dijous, 10 de febrer de 2011

EUiA Mollet denuncia la manca de professorat i el nou criteri de desempat en la preinscripció escolar.
EUiA Mollet denuncia la manca de professorat i el nou criteri de desempat en la preinscripció escolar.

Considera que segrega l’alumnat en funció de la tradició i l’arrelament de les famílies al municipi i que respon a les demandes dels centres concertats

L’organització insta així mateix al govern municipal a seguir reclamant la quarta escola bressol i s’oposa a posar mòduls pel quart institut de Mollet

EUiA Mollet vol denunciar la retallada de prop de 2.000 places de professorat de Secundària, Formació Professional i escoles d’Idiomes que ha dut a terme el Govern de la Generalitat, el que suposa un 61% menys de les places previstes per a aquest any. Aquest fet s’agreuja tenint en compte que en algunes demarcacions, com la de Girona, el curs ha començat amb un 10% menys de docents.

Així mateix, l’organització local vol mostrar el seu rebuig a l’acord pres pel Departament d’ensenyament de fer que, en cas d’empat al fer el barem de la preinscripció escolar del curs 2011/2012, es donin cinc punts addicionals a aquells alumnes que els seus familiars hagin estudiat al centre sol·licitat. EUiA Mollet considera que aquest criteri de desempat trenca la igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir a una plaça escolar, segregant a l’alumnat en funció de la tradició i l’arrelament de les famílies al municipi, i que respon exclusivament a les demandes interessades dels centres concertats.

En un altre ordre de coses, Esquerra Unida rebutja la col·locació de mòduls per poder començar les classes al futur quart institut de la ciutat. La formació exigeix l’agilització de la construcció del nou centre i considera que la instal·lació de barracons ens retrotrau a temps passats i que suposa una presa de pel a la ciutat de Mollet, la qual a l’any 2006 va cedir un terreny a la Generalitat per a construir l’institut, cosa que encara no s’ha dut a terme.

Pel que respecta a la quarta escola bressol, EUiA Mollet insta a l’equip de govern municipal a que s’impliqui més en la demanda d’aquesta a la Generalitat. Esquerra Unida es mostra crítica amb l’actitud de l’executiu local en aquest tema, al que acusa de no haver fet res per la seva implantació, i anuncia que seguirà lluitant perquè aquesta demanda ciutadana esdevingui una realitat.

dimarts, 8 de febrer de 2011

>SOLIDARITAT AMB LA LLUITA PER LA LLIBERTAT DELS POBLES ÀRABSSOLIDARITAT AMB LA LLUITA PER LA LLIBERTAT DELS POBLES ÀRABS

Davant de la rebel.lió del poble d’Egipte contra la dictadura de Hosni Mubarak, una de las més brutals dels països àrabs, volem expressar el següent:

1) Manifestem, en primer lloc, la nostra solidaritat amb totes les persones que a Egipte estan lluiten pel seus drets més elementals (pa, treball i llibertat) i que, per això, estan patínt la repressió de la policia del règim dictatorial. Demanem, així mateix, la llibertat de tots els detinguts i presos polítics.

2) Donem suport a la seves reivindicacions més bàsiques: fer fora del poder a Mubarak, acabar amb la corrupció i implantar un sistema democràtic i de justícia social.

3) Condemnem l’intent de les autoritats nord americanes i europees de salvar a Mubarak. Si es veritat que tots estem per la llibertat i la democràcia, és vergonyós que els dirigents occidentals no demanin la seva sortida immediata del poder i, per tant, no hagin expressat la seva adhesió a la principal reivindicació dels milers de persones que s’estan jugant la vida als carrers d’Egipte per fer realitat aquests ideals.

4) Condemnem les agressions i les detencions a periodistes dutes a terme per la policia egípcia, així com les tèbies reaccions del governs occidentals a aquestes greus violacions de la llibertat d’informació.

5) El règim despòtic de Mubarak ha estat, des de fa 30 anys, un fidel aliat d’EE.UU, Israel i les potencies europees. Sense aquest suport internacional, la tirania de Mubarak s’hagués acabat fa molts anys. La llibertat del poble egipci no es pot supeditar als interessos geoestratègics de tots aquests Estats. Alertem de les conseqüències d’intentar potinejar i manipular els desitjos de llibertat de la població d’Egipte per part de les potències occidentals.
Barcelona té un paper especialment rellevant en els esdeveniments actuals perquè l’Acord Euromediterrani, impulsat per l’UE, i del que Egipte es signatari, va néixer a Barcelona. L’Unió pel Mediterrani del que Hosni Mubarak, escandalosament, encara és co-president, juntament amb Sarkozy, té la seva seu a Barcelona.

