dijous, 24 de novembre de 2011

25 DE NOVIEMBRE TODOS Y TODAS CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERO


25 de noviembre: Día internacional contra la violencia de género

queremos invitar a todos los hombres y mujers a que participemos en las manifestaciones contra la violencia de género que se celebren el 25 de noviembre, Día Mundial contra la Violencia de Género. La violencia de género es una escandalosa realidad afecta a toda la sociedad. Sus consecuencias son terribles; miles, cientos de miles de mujeres viven atemorizadas ante una continua situación de terror físico y psicológico en sus hogares y entorno más inmediato.

Esta violencia se ve reforzada por la incapacidad de buena parte de los hombres para adaptarse a los cambios que el avance hacia una que una sociedad igualitaria está provocando. Es el claro síntoma de que algo no funciona bien, de que una parte de los hombres no están aceptando el cambio y la libertad de las mujeres.

La violencia es posible porque el resto de los hombres mantenemos algún tipo de complicidad y cierta tolerancia hacia ella. Ya sea por miedo, por egoísmo, por rencor o por una malentendida solidaridad masculina, lo cierto es que muchos de nosotros no hacemos lo suficiente para acabar con la violencia de género.

Hacemos desde aquí una petición a todos los hombres: No miréis a otro lado, no sigáis tolerando en vuestro entorno ninguna situación de violencia, sexismo o discriminación hacia las mujeres. Es nuestra responsabilidad actuar allí dónde se dé o se prepare el horror.

Denunciad aquellos casos que conozcáis y apoyad, sin ninguna duda, a las víctimas, pues necesitarán de toda nuestra solidaridad. Hacedlo por ellas y por nosotros. ¡Vivamos sin violencia!

dimecres, 23 de novembre de 2011

EUiA Mollet valora positivament els resultats electorals d’ICV-EUiA i d’IU en els comicis del passat 20-N


EUiA Mollet valora positivament els resultats electorals d’ICV-EUiA i d’IU en els comicis del passat 20-N

La formació molletana lamenta així mateix l’avançament de la dreta, especialment la majoria absoluta del PP a l’estat espanyol.

A nivell municipal, destaca que la coalició roig i verda gairebé dobla el seu percentatge de vot respecte a les darrers eleccions generals.

Esquerra Unida i Alternativa de Mollet vol manifestar la seva satisfacció pels resultats obtinguts per part de la coalició ICV-EUiA tant a Mollet com a Catalunya, i per part d’Izquierda Unida a la resta de l’estat, en les eleccions generals celebrades el passat 20 de novembre, en les quals va augmentar significativament la seva representació al Congrés dels diputats, gairebé doblant el seu percentatge de vot i passant d’un a tres diputats a Catalunya i de dos a onze diputats al conjunt de l’estat, el que permetrà a Izquierda Unida formar grup propi a la càmera baixa.

Així mateix, la secció local d’EUiA considera que els resultats obtinguts especialment per PP, CiU i UPyD són molt preocupants i expressen que l’hegemonia del pensament conservador i centralista és molt forta a Catalunya i a l’estat espanyol. En aquest sentit, EUiA Mollet lamenta el retorn de la dreta reaccionària del PP al govern de l’estat, el que suposarà més retallades socials, agreujant més la difícil situació de les classes més desfavorides i més castigades per la crisi, a les quals IU i ICV-EUiA s’oposaran tot treballant per contrastar amb rigor les propostes d’alternatives viables i possibles que fan afirmar que hi ha una altra sortida per l’esquerra a la crisi. Així mateix, la formació d’esquerres considera molt negatiu el triomf electoral de CiU a Catalunya després de la bateria de retallades que han dut a terme al capdavant del govern de la Generalitat.

A nivell municipal, es valora molt positivament el fet que ICV-EUiA passa de tenir el 5,65% dels vots obtinguts a Mollet a les eleccions generals del 2008 al 10,75% de vots actuals, el que suposa un creixement de més de cinc punts percentuals, casi el doble que en els anteriors comicis. Aquest fet atorga una gran centralitat política a la coalició i la converteix en el veritable referent de l’esquerra transformadora.

