dissabte, 2 de juliol de 2011

Simón Rosado, Medalla d'Or al Mèrit en el Treball a títol pòstum




Amb data 24 de juny de 2011, el Consejo de Ministros del Govern central ha concedit la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball, a títol pòstum, a Simón Rosado, que va ser secretari d'Acció Sindical i Política sectorial de CCOO de Catalunya i membre històric de la nostra organització.

CCOO de Catalunya mostra la seva satisfacció per la concessió de la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball al sindicalista Simón Rosado

CCOO de Catalunya ha rebut amb gran satisfacció la concessió per part del Govern de l’estat de la Medalla al mèrit en el treball a l’històric sindicalista Simón Rosado que ens va deixar sobtadament el passat 11 d’octubre. La concessió d’aquest guardó va tenir lloc en el darrer Consell de Ministres que es va celebrar el passat divendres. La medalla d’or al mèrit en el treball es concedeix amb la finalitat de premiar i destacar el mèrit d’una conducta socialment útil i exemplar en el desenvolupament dels deures que imposa l’exercici de qualsevol feina, professió o servei.

Nascut l'11 de març de 1957 a Hervás (Càceres), Simón Rosado va treballar a Derbi entre el 1974 i el 1984, i va ser-ne president del Comitè d'Empresa des del 1979. El 1974 va ingressar a CCOO dins de la Coordinadora de CCOO del Vallès Oriental. Aquell mateix any va ingressar a les Joventuts Comunistes del PSUC. El seu compromís el va portar a ser detingut el 1976 arran de la vaga organitzada per la COS contra la reforma política i per la Llibertat política i sindical i l'any 1977 arran de la vaga pel Conveni provincial siderometal•lúrgic.

Del 1980 al 1988 va ser secretari general de la Unió Local de CCOO de Mollet del Vallès. Entre el 1984 i el 1988 va ser secretari general de la Unió Comarcal de CCOO del Vallès Oriental i posteriorment, va ocupar el càrrec de secretari general de la Federació del Metall i la Mineria de CCOO de Catalunya. Des de l'abril de l'any 2000 era membre del Secretariat de CCOO de Catalunya. En el moment de la seva mort, Rosado era secretari d’Acció Sindical i Política sectorial del sindicat.
Fa uns mesos, CCOO va impulsar la petició formal d’aquesta Medalla per a una persona que ha deixat una marcada empremta en el nostre sindicat. Us adjuntem la carta que va iniciar el procés de concessió que ara culmina.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 27 de juny de 2011

Feu clic per veure:
-la carta de petició de medalla enviada per CCOO de Catalunya al mes de març de 2011
-l'acord de concessió de medalles del Consejo de Ministros del Govern central (24-6-2011)

dijous, 30 de juny de 2011

El sector d'Educació d'EUiA crida a la mobilització en contra de les retallades a l'escola pública


->El sector d'Educació d'EUiA crida a la mobilització en contra de les retallades a l'escola pública
En la seva darrera resolució, el sector de la formació constata que "cal continuar amb la mobilització per fer girar les polítiques del Departament d’Ensenyament dirigit per la consellera Irene Rigau"
Dimecres, 29 de juny de 2011


