divendres, 2 de desembre de 2011

Per una Sanitat realment Pública i de Qualitat Cap retallade ni co-pagament

Just a l’endemà de la celebració de les eleccions generals del passat 20 de novembre, el govern de la Generalitat de Catalunya comandat per la dreta de CiU va anunciar amb nocturnitat i traïdoria la seva intenció de dur a terme una nova bateria de retallades a afegir a les que ha vingut aplicant en el darrer any. Aquest nou seguit de retallades torna a afectar a uns dels pilars bàsics de l’estat del benestar com es la Sanitat Pública.

Per aquest motiu, dins la campanya de defensa de la sanitat pública que està duent a terme EUiA arreu de tot Catalunya, des d’EUiA Mollet volem manifestar la nostra enèrgica i contundent oposició a les noves retallades en la sanitat pública anunciades per aquest govern que sembla malinterpretar la confiança que li han fet els ciutadans a les urnes. De la mateix manera, ens oposem al sistema de copagament i repagament que s’està plantejant en aquest sentit, el qual no fa sinó mercantilitzar un servei públic pel lucre d’uns pocs i el patiment de la majoria, convertint un dret bàsic en un negoci.

Considerem que una vegada més el govern de CiU amb el discurs de la racionalització i l’austeritat aprofita l’alarma generalitzada per avançar en els seus autèntics objectius: la privatització de serveis, a través de la qual el Govern pretén esmicolar l’Institut Català de la Salut en trossets i convertir-lo en un Holding empresarial per donar cabuda i acollir en aquesta empresa pública múltiples formes de col•laboració del sector privat per tal de canviar la gestió, les condicions de treball i introduir la lògica de la competència, el benefici i el risc.

Davant aquest atac a un dels pilars de l’estat del benestar i en base als més elementals principis de justícia social, m’agradaria fer una crida a la ciutadania a mobilitzar-se per mostrar el seu rebuig a aquestes mesures antisocials i donar una resposta unitària a través de les diverses Plataformes en defensa de la Sanitat Pública que s’han creat arreu del país.

En aquest sentit, vull recordar que tot això està afectant molt directament a l’àrea de Mollet, doncs la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ja fa temps que ve denunciat el precari estat en el que es troba la sanitat pública a la zona, amb el notable increment de la llista d’espera al nou Hospital de Mollet i el seu servei d’urgències, el qual ara ha de donar servei a més població que abans amb la incorporació de Santa Perpètua i Palau-Solità amb menys mitjans i recursos; així com en els ambulatoris, en els quals actualment no hi ha substitucions de personal.

A tot aquest seguit de despropòsits cal sumar-hi el tancament del dispensari de Martorelles i el retard en la posada en marxa de la residència per a gent amb discapacitat psíquica de la Vinyota, que ja fa anys que hauria d’estar obert.

Per tot això, ara més que mai, cal que cridem tots junts ben fort: Volem un Sanitat 100% Pública i de Qualitat!!!


Antonio López.

Regidor d’ICV-EUiA Mollet.
Coordinador Local d’EUiA Mollet

dimecres, 30 de novembre de 2011

Esquerra Unida ( EUiA) Mollet s’oposa enèrgicament a les noves retallades en Sanitat plantejades per la Generalitat.


EUiA Mollet s’oposa enèrgicament a les noves retallades en Sanitat plantejades per la Generalitat.

La formació d’esquerres denúncia així mateix el sistema de copagament i repagament que vol impulsar l’executiu català.

Esquerra Unida crida a la ciutadania a mobilitzar-se unitàriament contra els atacs que està rebent el sistema de Sanitat Pública, pilar de l’estat del benestar.

Dins de la campanya de defensa de la sanitat pública i en contra de les retallades que està duent a terme EUiA arreu de tot Catalunya, la Comissió Local d’EUiA Mollet vol manifestar la seva enèrgica i contundent oposició a les noves retallades en la sanitat pública que ha anunciat el govern de la Generalitat de Catalunya comandat per la dreta de CiU, així com mostrar el seu rebuig al sistema de copagament i repagament que s’està plantejant en aquest sentit.

EUiA Mollet considera que una vegada més el govern de CiU amb el discurs de la racionalització i l’austeritat aprofita l’alarma generalitzada per avançar en els seus autèntics objectius: la privatització de serveis, a través de la qual el Govern pretén esmicolar l’Institut Català de la Salut en trossets i convertir-lo en un Holding empresarial per donar cabuda i acollir en aquesta empresa pública múltiples formes de col·laboració del sector privat per tal de canviar la gestió, les condicions de treball i introduir la lògica de la competència, el benefici i el risc.

Davant aquest atac a un dels pilars de l’estat del benestar i en base als més elementals principis de justícia social, EUiA Mollet vol fer una crida a la ciutadania a mobilitzar-se per mostrar el seu rebuig a aquestes mesures antisocials i donar una resposta unitària a través de les diverses Plataformes en defensa de la Sanitat Pública que s’han creat arreu del país.