6) Les poblacions de Tunísia i Egipte han demostrat a la pràctica que les dictadures cauen per les revoltes populars, no pas per les bombes i les invasions militar de les potències imperialistes.

Per tot això EXIGIM:

-Un posicionament clar dels governs català, espanyol i de la resta de la Unió Europea a favor de l’enderrocament del règim de Mubarak.
-Cessament del dictador Mubarak com a co-president de l’Unió per la Mediterrània.
-El final de l’ajuda militar occidental a la dictadura de l’Egipte.
-El final de la col.laboració d’Egipte amb el setge de Gaza.
-En el cas que continuí la repressió, la aplicació immediata de la “clàusula dels drets humans” de l’Acord Euromediterràni i, per tant, la suspensió del tractat esmentat.

PROU SUPORT OCCIDENTAL A LES DICTADURES DELS PAÏSOS ÀRABS!
LLIBERTAT, DEMOCRÀCIA I JUSTÍCIA SOCIAL PEL POBLE D’EGIPTE!
MUBARAK, FOT EL CAMP!
CAP INGERÈNCIA ESTRANGERA AL PROCÉS REVOLUCIONARI EGIPCI
VISCA LES REVOLTES POPULARS A TUNÍSIA, EGIPTE, IEMEN, SÍRIA…!

dilluns, 7 de febrer de 2011

ES NECESARIO UN CAMBIO EN NUESTRA CIUDAD DESDE LA IZQUIERDA POLITICA Y SOCIAL.ES NECESARIO UN CAMBIO EN NUESTRA CIUDAD DESDE LA IZQUIERDA POLITICA Y SOCIAL.
Creo firmemente que el PSC ya no tiene nada que ofrecer a la ciudadanía de Mollet y menos con el actual Alcalde después de 24 años de gobierno, su proyecto está agotado sin perspectivas y lo que es más grave está llevando a nuestra ciudad a un callejón sin salida, cada vez Mollet cuenta menos en nuestro entorno, la relación con la ciudadanía y entidades se basa en el clientelismo y la discriminación con aquellos colectivos críticos, su alianza con la Derecha de CIU desde el año 2003 también le desautoriza como referente de la Izquierda local.
En estas elecciones municipales del próximo día 22 de Mayo es una necesidad de higiene democrática, la renovación de políticas y de personas al frente del gobierno municipal, que priorice en su acción de gobierno municipal, el bienestar de todos/as las personas que convivimos en esta ciudad de Mollet del Valles.
Ya va siendo hora que en nuestra ciudad de Mollet del Valles haya un cambio en el gobierno municipal ´d´esquerres amplio y plural una alianza de amplios sectores de la ciudad que creé ilusión de que otro Mollet es posible, más plural, más participativo, más justo, y más solidario.
También debemos conseguir parar a las otras derechas españolistas y xenófobas PP y otros.
La Alternativa que necesitamos es posible, instamos a participar a todos y todas aquellas personas, colectivos, y movimientos sociales que crean que en Mollet hace falta un cambio de verdad, ecologistas, catalanistas, comunistas, socialistas de izqueirdas, soberanistas, federalistas, feministas, solidarios, independientes progresistas etc.
La acción de un nuevo gobierno municipal ha de basarse en la convivencia, la democracia participativa, defensa de lo público Sanidad, educación, la atención a los más desfavorecidos, la creación de empleo, la defensa del medio ambiente, la defensa de la lengua y cultura popular de la Nación Catalana, apoyo a las entidades sociales de nuestra ciudad y proyectar nuestra ciudad como capital del Baix Valles en cooperación con todos los municipios que lo integran.
Es la hora del compromiso con Mollet con sus ciudadanos /as colectivos alternativos, movimientos sociales críticos, personas comprometidas con su ciudad, JUNTOS PODEMOS. HACER EL CAMBIO NECESARIO, ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA JUNTO A ICV, TRABAJAMOS PARA CONSEGUIR ESTE CAMBIO QUE TANTO NECESITA MOLLET.
Antonio López
Regidor d´ ICV-EUIA
Coordinador local d´EUIA Mollet

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...