diumenge, 19 de setembre de 2010

En homenaje a Jose Antonio Labordeta eras una luz en la noche negra del Franquismo.


En homenaje José Antonio Labordeta a Lourdes y ami su muerte nos ha dejado consternados y tristes .nunca te olvidaremos, eras una luz en la noche negra del Franquismo.
Recuerdo su actuación memorable y entrañable en el teatro de CAN GOMÄ donde tuve el honor de saludarle, siempre estarás en nuestros corazones COMPAÑERO.

ICV-EUiA presenta els eixos del seu programa electoralDavid Rodríguez explica que el programa se centra en oferir sortides a la crisiEl dirigent d’EUiA i responsable del programa electoral, David Rodriguez, ha presentat aquest migdia en roda de premsa, amb el també responsable de programa, Josep Vendrell, i amb la diputada d’ICV-EUiA, Laia Ortiz, els eixos del programa electoral d’ICV-EUiA que s’aprovarà demà dissabte en el marc de la Convenció Programàtica. En aquesta, es debatrà la proposta del programa i les esmenes recollides a través del procés participatiu que s’ha dut a terme en els darrers mesos. De les 100 propostes integrades en el programa, la militància n’escollirà les 30 prioritàries. A la convenció programàtica, a la que assistiran CCOO i UGT, també es cridarà a la participació a la vaga del 29 de setembre i se li seguirà donant suport. CCOO i UGT seran presents en la convenció.

David Rodriguez ha apuntat que el Programa electoral pretén fer front a la de crisi, la qual ha estat provocada per una injusta redistribució de la riquesa i per l’especulació financera i no pel mercat laboral o pel dèficit públic, com pretén fer creure el Govern espanyol. “El dèficit públic és una conseqüència de la crisi i no la causa, com tampoc ho és l’estat actual estat del mercat laboral, perquè el mercat laboral espanyol és un dels més flexibles d’Europa”, ha subratllat Rodríguez, que també ha destacat la forta oposició d’ICV-EUiA a les retallades de Zapatero i a la reforma laboral, que encara agreujaran més la crisi, segons Rodríguez.

ICV-EUiA proposa tres grans eixos per fer front a la crisi: una nova ecologia social i verda, una nova política pel catalanisme i una nova política

Pel que fa a la transició de la vella economia a la nova ecologia social i verda, es proposa passar de la vella economia de precarietat laboral, de la baixa productivitat i del canvi climàtic a una d’economia sostenible i amb ocupació de qualitat.
La creació d’una banca pública, l’aposta per l’educació pública, el combat del canvi climàtic i de la pobresa, i la creació d’ocupació són alguns dels puntals que recolzen aquest model que proposa la coalició.

Respecte a la nova política del catalanisme destaquen la defensa del Pla per l’autogovern, de la reforma de la Constitució i del dret a decidir.

La nova política que vol impulsar ICV-EUiA cerca connectar amb la ciutadania a través d’una llei d’accés a la informació i a la participació ciutadana.


ICV-EUiA acusa el PP de fomentar el racisme

La dirigent d’ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha lamentat que el PP segueixi utilitzant el fet migratori en campanya electoral i que fomenti el racisme. Ortiz, en fer aquestes declaracions, s’ha referit a la visita que ha fet la presidenta del PP, Alicia Sánchez Camacho, a barris de Badalona, on viuen romanesos, acompanyada per l’eurodiputada francesa del partit de Nicolas Sarkozy, Marie Therese. Ortiz també ha dit que així el PP no contribueix a solucionar els problemes que pugui tenir la societat pel que fa a la immigració, sinó que accentua els problemes.
També ha lamentat que França està incomplint amb la legalitat amb l’expulsió dels romanesos, i la complicitat del president del Govern espanyol, el qual ha tingut una reacció “inadmissible i intolerable de complicitat”. “És impropi d’un partit que diu ser socialdemòcrata que no defensi els drets fonamentals de les persones que viuen a la Unió Europea. Això significa que cada cop està més lligat de mans i peus.”

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...