dimecres, 16 de novembre de 2011

Posicionament del grup municipal ICV-EUIA Ordenances Fiscals 2012
PLE ORDENANCES FISCALS 2012: La necessitat d’establir impostos per prestar serveis per a tothom, però l’exigència d’una bona gestió dels recursos

En un ple a una hora poc habitual, s’han debatut les ordenances fiscals que estableixen els impostos, taxes i preus públics per l’any 2012. Amb el vot en contra del PP, l’abstenció de 3 grup, entre els quals ICVEUiA, i l’únic vot a favor del PSC, han quedat aprovades.

Davant la proposta de l’increment de la majoria de taxes i impostos al voltant del 3% corresponent a l’IPC, el grup d’ICVEUiA hem manifestat que reiterem la necessitat d’establir impostos per tal de sufragar serveis municipals, però que han de ser establerts amb sentit comú, que per nosaltres significa: amb equitat, aplicant tarifació social, i sensibles a la situació econòmica, conscients del context d’atur, de baixos salaris, de problemàtica social.

No obstant, no podem passar per alt algunes ordenances que tenen un increment molt per sobre d’aquest percentatge:

- Escoles bressol i escoles de música: es redueixen els ingressos previstos per aquests serveis, degut a una decisió unilateral d’incompliment de l’acord d’aportació econòmica que fa la Generalitat. Davant d’això, estem per mantenir l’equilibri entre famílies i Ajuntament, a nivell de percentatge i per això hem plantejat repartir el cost d’aquesta diferència a raó de 50% Famílies/50% Ajuntament. I hem revindicat que s’ha de seguir exigint a la Generalitat el compliment de l’acord.
Cal informar a famílies de la nova situació, però també cal continuar amb la lluita per la prestació d’un servei que creiem fermament que ha d’acabar en l’universalització de l’educació de 0 a 3 anys, això és el que voldríem.

- Serveis d’assistència domiciliària i serveis de l’Institut Municipal de serveis a discapacitats, un altre servei d’atenció a les persones en el que hauríem volgut una mica més d’esforç per part del govern, considerant que ara no era el millor moment per aplicar aquest increment.

- Utilització equipaments municipals
A partir d’ara els partits polítics, que -com la resta d’associacions de Mollet- tenien bonificació per utilitzar els equipaments municipals (Mercat Vell i Can Gomà), ja no la tindran, i hauran de fer front a la despesa.
No ens agrada el missatge que es transmet, assenyalant amb el dit als partits polítics amb aquesta diferenciació. Així, s’abunda més en el seu desprestigi, per fer creure que són una cosa i no una altra. Els partits són instruments de participació, i cal que puguin tenir recursos i espais, això és el pluralisme necessari, també volian que els sindicats paguesin amb la oposicion del nostre grup se ha retirat.
-
Zones blaves: també hem proposat que la zona blava de l’entorn de l’hospital sigui una zona d’estacionament amb temps limitat, lliure de pagament.

El grup municipal d’ICV-EUiA resumiria el seu posicionament en què cal obtenir recursos per prestar serveis a la ciutadania, però assegurant una bona gestió municipal.
Ara amb més urgència que mai, és imprescindible millorar la política de gestió dels recursos.
L’equip de govern de Mollet ha tingut una política on s’han destinat ingressos a despeses per nosaltres inacceptables: contractació de nous gerents, increment sous de regidors, etc.

ICV-EUiA diu sí a obtenir ingressos, però acompanyat d’una racionalització de la despesa, i més eficiència; priorització en serveis d’atenció a les persones; més tarifació social per redistribuir de manera justa i equitativa; ajuts i bonificacions.
Tot això, vinculat a un pressupost que ha de partir de base zero, i recollir tots aquests elements de racionalització, prioritat a polítiques d’atenció a les persones i de reactivació de l’economia.
Hi ha polítiques que no poden sortir malparades d’aquestes retallades. L’Ajuntament ha de seguir apostant i lluitant. I això vol dir, prioritzant i racionalitzar la seva despesa.

Grup municipal ICV-EUIA Mollet del Valles

dilluns, 14 de novembre de 2011

11 RAZONES PARA VOTAR A IU-EUIA-ICV

1.- porque tiene un programa propio y no está dispuesto a que se lo dicte ni Merckel ni el FMI

2.- porque IU nunca haría lo que han hecho los socialistas griegos: formar gobierno con la derecha y la extrema derecha.

3.- porque es el único que no acepta los recortes porque quiere sacar el dinero de donde lo hay:las grandes fortunas, la banca y el fraude fiscal

4.- porque es el único que quiere que la economía la controlen los ciudadanos y no los poderes fácticos que se esconden tras la palabra "mercados"

5.- porque es el único que apuesta por cambiar e arriba a abajo el Senado en el marco de un estado federal...o suprimirlo

6.- porque es el único que se ha opuesto siempre a la pérdida de derechos de los trabajadores

7.- porque es el único que quiere acabar con las nucleares y que apuesta por otro modelo de desarrollo sostenible

8.- porque cree que la ayuda al desarrollo es el mejor método para resolver conflictos y el único que se ha opuesto a utilizar la guerra para resolver conflictos, tanto si son guerras conducidas por Aznar como si son conducidas por Zapatero

9.- porque defendía la dación del piso como pago de la totalidad de la hipoteca cuando PP y PSOE votaban en contra

10.- porque es el único partido de "la otra izquierda" que ha tendido la mano al resto para llegar a acuerdos amplios que rentabilicen el voto y por éso va coaligada con ICV, la Chunta y la Confederación Verde

11.- porque es el voto más efectivo para que las cosas sean diferentes

... y por otras cosas que no caben en 11 razones.

PS Se que hay otros que coinciden con alguna o algunas de estas cosas pero - buscad, buscad - ninguno que coincida con todas

Intervencion de Antonio Lopez en la plaça de Sant Jaume per la salut publica


El pasado sábado día 12 la plataforma en defensa de la salut publica del baix valles de la que formo parte activa nos manifestamos junto a otras plataformas del Valles Occidental para protestar por los recortes que estamos padeciendo en la sanidad pública.
En mi intervención ante los manifestantes explique los recortes que está padeciendo la sanidad en nuestro baix valles en los ambulatorios y en el hospital de Mollet así como la eliminación del dispensario de Martorellas.
La caravana fue todo un éxito de participación y nos comprometimos a seguir luchando por una sanidad pública 100 x 100 contra las privatizaciones y el co-pago que es más bien un repago ya que la pagamos a través de nuestros impuestos y deducciones en las nominas.
Está muy clara la apuesta del gobierno de la Generalitat de CIU por desmantelar el sistema de salut pública de Catalunya para que los usuarios dejen de confiar y hacerse de una mutua privada para que los de siempre sigan haciendo su negocio a costa de la salut de la población.

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...