dimarts, 15 de març de 2011

" Per les llibertats i la democràcia al món àrab: No a la guerra a Líbia"


" Per les llibertats i la democràcia al món àrab: No a la guerra a Líbia"


El dia 17 de desembre de 2010 un jove tunissià s'immolava en un acte de desesperació, símbol de manca d'expectatives de futur, d'aleshores ençà quelcom està canviant al món àrab. Aquests canvis s'estan produint en major o menor mesura a Tunísia, Egipte, Iemen, Iraq, Jordània, Líbia, Bahrein, Argèlia i Marroc entre d'altres.

Hi ha elements comuns que han fet possible aquests fets: manca de llibertats, governs corruptes, incapacitat per construir estats democràtics, empitjorament de les condicions econòmiques i socials i manca de perspectives de la gent treballadora i de la joventut. Han estat governs que han rebut el suport històric de les potències occidentals (Unió Europea i Estats Units) per motius geopolítics, econòmics (petroli i gas) i amb el pretext de la lluita contra el terrorisme internacional.

A Líbia, la resposta violenta i repressiva de Muammar el Gaddafi als legítims anhels de llibertats, en sintonia amb les revolucions de caràcter nacional i democràtic a la resta de països, ha derivat en una greu confrontació armada interna.

EUiA es solidaritza amb la lluita del poble libi, en favor de la llibertat, les reformes democràtiques, econòmiques i socials, així com la fi del règim autoritari libi de Gaddafi. EUiA, demanem que es creïn les condicions per la fi de la violència, un alto al foc i l'inici d'un diàleg que respongui als anhels de llibertats i democràcia del poble libi.

EUiA ens manifestem en favor de la pau i el respecte ple a la vida i als drets de tots els ciutadans i ciutadanes libis, sense intervenció estrangera, que només serviria per a la prolongació del conflicte. Tal com deiem a la resolució del 24 de febrer “ donem suport a les lluites dels ciutadans i ciutadanes àrabs que lluiten per deslligar-se de l’imperialisme i per les seves aspiracions nacionals i democràtiques.
EUiA s'oposa a qualsevol tipus d'intervenció militar a Líbia, aquests tipus intervencions militars s'han demostrat que comporten conseqüències pitjors, especialment per la població civil, com en els casos d'Iraq i Afganistan. Ens oposem la instal•lació d'una zona d'exclusió aèria, que entenem com a pas previa a una intervenció militar. EUiA es solidaritza amb les organitzacions de l'esquerra política i social àrabs i la lluita que tal com han definit en una recent reunió del Fòrum de l'Esquerra Àrab reunit a Beirut afirmava les tasques de les forces d'esquerra àrabs són reforçar-se i consolidar el moviment revolucionari que està vivint la regió”.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...