dissabte, 3 de setembre de 2011

NO a la REFORMA CONSTITUCIONAL PSOE-PP Volem un ReferendumEn primer lloc destacar el menyspreu que hem patit la resta de partits presents al Congrés i al Senat (que trenca el “consens constitucional”), tanmateix el més que possible conflicte competencial amb la Generalitat (CCAA en general) així com “l’oblit voluntari” d’aquestes 2 formacions polítiques de que hi ha temes més importants i urgents que podrien justificar una reforma i, especialment, el fet de passar per alt la opció de la Consulta Popular (possible amb només un 10% dels parlamentaris de qualsevol de les 2 cambres, cosa que hagués estat possible al Senat amb tots els vots del grup de l’Entesa i la resta de grups que s’han posicionat a favor del referèndum).
El objectiu bàsic de la reforma es acotar el dèficit zero al saldo estructural de les A.A.P.P., es a dir, no es tindrà com a referència el saldo en valors absoluts dels comptes públics any rere any, si no que d’aquest s’haurà de “corregir” l’impacte dels efectes del cicle econòmic, per tal de calcular-ne el superàvit o dèficit estructural, xifra que obligatòriament haurà de ser positiva o, com a mínim, zero (en cap cas podrà ser negativa). Dit d’un altre forma, en els comptes anuals, s’hauran d’eliminar:
A ningú se li escapa que aquest aspecte fonamental tindrà un impacte molt superior en les administracions de les CCAA i en el món local i molt menor en l’administració central.
 Límit màxim de dèficit públic: l’acord PSOE-PP redueix el marge de dèficit fins el 0,4%, es a dir, bastant per sota del màxim de l’1% acordat pel Consell de la UE (i, en canvi força proper al 0,36% fixat per Alemanya.
 L’impacte en el Món Local es demolidor: la nova limitació proposada del 0,4% per l’administració central, del 0,14% per les CCAA i “del 0%” pels ens locals, discrimina totalment aquests i demostra un gran desconeixement / menyspreu per la funció que desenvolupen com a administració més propera a la ciutadania i, per tant, més coneixedora de les seves necessitats en quant a serveis i prestacions públiques.
Pensar que a partir del 2020 tots els ens locals hagin d’ajustar els seus pressupostos a la capacitat real de generar ingressos propis i transferits, exclusivament, repercutirà sens dubte en una reducció de la prestació de serveis públics en la majoria del casos inassumible. També perquè, alhora, hauran d’anar amortitzant els deute i els interessos que han assolit fins ara, especialment per a finançar inversions en equipaments que, d’altra manera, hores d’ara no existirien. Recordem que els Ajuntaments van tancar el 2010 amb un deute viu de gairebé 29.000 M€ (6.700 del quals corresponen a la ciutat de Madrid).
Ningú pot obviar que en el cas dels Ajuntaments, s’estan oferint un seguit de serveis i prestacions la competència dels quals correspon a d’altres nivells d’administracions (en general autonòmica), sense la corresponent transferència del finançament escaient. I tampoc podem obviar que hi ha un deute històric amb els ens locals per part del Govern de l’Estat: la imprescindible i urgentíssima reforma del Model de Finançament Local que contempli la transferència de recursos suficients per la prestació d’aquests serveis impropis en consonància amb les necessitats de la ciutadania.
 Remissió a una Llei Orgànica: en un moment en que la ciutadania està reclamant unes noves formes de governar i d’aprofundiment democràtic, no es de rebut que:
• d’una banda s’eludeixi la via del Referèndum per impulsar la Reforma
• i, d’altra banda, es remeti el contingut concret de la Reforma a una Llei Orgànica que tan sols requereix el suport de la majoria absoluta de la Cambra (recordem els 3/5 en el cas de la reforma constitucional) i que no pot ser reformada ni formulada a partir d’una iniciativa popular.


dilluns, 29 d’agost de 2011

REFORMA DE LA CONSTITUCION:Cayo Lara IU "Esta reforma implica más mercado, menos democracia, más paro y menos derechos sociales"


Cayo Lara: "Esta reforma implica más mercado, menos democracia, más paro y menos derechos sociales"

El coordinador federal de IU ha valorado que la reforma de la Constitución acordada por PSOE y PP supone el “entierro definitivo del estado del bienestar”.

En rueda de prensa, Lara señaló que IU no vana resignarse a que la mayoría suficiente del PSOE y del PP saque adelante la inclusión del techo de déficit en la Constitución y ha llamado a la movilización democrática para mostrar su rechazo y forzar el referéndum. "El Parlamento va por un lado y el pueblo por otro", ha agregado Cayo Lara, quien ha anunciado que ha enviado hoy una carta a organizaciones políticas, sociales y sindicales para impulsar "una lucha conjunta y unitaria" contra esta reforma.

Lara ha denunciado que para "limitar la democracia el PP y el PSOE se ponen de acuerdo con facilidad", y ha recordado que el pionero de esta propuesta fue el PP hace un año, lo que fue rechazado entonces por varios miembros del Gobierno. El coordinador federal ha criticado la asunción del programa conservador por parte del PSOE, que "está aplicando uno a uno los siete mandamientos de Aznar, ilegalizando con esta reforma las políticas socialdemócratas".

En este sentido ha precisado que "los ciudadanos están acostumbrados a que los políticos no cumplan sus programas electorales, pero no lo están tanto a que "los candidatables, como Rubalcaba incumpla sus promesas incluso antes de llegar al poder". El dirigente de IU ha reprochado que Rubalcaba “dice que escucha a los ciudadanos pero les niega la posibilidad de opinar en referéndum”.

En la rueda de prensa también ha intervenido José Antonio García Rubio, secretario federal de economía y trabajo, que ha criticado la reforma laboral "que generaliza la basura", precarizando aún más la situación laboral. Frente a esta reforma constitucional y las medidas económicas que limitan aún más los derechos laborales, Sara Porras, en representación de la secretaría de refundación y relaciones políticas, ha insistido en la necesidad de la movilización y ha reiterado el compromiso de IU de apoyar "las iniciativas que convoquen los movimientos sociales respetando su autonomía2 y ha insistido en la necesidad de dar "una respuesta unitaria y contundente", porque en este momento "quien sea demócrata tiene el deber de exigir un referéndum, quien sea democrata tiene el deber de votar en contra de lo que supone la muerte del estado de bienestar".

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...