divendres, 29 d’octubre de 2010

Visita de Jordi Miralles a Mollet es reuneix amb entitats socials
Miralles crida als molletans a participar a les eleccions del 28-N:"La política la fas o te la fan"
El coordinador general d’EUiA es reuneix amb entitats socials de Mollet del Vallès i recull les seves inquietuds
Divendres, 29 de octubre de 2010


El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha fet una crida a tota la gent d’esquerres de Mollet del Vallès i als sindicalistes a votar ICV-EUiA durant les properes eleccions per tal que “la coalició tingui més força” i les esquerres puguin sumar una nova majoria que permeti seguir amb les polítiques socials i evitar el retorn de la dreta al govern. “La política la fas o te la fan”, ha dit Miralles que ha expressat la voluntat de recollir les simpaties dels votants de PSC i ERC que volen anar més enllà, dels abstencionistes i dels sectors més crítics. Miralles ho ha dit després de reunir-se amb entitats socials de Mollet que li han transmès les seves inquietuds a l’entorn de les conseqüències de la crisi econòmica, el tractament que reben els immigrants i la causa sahrauí, entre altres temes. Miralles ha estat acompanyat pel regidor d’ICV-EUiA a l’ajuntament de Mollet del Vallès, Antonio López.

Després de la trobada, el també diputat ha constatat que “la crisi està colpejant fort a la societat” i que, davant d’aquesta evidència, cal crear ocupació i impulsar les polítiques públiques. Miralles també ha reconegut que s’hauria de saber explicar millor l’obra de govern i, en aquest sentit, ha apostat per estar més pròxims als ciutadans. Per tot plegat, el coordinador general d’EUiA ha recordat que fins a les eleccions els membres de la coalició es convertiran en “piquets de l’esquerra” per explicar a la població que només hi ha dues opcions: “o un nou govern plural d’esquerres o que ve la dreta”. En aquest sentit, i davant la negativa del president Montilla a reeditar l’Acord d’Entesa, Miralles ha denunciat que “seria una irresponsabilitat que per una posició tacticista i interna del PSC” la dreta de CiU i Artur Mas acabés tornant al govern.

Antonio López i Jordi Miralles

Con profundo dolor y consternación acabamos de recibir la noticia del fallecimiento de nuestro querido camarada Marcelino Camacho.


Militante del PCE desde 1935, Marcelino, revolucionario, sindicalista, luchador antifranquista, internacionalista, dirigente del PCE, Secretario General y Presidente de CC.OO. dedicó su vida a la lucha por la mejora de las condiciones de vida de los oprimidos y oprimidas, por la libertad, el socialismo y el comunismo hasta el último minuto de su vida con una coherencia que hacen de él un ser excepcional.

El PCE manifiesta su cariño y solidaridad con Josefina, su inseparable compañera sin la que su obra no hubiera sido posible, con Yenia y Marcel sus hijos, con Vicenta su hermana, con sus nietos y demás familia a los que tiene muy presentes en estos momentos de dolor y tristeza.

El PCE llama a toda su militancia, a sus amigos y amigas y a los trabajadores y trabajadoras a expresar sus condolencias por tan irreparable pérdida visitando la capilla ardiente que se instalará en el auditorio Marcelino Camacho, junto al local de la USMR de CC.OO. y participando en la despedida pública que se realizará en la Puerta de Alcalá y sobre cuyos detalles informaremos desde la página web del PCE.

dijous, 28 d’octubre de 2010

Exposició Fotogràfica "La Guerra Civil a Catalunya": DIMARTS, 2 NOVEMBRE, 20 h, Sala Fiveller


Exposició Fotogràfica "La Guerra Civil a Catalunya": DIMARTS, 2 NOVEMBRE, 20 h, Sala Fiveller


Us informem que EUiA Mollet organitza a partir de dimarts de la setmana vinent l’exposició fotogràfica que du per nom “La Guerra Civil a Catalunya”, que tindrà lloc a la Sala Fiveller de Mollet i que estarà oberta a tot el públic durant la resta de la setmana i a la qual us convidem a tots i totes a assistir-hi.

L’exposició es durà a terme aprofitant el material gràfic i la infraestructura de l’Associació Catalana d’Investigacions Marxistes (ACIM), en la qual es fa un recorregut gràfic de diferents esdeveniments que van tenir lloc entre 1936 i 1939.

L’exposició s’inaugurarà el proper dimarts 2 de novembre, a les 20 hores, a la pròpia Sala Fiveller. Es podrà contemplar durant els següents cinc dies amb el següent horari: dimecres 3, dijous 4 i divendres 5 de novembre, de 18 a 21 hores, i dissabte 6 i diumenge 7 de novembre, de 10 a 13 hores i de 17 a 21 hores, dia aquest últim en que es donarà per finalitzada l’exposició.

Us esperem a tots i totes a la inauguració que tindrà lloc el proper dimarts a les 20 hores, no hi falteu!

El Centre Cultural la Marineta ahora ya es accesibleDespues de mucho insisitir y la resistencia del equipo de Gobierno municipal PSC-CIU el Centre Cultural de la Marineta será accesible para las personas con Discapacidad , el proyecto financiado por los fondos de empleo local del Gobierno central. lo han echo realidad, nos felicitamos por haber contribuido a conseguirlo.

EUiA Mollet celebra l’èxit de participació que va tenir l’acte públic amb l’alcalde de Marinaleda.
Juan Manuel Sanchez Gordillo Antonio Lopez y Antonio Romero


EUiA Mollet celebra l’èxit de participació que va tenir l’acte públic amb l’alcalde de Marinaleda.

José Manuel Sánchez Gordillo va relatar un seguit de propostes per plantar cara a la crisi econòmica.

L’acte es trobava emmarcat dins la campanya de xerrades que està duent EUiA amb el lema: “Crisi? Respostes des de l’Esquerra”.

EUiA Mollet vol mostrar la seva satisfacció per l’èxit de participació que va tenir per part dels ciutadans de Mollet, l’acte públic celebrat el passat dissabte 23 d’octubre al centre cultural la Marineta. Aquest acte, emmarcat dins la campanya “Crisi? Respostes des de l’Esquerra”, va comptar amb la participació de l’alcalde de Marinaleda (Sevilla) i diputat al Parlament andalús per Izquierda Unida, José Manuel Sánchez Gordillo, el qual davant d’una sala abarrotada de gom a gom, va acusar a la burgesia financera de ser la gran responsable de l’actual situació de crisi econòmica.

Sánchez Gordillo va cridar a la ciutadania a “rebel·lar-se contra l’actual sistema econòmic que només afavoreix a uns pocs en pro d’una economia més solidaria i sostenible” i va apuntar que una de les principals causes de l’actual situació de recessió es “l’avarícia de les entitats bancàries que van dur a la creació de les hipoteques escombraria”.

L’acte va comptar amb una part final de col·loqui entre els assistents, que es va allargar més del previst davant la massiva participació del públic assistent. Abans de l’acte, l’alcalde andalús va visitar el nou Hospital de Mollet i l’espai natural de Gallecs, les dues principals fites assolides per part dels moviments socials del municipi, en els que EUiA Mollet ha estat molt involucrada.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...