divendres, 14 d’octubre de 2011

Alfred Clemente nou Secretari General del PSUC viu


El pasat dia 9 de Octubre tancàvem el XIVè Congrés del Partit. Com a Secretari General elegit en el seu marc, el primer que vull fer es adreçar-me personalment a totes i tots, a cadascun i a cadascuna de vosaltres: a tota la militància del Partit.

Com sabeu, el Congrés ha estat precedit d’un procés intens i complex que s’ha desenvolupat en un context polític i social de grans dificultats pels treballadors i treballadores, pels sectors populars colpejats per la crisi capitalista que patim i, alhora, amb mobilitzacions i lluites molt importants que expressen la capacitat de resposta que sense dubte existeix però que cal estimular i organitzar sindical, social i políticament.

El Congrés va aprovar un document polític i organitzatiu i uns Estatuts, que coneixereu plenament en uns dies i que podreu tenir personalment, i tinc el convenciment que serà útil pel treball polític, personal i col·lectiu, de tots i totes els i les camarades.

En ell s’han abordat les tasques dels i les comunistes del PSUC Viu, en l’actual etapa, centrades en la lluita i l’organització de la classe obrera i de les capes populars enfront les polítiques neoliberals.

El Congrés també ha ratificat el compromís de la militància comunista per l’enfortiment de les CC.OO., com instrument essencial en la defensa dels drets i interessos de la classe obrera, i per una major presència i més organitzada del PSUC Viu als moviments socials, amb un especial reconeixement al moviment del 15-M i amb l’objectiu de teixir aliances àmplies entre els vells i els nous moviments per construir l’alternativa social anticapitalista i una Espanya republicana i federal.

Hem reafirmat la vigència de la nostra ideologia comunista i del nostre Partit, que volem enfortir, fer créixer i visualitzar, així com la voluntat, com dèiem al lema del Congrés, de reconstruir el PSUC com a força política que aplegui a Catalunya a totes les persones que es reclamen de l’ideal comunista, per convertir-lo en l’eix vertebrador del procés de transformació social.

El Congrés ha fet una crida a totes les treballadores i a tots els treballadors de Catalunya, així com a tota la ciutadania progressista, perquè votin les candidatures d’ICV-EUiA, perquè l’esquerra transformadora tingui més pes a les Corts Generals que resultin elegides el proper 20 de novembre i com a contribució concreta a l’enfortiment del projecte federal d’Izquierda Unida.

En aquest sentit, ens hem reafirmat, clarificant de manera inequívoca, que EUiA és la nostra aposta estratègica i que tot el Partit ha d’estar i treballar en el moviment polític i social, contribuint a la seva refundació amb corresponsabilitat i amb la màxima voluntat unitària.

Finalment, hem renovat el lligam de germanor i unitat amb el PCE amb qui seguirem adoptant tot tipus d’acords conjunts per seguir tenint els mateixos principis, la mateixa línia política i els mateixos mètodes organitzatius.

Una vegada aprovada aquesta política per l’òrgan superior del Partit, el seu Congrés, estem en el moment de desplegar i la projectar la política aprovada.

Per tal de vetllar per a que siguem el que som i sempre hem estat, un instrument per l’acció, hem elegit un Comitè Central que malgrat no haver estat capaços d’elegir-lo amb una única llista, és un sol organisme. Un Comitè Central de seixanta cinc camarades, renovat i rejovenit que, no dubteu, treballarà, amb tots els seus components sense excepció, amb unitat, força i entusiasme pel Partit, pel seu creixement, pel seu enfortiment i per l’assoliment dels objectius fixats al Congrés.

Alfredo Clemente
Secretari General del PSUC Viu
11 d’octubre de 2011

Visita de la Diputada ICV-EUIA Mercé Civit a Mollet


EUiA Mollet convoca una roda de premsa amb la diputada d'EUiA al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, el proper dimarts 18 d'octubre, a les 18:30 h, a l'Hospital de Mollet.

La diputada, membre de la Comissió de Sanitat al Parlament, oferirà una roda de premsa aprofitant la seva visita a l'Hospital de Mollet per tal de conèixer de primera mà la situació en la que es troba aquest nou equipament.

Civit s'entrevistarà amb el personal de l'Hospital per tal de veure de quina manera els hi estan afectant les retallades.

Dins de la campanya de defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme EUiA arreu de tot Catalunya, la diputada de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i membre d'EUiA, Mercè Civit, acompanyada per diversos membres de l'Assemblea Local d'EUiA Mollet, durà a terme el proper dimarts a la tarda una visita al nou Hospital de Mollet per entrevistar-se amb professionals mèdics, directius i demés personal de la institució per tal de conèixer de primera mà de quina manera els hi estan afectant les retallades que està duent a terme el govern de la Generalitat, així com escoltar les seves demandes i sugerències. Precissament Civit forma part de la Comissió de Sanitat del Parlament de Catalunya i s'ha caracteritzat sempre per la seva aferrissada defensa d'un sistema de sanitat públic i de qualitat.

La roda de premsa es durà a terme a les 18:30 hores davant de l'entrada principal de l'Hospital, en la qual Civit anirà acompanyada del coordinador local d'EUiA i regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Mollet, Antonio López, i de qui serà nomenat nou regidor en el proper Ple Municipal, Francisco Sancho.


Mollet del Vallès, a 13 d'octubre de 2011.

Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

dilluns, 10 d’octubre de 2011

Propostas al Consell de les Dones de Mollet


Com membre Al Consell municipal de les Dones de Mollet vaig fer un conjunt de propostes que van ser ben acollides. En relació al dia internacional contra la violència de gènere, dues activitats com és la legalització o l'abolició de la prostitució i una altra l'assetjament al centre de trabajo.Otras propostes van ser que es pugui interrompre l'embaràs com estableix la nova llei a l'Hospital de Mollet i que es tingui en compte el criteri de gènere en els plans d'ocupació especialment per a dones de més de 50 anys.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...