dit, “bulos”, que s’encarregaven d’estigmatitzar i demonitzar a les persones immigrades al nostre país, fent-los responsables de tots els mals possibles. Crec que fora bo rebatre amb arguments totes aquestes afirmacions malintencionades fetes amb la única finalitat d’inocular la llavor de la xenofòbia en la nostra societat.
Per exemple, es comenta que els immigrants col•lapsen la sanitat pública. Fals, les xifres del Ministeri de Sanitat demostren que l’ús que en fan es un 15% menor al dels ciutadans autòctons. Els immigrants suposen un 10% de la població però només són el 5% de pacients. Així mateix, un altre fals axioma es el que venen aquí a cometre delictes. Les dades tornen a desmentir aquest fet, doncs la policia confirma que el 63,5% de les bandes criminals son mixtes. Això és, integrades tant per nacionals com per estrangers.
Una altra acusació molt comú que se’ls hi fa es el fet de no adaptar-se a les nostres costums. Quines costums em pregunto jo? Hi ha molts ciutadans del Pais amb comportaments, molestes com treure’s els auriculars del mòbil per escoltar música al transport públic, fer soroll o orinar als carrers després de sortir de festa etc . Aquesta actitud incívica es independent del lloc om as nascut.
Tot això per no parlar de la fal•làcia per excel•lència: “els immigrants treuen la feina als d’aquí”. Totalment fals, car la majoria d’ells ocupen les feines que els autòctons no accepten, tenint molts d’ells una qualificació superior al treball que duen a terme. Al mateix nivell trobem l’argument fal•laç que sosté que els immigrants baixen el nivell de l’ensenyament, quan el veritable problema rau en la mala gestió que es fa dels recursos de les escoles i l’arraconament al que s’està sometent a l’escola pública. En aquest sentit, s’haurien de potenciar les classes de reforç i fer que els centres concertats assumeixin un major nombre d’alumnes immigrats.
A aquest col•lectiu, a més, se li llença en cara el fet de tenir molts fills i copar totes les ajudes socials, quan la realitat es que una de les principals aportacions dels immigrants ha estat evitat que l’estat seguís estancat demogràficament amb una població autòctona envellida. La majoria d’aquestes persones que venen són joves i en edat de tenir fills. Així mateix, no es cert que la majoria d’ells gaudeixi d’ajudes socials, doncs les prestacions dirigides als que tenen menys recursos no arriba al 10% del total de la població immigrada, segons dades del sindicat CCOO.
Per finalitzar no puc estar de desmuntar un altre dels “bulos” clàssics: els immigrants que tenen negocis no paguen impostos. Aquesta es una de les fal•làcies més grans de totes i que cau pel seu propi pes, doncs els impostos els deuen pagar tots els ciutadans per igual. No existeix cap llei especial feta expressament per a immigrants que els eximeixi de pagar impostos. Sembla que en una època de crisi econòmica interessa carregar als col•lectius més vulnerables i indefensos la culpa d’aquesta situació per tal d’amagar la identitat dels autèntics responsables de tot plegat: tots aquells que s’han servit del sistema capitalista per enriquir-se ràpidament a costa dels demés. Sembla que a aquests ningú no els hi demana cap tipus explicacions.

Antonio López. Coordinador d’EUiA Mollet i Regidor local d’ICV-EUiA.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...