dissabte, 17 de setembre de 2011

Volem Consells de barri a Mollet del Valles


Volem Consells de barri a Mollet del Valles
Els Consells de Barri són una mesura que canvia radicalment la situació de la participació ciutadana a Mollet del Valles Afavoreiux la participació de les entitats, obliga a l'Ajuntament a anar als barris regularment a negociar i donar explicacions de la seva política i , això és tant o més important, ajuda a que les entitats es coneguin, interactuin i, a la fi, s'acostumin a treballar en xarxa pel bé del barri.
Democracia participativa sensa retallades als serveis publics. Sanitat , Educació, serveis socials , etc

divendres, 16 de setembre de 2011

Moció municipal en contra de l'allargament de la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó.


Moció municipal en contra de l'allargament de la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó.


Manifestem que

Atenent al fet que el proper 1 d'octubre el govern de l'Estat ha de decidir si renova o no el permís de funcionament de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, Tarragona.

Atenent que Ascó és una central amb greus problemes d'estructura, el que es manifesta en el fet que ha acumulat gairebé un centenar de problemes de funcionament en els darrers 4 anys. Essent d'especial gravetat el que es va produir el 26 de novembre de 2007, amb una fuita massiva de radioactivitat que va contaminar els edificis i l'entorn, arribant fins la costa.

Atenent al fet que la direcció de la central i el Consell de Seguretat Nuclear van amagar la fuita radioactiva i la conseqüent contaminació durant més de 4 mesos, posant en perill el medi ambient i la salut de la població, fins que l'organització Greenpeace van posar en coneixement de la societat el que havia passat.

Atenent al fet de que avui, quan han passat més de 3 anys des del accident, encara se n'han de depurar les responsabilitats legals.

Atenent al fet que Ascó està construïda sobre un terreny inestable, el que augmenta el perill que representa.

Atenent a que, el passat 29 de juliol, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va emetre un informe en el que s'estableixen un total de nou límits o condicions d'operació, però deixant als propietaris de la central un marge superior a un any per aplicar-les, el que contradiu una mínima consideració del principi de precaució, un exemple de la degradació de la cultura de la seguretat, i un menyspreu de les conseqüències que es deriven de la catàstrofe, encara en curs, a l'emplaçament nuclear de Fukushima, al Japó.

Atenent que en el mencionat Informe també s'assenyalen 17 instruccions tècniques complementaries, però que, al mateix temps, s'indiquen que “serán remitidas directamente por el CSN al titular, una vez sean emitidas las nuevas autorizaciones de explotación mediante las correspondientes Órdenes Ministeriales del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio.”, el que representa un altre exemple de menyspreu de la precaució i la seguretat més elementals.

Atenent que aquestes decisions demostren que s'anteposen els criteris de lucre econòmic de les empreses explotadores per davant de la necessària salvaguarda de la salut de la població i el medi ambient, i constitueixen una mostra de la complicitat del CSN amb els propietaris d'Ascó, posada de manifest en el cas de la fuita radioactiva del 2007, ja mencionada.

Atenent que el que està succeint al complex nuclear japonès de Fukushima, demostra fins a quin punt un accident nuclear esdevé una catàstrofe permanent per a la seguretat i la vida de les persones i el medi ambient: afectant durant dècades la vida, provocant desplaçaments massius, dispersant contaminació a milers de quilòmetres, afectant l'aire, l'aigua i els aliments, i incrementant en progressió futura les probabilitats de contraure tot tipus de malalties derivades de l'exposició a les baixes dosis de radiació.

Atenent que a Catalunya ja en vam tenir un seriós advertiment l'octubre de 1989, amb l'accident nuclear de Vandellòs 1.

Atenent que Ascó ja porta funcionant 29 anys, i que deixarà com a llegat un mínim de 1300 tones de residus radioactius que s'hauran de mantenir en un lloc segur, ja que emetran radiació durant milers d'anys.

Atenent a que cada any que funciona la central d'Ascó afegeix unes 50 tones més d'aquests residus als que ja existeixen.

Atenent al fet que l'electricitat que produeix Ascó es pot substituir, i ja ha sigut substituïda en les nombroses ocasions en que la central ha patit avaries, per la que generen altres tecnologies que no són tan perilloses ni contaminants, tals com centrals de cogeneració amb gas, hidràuliques, eòliques, solars o geotèrmiques

Atenent que des de finals de la dècada de 1990 les instal•lacions d'energia eòlica i solar han crescut arreu del món a un ritme més alt que qualsevol altra tecnologia de generació d'electricitat, i que les centrals nuclears han demostrat en diverses ocasions ser incompatibles amb el trànsit cap als sistemes renovables, eficients i intel•ligents que es perfilen com la gran opció estratègica en l'energia del segle XXI


En conseqüència

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Valles

ACORDA:

Primer.- Demanar al Sr. Ministre d’Indústria de l’Estat que traslladi al Consell de Ministres la nostra voluntat de que no es concedeixi la renovació del permís de funcionament d'Ascó, l'1 d'octubre de 2011.

Segon.- Demanar al Govern de l’Estat que, en conseqüència, denegui a la central nuclear d'Ascó l'allargament del permís de funcionament.

Tercer.- Fer arribar aquest acord a la presidència i grups polítics amb representació al Congrés dels los Diputats i al Parlament de Catalunya, al Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a la Direcció General d’Energia i Mines, al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), i a la Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC).


Grup Municipal de ICV –EUIA de Mollet del Valles

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...