divendres, 11 de juny de 2010

Inaguración del Menhir al parc de Can Mulá de Mollet


Menhir de Mollet, únic precedent a Catalunya

El menhir descobert a l’abril de 2009 a Mollet del Vallès es tracta d’una estàtua menhir, un tipus de monument megalític que a Catalunya només es coneixia per la troballa feta a Ca l’Estrada, a Canovelles (Vallès Oriental), descobert l’any 2004. Es calcula que el monòlit de Mollet podria correspondre al IV-III mil•lenni aC.

L’estàtua menhir del parc de les Pruneres és una de les mostres més antigues d’escultura amb representació humana a Catalunya i el testimoni d’un poblament prehistòric cada cop més complex socialment i culturalment. Aquesta troballa és, doncs, d’una gran singularitat, especialment per haver conservat el rostre (perdut en l’exemplar de Canovelles) i per les seves grans dimensions, que li donen un caràcter monumental.

Aquest tipus de monument està documentat sobretot a França, on s’han inventariat més de 200 estàtues menhir de diferents estils artístics, trobades a la Provença, Baix-Llenguadoc, Rouergue, Marne i entorn de París i, ja a la vessant atlàntica, a la Bretanya. A la península Ibèrica es coneixen exemples sobretot a Andalusia occidental, Portugal i Extremadura i, en menor proporció, a Galícia, Castella- Lleó i Astúries.

Després de ser descobert, el menhir es va transportar fins al Centre de Restauració i Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, on ha estat estudiat en profunditat. En la presentació dels resultats d’aquests estudis, el setembre passat, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va anunciar que la peça tornaria a la seva ciutat per ser exposada al públic.

dijous, 10 de juny de 2010

Participació del Regidor Antonio Lopez i la Regidora Noemí Fernandez D´ICV-EUIA


Participació a la concentració de denúncia i exigència de responsabilitats a Israel que la plataforma “Aturem la Guerra” de Mollet del Vallès va convocat el pasat divendres 4 de juny, a la Plaça Prat de la Riba

diumenge, 6 de juny de 2010

Decenas de representantes del movimiento republicano se reúnen en BarcelonaConvocados por "Fill Roig", contó con la presencia de destacados representantes del republicanismoUna treintena de representantes de diversas organizaciones del movimiento republicano catalán se reunieron ayer en Barcelona para analizar la actualidad del republicanismo en Catalunya y para informar sobre las distintas actividades que el movimiento viene desarrollando.

Convodados por la asociación "Fill Roig", y con la presencia de representantes de Barcelona, Santa Colomca, Badalona, Tarrasa, Vilafranca del Penedés, Hospitalet, entre otros municipios, los asistentes analizaron la urgencia de plantear a la sociedad una propuesta republicana.

El acto, que se celebró en la sede del PSUC Viu, contó, entre otros, con la presencia de Antonio Romero, Coordinador de la Red de Municipios por la Tercera República, Albert Escofet, Secretario Generald el PSUC Viu, Antonio Lopez (regidor de Mollet del Vallés), Carmen Cunill, Enrique Urraca, presidente de la ARMH de Catalunya, Ventureta Ballus (PCF) o José Antonio Cayetano.

Albert Escofet, en declaraciones a laRepublica.es destacó el éxito de la convocatoria de una jornada republicana como la de ayer.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...