dijous, 6 d’octubre de 2011

La prostitucion, legalizacion o abolicion?


Siento mucho poner en duda la “libertad” de una mujer para prostituirse. Considero que sin avanzar hacia una verdadera, que no legal, IGUALDAD, la mujer no será realmente libre para elegir.
Condeno la prostitución, que no a las prostitutas (que sólo por el hecho de ser personas tienen dignidad), porque responde a una sexualidad patriarcal, a la dominación del hombre (que paga) sobre la mujer (que obedece), ejerciéndose así una violencia de género.
Me hace mucha gracia la frase tan manida que utilizan muchos progres de “cada uno con su cuerpo que haga lo que quiera”. No sólo es simplista, sino que responde a una sociedad individualista en la que la parcela personal es intocable e incuestionable. No es esa la sociedad a la que aspiro. A mí me parece que tenemos que recuperar dos emblemas bastante olvidados de la revolución francesa: la igualdad y, sobre todo, la fraternidad. Es el liberalismo (o neoliberalismo) el que le ha interesado quedarse especialmente con la “libertad”.
Soy consciente de que la prostitución es un tema complejo de resolver, pero donde se tiene que poner todo el empeño es en combatir las CAUSAS: la pobreza, la falta de empleo, las mafias, la cultura machista… y no en regular (que no es otra cosa que legitimizar) la prostitución.
Comparar este tema con otros no es lo más adecuado, pero por hacer un símil laboral diré que yo nunca hubiera regularizado las ETT’s (porque se legitimiza la explotación laboral), sino que las hubiera combatido (y por eso no criminalizo a los trabajadores que están en una ETT)

diumenge, 2 d’octubre de 2011

Perquè defenso uns serveis públics i de gestió pública.


Perquè defenso uns serveis públics i de gestió pública.

En aquests moments de grans retallades socials per part de la dreta nacionalista de CiU i està fent tot el possible per deteriorar el públic amb l'objectiu de privatitzar encara més els serveis bàsics com són la Sanitat i l'Educació i altres.
Un exemple clar de són les escoles Bressols (Llars d'infants) que la Generaliat és a dir CiU que ja se li veu el llaüt rebaixen aportacions perquè els ajuntaments no puguin sostenir aquest servei i obren la via a la seva privatització o com es diu eufemísticament s'externalitzen, el seu model és el concert amb les privades directament. Aquest no ha de ser el model de la 4a escola Bressols de Mollet que segueix sent necessària i s'ha de seguir el mateix model de gestió de les tres existents, és a dir la municipalització que tan bona experiència ha tingut i que el govern de CiU aquesta torpedinant sense complir els seus compromisos de finançament.

Un altre exemple l'hem vist amb el nou hospital de Mollet, es gasta uns 60 milions d'euros en fer un magnífic Hospital amb diners públics i se li ha lliurat la seva gestió i el seu poder a una empresa privada a aquesta cessió l'equip de govern municipal PSC -CiU va ser coresponsable la realitat és que avui hi ha a l'hospital un menor servei per més usuaris i que plantegen que hagin serveis de pagament i acords amb mútues privades.

Argumentari en defensa d'uns serveis públics i de gestió pública.

L'objectiu de la gestió dels serveis públics és la rendibilitat social, ia més persegueix satisfer les necessitats de les persones mentre, que el privat busca el benefici econòmic i el lucre personal • El públic busca la protecció social i la redistribució de la riquesa de forma col.lectiva mentre que el privat busca la rendibilitat, l'eficàcia i la competitivitat des de l'interès individualista. El públic garanteix drets salarials, laborals, socials, repartiment de la riquesa, una major justícia, igualtat i solidaritat social mentre que des del privat no hi ha redistribució social control suficient ni participació social.
Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió d'aquesta administració pública pel que la recepta és la dimissió d'aquests gestors públics més que la privatització.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...