Els pressupostos de la Generalitat estan en ple debat al Parlament de Catalunya. Són uns pressupostos restrictius que afecten directament a l’escola pública: menys professorat davant més alumnat, retallada en els diversos serveis educatius del territori, reducció de la formació del professorat en un 40%, reducció en diversos programes com l’estimulació precoç, reducció d’atenció de vetlladors i vetlladores, eliminació de substitucions de personal administratiu i de serveis i l’aturada de construccions escolar públiques. Aquestes retallades contrasten amb l’augment de línies a l’escola concertada i amb més concerts per estudis post-obligatoris que indica molt bé quines són les prioritats del govern de la Generalitat: més privada-concertada i menys pública.
El Departament d’Ensenyament, a més, improvisa mesures que, de forma greu alteren les condicions de diàleg, consens i organització dels centres educatius, com posa de rellevància les modificacions en el calendari escolar que obliga als consells escolars a prendre acords sense el temps adient per debatre les propostes o la supressió de la sisena hora que va significar una alteració important de la organització a les escoles, i els equips de professionals van fer un esforç d’adaptació, amb un criteri majoritari per part del professorat que la sisena hora no era cabdal per millorar el rendiment escolar. Calien més professionals, sí, però per poder atendre la diversitat i reforçar diversos aspectes pedagògics. I ara sense una avaluació del què ha representat la sisena hora, el Departament l’elimina amb l’objectiu de retallar plantilles de professionals. El Departament determina que els centres d’atenció educativa preferent (CAEP) han de continuar impartint l’augment horari quan pedagògicament són els centres on necessiten més atenció en grups reduïts i atenció a la diversitat.
A EUiA tenim el convenciment que cal diàleg i consens per fer avançar el sistema educatiu, diàleg entre responsables, professionals, alumnes i famílies. Cal avaluar les mesures adoptades i marcar els reptes col·lectius. La mobilització ha de continuar, per posar en primera línia la qualitat de l’escola pública, la referència de qualitat del sistema públic educatiu. Cal continuar la mobilització i cal fer més extensiva la convocatòria de la mobilització: professionals i famílies, alumnat i entitats de educació en el lleure, associacions veïnals i associacions culturals. L’educació pública és la millor referència, i és la única que garanteix una societat democràtica, laica, plural i igualitària.
Sector d'Educació d'EUiA

dimarts, 28 de juny de 2011

POR UNA LEY ELECTORAL JUSTA.UNA PERSONA UN VOTO

¿ Porque si IU con un millón de votos tiene dos diputados, (aplicando la misma proporcionalidad) el PSOE con 11 millones de votos debería tener solo 22 diputados y el PP con 10 millones de votos debería tener solamente 20. Sin embargo, gracias a la ley electoral PSOE-PP: el PSOE tiene 169 diputados; el PP, 153;
POR UNA NUEVA ELECTORAL , QUE SE CUENTEN LOS VOTOS NO LAS HECTAREAS

diumenge, 26 de juny de 2011

Proyectos pendientes paralizados por parte de la Generalitat de Catalunya para Mollet del Valles.


PRESUPUESTOS GENERALITAT DE CATALUNYA
Proyectos pendientes paralizados por parte de la Generalitat de Catalunya para Mollet del Valles.
ICV –EUIA de Mollet insta a su Grupo Parlamentario que interceda por estos proyectos tan necesarios para nuestra ciudad y que sean introducidos en los presupuestos 2011.
En Mollet del Valles hay varios temas comprometidos, como son:
Hay una residencia para discapacitats terminada y que no se abre porque no está equipada y tampoco se sabe quién será su gestor, es urgente su inauguración las familias están desesperadas y no se acaba de materializar este proyecto tan necesario.
Los nuevos juzgados de Mollet, se ha terminado la primera fase y no se sabe cuando se adjudicara las siguientes, es urgente su continuación ya que los actuales son muy precarios.
Pisos para jóvenes y para gente mayor dotacionales en la Ronda dels pinatons, estos proyectos están aprobados y no sabemos cuándo se iniciaran las obras.
En cuanto a una Escola bressols tenemos conocimiento que el ayuntamiento de Mollet ha hecho gestiones para hacer un convenio con la Generalitat y parece ser que no hay partidas económicas para este tema?
También es importante que sepamos como afectara los recortes al nuevo hospital de Mollet ya que asume más usuarios de Palau y Santa Perpetua unos 40.000 y no se ajusta a la ratio de asignación económica.
Y por ultimo que se aceleren los tramites para la construcion del 4º INSTITUT A LA VINYOTA
Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya Verds
Mollet del Valles

28 de Junio dia internacional del orgullo Gay . estaria bien que ondeara la bandera arco iris en el Ayuntamiento de Mollet



El Día Internacional del Orgullo LGBT (Lesbiana, Gay, Bisexual y Transgénero), también conocido como Día Internacional del Orgullo Gay, es una serie de eventos que cada año los colectivos homosexuales celebran de forma pública para instar por la tolerancia y la igualdad de los gays, lesbianas, bisexuales y transexuales.

Tal fiesta tiene lugar en torno al 28 de Junio o bien el primer sábado posterior al 28 de junio, fecha en que se conmemoran los disturbios de Stonewall (Nueva York, EE. UU., 1969), que marcan el inicio de la liberación homosexual.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...