divendres, 3 de desembre de 2010

Mes recursos per els serveis socials a Mollet


Pel dret a exercir la meva tasca de representant de la ciutadania

Actualment ens trobem en uns temps difícils per culpa dels grans especuladors que ens han portat a la greu crisi econòmica que patim, la qual ha provocat que a la nostra ciutat hi hagi més de 5.000 aturats, dels quals 1.800 no tenen cap prestació de subsidi. Es en aquest context en el que els governants de la nostra ciutat no estan a l’altura de les circumstàncies per tal de fer front a aquesta situació tan greu. El nostre grup municipal porta anys proposant un gran acord polític i social per tal d’elaborar un pla anticrisi amb l’objectiu de lluitar contra l’atur i protegir a les persones més necessitades.
En la meva condició de representant de la ciutadania intento estar el més informat que puc a través de tots els camps possibles: responsables polítics, ciutadania i funcionaris de l’Ajuntament. Doncs bé, l’equip de govern PSC+CiU, que està fent una gestió nefasta dels serveis socials municipals, no vol que m’immisceixi en aquest tema, com si ells fossin els únics depositaris de la representació ciutadana.
Jo faig els meus deures com a regidor (càrrec pel qual no cobro cap sou, a diferència dels regidors del govern municipal), treballo tots els dies per a millorar la nostra ciutat i per tractar de donar ajuda als més desfavorits. Ningú m’apartarà d’aquesta comesa, per moltes cartes i pressions que faci l’equip de govern municipal sociovergent. Jo seguiré denunciant que fan falta més recursos pel departament de serveis socials, el qual actualment no pot fer front a la gran demanda existent. Els assistents i assistentes socials estan totalment col•lapsats, fins al punt que hi ha que esperar més de 30 dies per a la primera visita.
Vull deixar clar el meu reconeixement envers els integrants del Departament de Serveis Socials, que estan duent a terme un treball molt positiu, el qual realitzen la majoria de cops amb uns recursos molts limitats. Les meves crítiques van dirigides exclusivament al govern municipal de PSC i CiU.
Per últim, voldria afegir que els membres dels Serveis Socials, amb els recursos insuficients dels que disposen, els reparteixen de forma equitativa. Vull deixar ben clar que no es cert que les persones immigrants es duguin totes les ajudes, sinó que ho fan els més necessitats, siguin immigrants o no.
Antonio López
Regidor d’ICV-EUiA i Coordinador d’EUiA Mollet.

dijous, 2 de desembre de 2010

EUiA Mollet valora positivament els resultats locals de la coalició ICV-EUiA del passat 28-N


EUiA Mollet valora positivament els resultats locals de la coalició ICV-EUiA del passat 28-N

La formació molletana lamenta així mateix l’avançament de la dreta, especialment d’opcions xenòfobes i populistes.

A nivell nacional, considera que la coalició s’erigeix com a referent de l’esquerra després dels comicis electorals.

Esquerra Unida i Alternativa de Mollet vol manifestar la seva satisfacció pels resultats obtinguts al nostre municipi per part de la coalició ICV-EUiA en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el passat 28 de novembre, en les quals va consolidar el seu espai electoral a l’’obtenir pràcticament el mateix nombre de vots que a les anteriors eleccions autonòmiques (56 vots de diferència), tornant a quedar a tocar dels 2000 vots. EUiA Mollet considera que la coalició, a diferència de la resta de partits que conformaven el Govern d’entesa de la Generalitat, no ha s’ha ressentit d’un possible desgast per formar part de l’executiu català.

