divendres, 16 de juliol de 2010

La nova reforma laboral no és la solució.

Aprofitant l’actual conjuntura de crisi econòmica en la que ens trobem immersos, existeix des de fa mesos un consens total entre els poders financers, la gran patronal i els polítics neoliberals per tal de realitzar una profunda reforma del mercat laboral, centrada en l’abaratiment de l’acomiadament, la ruptura de la negociació col•lectiva, la flexibilització dels contractes i la disminució dels costos laborals de caire social.

Aquesta nova reforma laboral generalitza el contracte amb 33 dies d’indemnització, el pagament per part del Fons de Garantia Salarial de 8 dies per any en cas d’extinció del contracte a tots els treballadors indefinits i amplia les causes de l’acomiadament objectiu, que te una indemnització de 20 dies per any, el que en la pràctica suposa el pagament de només 12 dies d’indemnització per part de l’empresari.

Aquesta reforma no es ni de bon tros la solució a l’increment de taxa d’atur. La causa d’aquest últim es conseqüència de la crisi financera provocada per la irresponsable actuació de la banca, que ha deixat sense finançament a milers d’empreses, a l’esclat de la bombolla immobiliària i la desconfiança empresarial que tot plegat ha originat. No es pot acabar amb l’atur sense atacar primer les causes que han generat aquesta crisi.

I es que no es pot garantir més treball estable actuant només sobre el mercat laboral, doncs la creació de treball depèn també en gran mesura de l’evolució del mercat de bens, per molt barat que sigui l’acomiadament o per molt atractiu que sigui el model de contractació, els empresaris no contractaran treballadors si no tenen expectatives d’obtenir beneficis, i això últim depèn sobre tot del seu volum de vendes, de les condicions imperants en el mercat i de la seva estructura general de despeses, que tenen més a veure amb factors relatius a l’entorn general de l’empresa que amb el muntant dels seus costos laborals. L’únic que pot oferir aquesta reforma es mà d’obra més barata i més dòcil, llocs de treball més precaris i majors facilitats per a obtenir beneficis a costa de produir menys i pitjor,

El Grup municipal d'ICV -EUIA va presentar en el passat ple municipal de juny una moció perquè l'Ajuntament de Mollet no contracti a través de les ETTS ja que la reforma laboral pretén que les administracions publiques puguin contractar lliurement a través d'aquestes agències que fins ara estava restringit, l'equip de govern PSC+CIU la rebutjo el qual deixen la porta oberta a contractar a través de les ETTS amb el que es precariza també la contractació publica.

Per tot això, des d’EUiA rebutgem la reforma laboral aprovada pel govern espanyol el passat mes de juny i li demanem que aposti per un nou model de desenvolupament econòmic que sigui econòmicament eficient, socialment just i ambientalment sostenible. En aquest sentit, donem tot el nostre suport a la Vaga General convocada pel proper 29.de setembre convocada pels sindicats CCOO i UGT i animem a tots els ciutadans i ciutadanes a secundar-la.
Antonio Lopez.
Regidor ICV-EUIA i Coodrinador Local EUIA Mollet

dilluns, 12 de juliol de 2010

Por fin comienzan las obras para hacer del Centre Cultural la Marineta totalmente accesible despues de muchos años de reivindicacion.


Les obres per a la millora de l’accessibilitat al Centre Cultural La Marineta han començat aquesta setmana. Així, l’equipament romandrà tancat fins a mitjans de setembre, moment en què l’activitat pròpia del curs tornarà a La Marineta.

L’objectiu d’aquests treballs, amb una inversió de 95.300 euros, és la millora de l’accessibilitat a l’equipament amb la instal·lació d’un ascensor que facilitarà l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a la primera planta del centre. El Centre Cultural La Marineta és un dels pocs equipaments municipals que encara no és 100% accessible degut a les característiques de l’edifici, una masia del segle XV, reconstruïda a principis del s. XIX i que va ser rehabilitada i convertida en equipament municipal l’any 1987.

Aquestes obres formen part dels 32 projectes que l’Ajuntament de Mollet desenvoluparà durant aquest 2010 amb la inversió extraordinària del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). L’empresa que desenvoluparà aquests treballs és Master Cold (Mollet del Vallès) i donarà feina a 8 persones.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...