Finalment, Esquerra Unida vol denunciar la injustícia de la llei electoral actual. Aquesta llei fa que, una vegada més, els vots de la coalició roig i verda valguin menys que els vots d’altres formacions. Així, per exemple, CiU amb un milió de vots aconsegueix setze diputats, mentre que IU, amb gairebé un milió set-cents mil, es queda amb onze escons.

Mollet del Vallès, a 23 de novembre de 2011.

Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

CARTA OBERTA DE JOAN JOSEP NUET D’AGRAÏMENT ALS VOTANTS D’ICV-EUiA I A LA GENT D’ESQUERRES


Diputado EUIA
CARTA OBERTA DE JOAN JOSEP NUET D’AGRAÏMENT ALS VOTANTS
D’ICV-EUiA I A LA GENT D’ESQUERRESVull expressar el meu agraïment a les 279.562 persones que han votat la coalició ICV-EUiA a Catalunya i als milers i milers d’activistes socials que s’han enfrontat a les polítiques de retallades dels poderosos.

Vull agrair a l’afiliació d’ICV que ha treballant de valent per treure aquets bons resultats i el tercer diputat per Barcelona.

Vull dedicar l’acta de diputat a la militància i als amics i amigues d’EUiA que han perseverat en el treball i en l’aposta estratègica de la unitat superant les injustícies.

Els resultats obtinguts especialment per PP, CiU i UPyD són molt preocupants i expressen que l’hegemonia del pensament conservador i centralista és molt forta a Catalunya i a Espanya. Ens oposarem a les seves mesures de retallades i treballarem per contrastar amb rigor les propostes d’alternatives viables i possibles que ens fan afirmar que hi ha una altra sortida per l’esquerra a la crisi, on el nostre poble sigui protagonista en els continguts i en les formes de decidir.

La socialdemocràcia ha de triar si continua allunyant-se de la seva base social i electoral o admet que s’ha equivocat en imposar les decisions dels mercats per sobre de les persones. Seguirem oberts a tantes persones simpatitzants i votants socialistes que creuen en l’esquerra, dient-los que no renunciïn al seus somnis i esperances de progrés, i convidant-los a reconstruir plegats l’esquerra a Catalunya i a Espanya.

La coalició ICV-EUiA a Catalunya i IU-Los Verdes a Espanya amb la CHA i d’altres han estat claus en el resultat amb la seva suma de 13 forces polítiques anteriorment confrontades. Les que no s’hi van sumar en el seu moment i ara no han obtingut representació parlamentària han de reflexionar sobre les seves decisions i els seus resultats i nosaltres les hem de tornar a convidar amb generositat a que se sumin, ara sense excuses, a la nova construcció de l’esquerra transformadora al nostre país.

Hem de reconstruir l’esquerra, la nacional a Catalunya i la federal a Espanya, i per això hem de ser ambiciosos, molt ambiciosos, oberts, plurals, pensant molt en la mobilització social i amb pluralitat ideològica. La pluralitat vol dir sumar i no dividir, vol dir compartir i no separar i vol dir cercar una majoria social i política que derroti la dreta i les seves polítiques. Per això els instruments actuals no son immutables, sinó que s’han d’adaptar ara per poder seguir creixent i que el resultat electoral no sigui una dent de serra d’una gràfica on després apareixerà la caiguda, sinó un començament de suma que no ha de parar.

Venen temps difícils, la dreta ostenta un poder absolut, polític, econòmic i de pensament, però queda clar que existeixen amplis sectors socials i polítics amb gran potencial de mobilització i alternativa també social, política i intel·lectual. Cal que nosaltres facilitem activament la seva mobilització i organització.

Cal seguir fomentant la indignació i l’articulació de la mateixa, cal estar molt propers al sindicalisme de classe per reforçar-lo davant els possibles atacs als treballadors i treballadores. Cal, en definitiva, seguir mantenint la bandera d’un projecte alternatiu possible.

I aquesta acta de diputat és vostra, dels votants, dels militants, dels activistes i de tanta gent d’esquerres que no ens ha votat però amb la qual estic segur no hem fet més que començar el camí de noves primaveres roges, verdes i violetes.

Joan Josep Nuet i Pujals

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...