Així mateix, la secció local d’EUiA celebra l’increment de la participació en aquestes eleccions, en les quals ha crescut ostensiblement la xifra de molletans i molletanes que han acudit a les urnes. Per una altra banda, lamenta que a Mollet opcions xenòfobes i populistes hagin augmentat de forma ostensible el seu vot, per sobre de la mitja catalana. EUiA Mollet adverteix que partits com aquests, que basen el seu discurs en un únic discurs (la immigració per part de PxC i la llengua per part de C’s), empobreixen la democràcia per la seva manca de propostes i idees, a més de suposar un perill per la convivència entre tots els ciutadans. En aquest sentit, també lamenta l’avenç a Mollet del PP, que ha basat la seva campanya en fer la competència a la xenòfoba PxC amb un discurs contra els immigrants.

A nivell nacional, destaca el fet que ICV-EUiA passa de ser la cinquena força parlamentària a ser la quarta, erigint-se així en el referent de l’esquerra després d’aquests comicis. Així mateix, EUiA Mollet lamenta el retorn de la dreta de CiU al govern de la Generalitat , el que suposarà més retallades socials, agreujant encara més la difícil situació de les classes més desfavorides i castigades per la crisi.

Mollet del Vallès, a 1 de desembre de 2010.

Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

dimecres, 1 de desembre de 2010

La empresa Municipal Promosol ven una parcel-la a DECATHLON per 2,3 MILIONS D'EUROS menys que L`oferta competidora

L'EQUIP DE GOVERN PSC-CIU VEN LA PARCEL·LA COMERCIAL DE LA VINYOTA PER 2,3 MILIONS D'EUROS MENYS QUE L'OFERTA COMPETIDORA

La empresa Municipal Promosol ven una parcel-la a DECATHLON per 2,3 MILIONS D'EUROS menys que L`oferta competidoraEl passat 14 de març, l'Ajuntament de Mollet va fer pública la seva decisió d'adjudicar a l'empresa Decathlon una parcel·la de la Vinyota per a usos comercials, essent aquesta la guanyadora del concurs públic per davant d'Eurocarat, que optava a instal·lar-hi una botiga Media Markt. Fins aquí tot correcte, ara bé, els problemes sorgeixen tot seguit quan surten a la llum una sèrie d'irregularitats en aquest procediment.

En primer lloc, Decathlon oferia aproximadament 6,2 milions d'Euros (que era el preu mínim de licitació), mentre que la seva competidora n'oferia 8,5. Això suposa una gens menyspreable diferència de 2,3 milions d'Euros. Des d'ICV-EUiA pensem que no és ni lògic ni normal acceptar una oferta econòmica amb una diferència tan brutal (373 milions de les antigues pessetes!). Però no només nosaltres, el propi gerent de Promosol (l'empresa municipal que gestiona el sòl públic) ja va advertir per escrit que aquesta gran diferència econòmica comportava risc d'impugnació. Ens sembla molt preocupant malvendre sòl municipal, per la pèrdua de recursos econòmics necessaris per fer front a les necessitats dels molletans que això suposa, sobretot en el actuals temps de crisis econòmica i tenint en compte el dèficit existent en els comptes municipals.

A més a més, existeixen d'altres irregularitats en aquest procediment, tal i com va fer constar la interventora municipal, la qual va elaborar un informe en data 13 de març en el que feia constar que la plica de Decathlon no hauria de ser admesa a la licitació. El propi alcalde va reconèixer en el Ple Municipal del mes de juny que s'assumien riscos a l'haver acceptat aquesta oferta.

Des del grup municipal d'ICV-EUiA defensem els interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Mollet, en cap cas els de les grans empreses. Es per això que ens sorgeixen dubtes sobre aquest procés d'adjucació, doncs s'observen diferències de difícil comprensió en les valoracions atorgades a ambdós empreses, les quals semblen desmesurades tenint en compte l'estudi comercial realitzat. De tot plegat, el que ens amoïna, a part de la pèrdua de patrimoni municipal, es una possible impugnació per part de l'empresa derrotada, tal i com va advertir el gerent de Promosol, amb els costos econòmics que això podria suposar per al nostre Ajuntament en el futur,


Antonio López.

Regidor d'ICV-EUiA Mollet.
Coordinador Local d'EUiA Mollet.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...