En aquest sentit, Esquerra Unida vol recordar que tot això està afectant molt directament a l’àrea de Mollet, doncs la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ja fa temps que ve denunciat el precari estat en el que es troba la sanitat pública a la zona, amb el notable increment de la llista d’espera al nou Hospital de Mollet i el seu servei d’urgències, el qual ara ha de donar servei a més població que abans amb la incorporació de Santa Perpètua i Palau-Solità amb menys mitjans i recursos; així com en els ambulatoris, en els quals actualment no hi ha substitucions de personal. A tot aquest seguit de despropòsits cal sumar-hi el tancament del dispensari de Martorelles i el retard en la posada en marxa de la residència per a gent amb discapacitat psíquica de la Vinyota.

Mollet del Vallès, a 30 de novembre de 2011.

Comissió Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mollet

diumenge, 27 de novembre de 2011

PRECS I PREGUNTES PLE MUNICIPAL DE NOVEMBRE:PRECS I PREGUNTES PLE MUNICIPAL DE NOVEMBRE:
1ª RESIDENCIA DISCAPACITATS (APERTURA)
2ª FONT A LA ERMITA DE GALLECS
3ª PLANES DE EMPLEO, Dones, Joves, y mayores de 55 años
4ª PROYECTO 4º Institut
5ª PONER CENICEROS EN DIFERENTES ESPACIOS DE LA CIUTAT
6ª SUBVENCION A LA ENTIDAD TIBSIMA
7ª LISTADO IMPAGADOS PROVEEDORES 2010 Y 2012. CUANTIA DEUDA GLOBAL.
8ª DEMORAS DE PAGO BANCOS Y CAIXAS
9ª ACTAS PLENOS ACTUALIZAR WEB
10ª REPOSICION PLAFONES CAMPAÑA ELECTORAL Y NUEVOS ESPACIOS PARA LAS ENTIDADES .
11ª MANIFEST APROBADO ESCOLES BRESSOLS, ENVIAR ASOCIACION ROSA SENSAT
12ª EXIGIR A LA GENERALITAT LOS RECURSOS COMPROMETIDOS PARA EL NUEVO HOSPITAL.
13º LIMPIEZA AL ENTORNO DEL HOSPITAL.
15º ABORTO EN EL HOSPITAL SEGÚN LA LEY HASTA LAS CATORCE SEMANAS SI SE PRACTICAN?
16º DEMORAS EN EL PAGO SUBVENCION REHABILITACION FACHADAS Y ASCENSORES.
17º ESTUDI PARA LA CREACION DE UN ESPACIO EXCLUSIVO PARA PERROS.
18º NO SE VE EL CANAL DE TV VALLÉS VISIÓN EN LAS HABITACIONES DEL HOSPITAL DE MOLLET.

La crisis financiera explicada de manera sencilla.


LA CRISIS EXPLICADA EN MEDIO MINUTOLa crisis financiera explicada de manera sencilla.


Maruja es la propietaria de un bar en Benidorm, que ha comprado con un préstamo bancario. Como es natural, quiere aumentar las ventas, y decide permitir que sus clientes, la mayoría de los cuales son alcohólicos en paro, beban hoy y paguen otro día. Va anotando en un cuaderno todo lo que consumen cada uno de sus clientes. Esta es una manera como otra cualquiera de concederles préstamos.


Nota: Pero en realidad, no le entra en caja ningún dinero físico.

Muy pronto, gracias al boca a boca, el bar de Maruja se empieza a llenar de más clientes.


Como sus clientes no tienen que pagar al instante, Maruja decide aumentar los beneficios subiendo el precio de la cerveza y del vino, que son las bebidas que sus clientes consumen en mayor cantidad. El margen de beneficios aumenta vertiginosamente.


Nota: Pero en realidad, es un margen de beneficios virtual, ficticio; la caja sigue estando vacía de ingresos contantes.


Un empleado del banco más cercano, muy emprendedor, y que trabaja de director en la sección de servicio al cliente, se da cuenta de que las deudas de los clientes del bar son activos de alto valor, y decide aumentar la cantidad del préstamo a Maruja. El empleado del banco no ve ninguna razón para preocuparse, ya que el préstamo bancario tiene como base para su devolución las deudas de los clientes del bar.Nota: ¿Vais pillando la dimensión del castillo de naipes?


En las oficinas del banco los directivos convierten estos activos bancarios en "bebida-bonos", "alco-bonos" y "vomita-bonos" bancarios. Estos bonos pasan a comercializarse y a cambiar de manos en el mercado financiero internacional. Nadie comprende en realidad qué significan los nombres tan raros de esos bonos; tampoco entienden qué garantía tienen estos bonos, ni siquiera si tienen alguna garantía o no. Pero como los precios siguen subiendo constantemente, el valor de los bonos sube también constantemente.


Nota: El castillo de naipes crece y crece y no para de crecer, pero todo es un camelo; no hay detrás solidez monetaria que lo sustente. Todo son "bonos", es decir, papelitos que "representan" tener valor siempre y cuando el castillo de naipes se sostenga.


Sin embargo, aunque los precios siguen subiendo, un día un asesor de riesgos financieros que trabaja en el mismo banco (asesor al que, por cierto, despiden pronto a causa de su pesimismo) decide que ha llegado el momento de demandar a Maruja el pago de su préstamo bancario; y Maruja, a su vez, exige a sus clientes el pago de las deudas contraídas con el bar.


Pero, claro está, los clientes no pueden pagar las deudas.


Nota: ¡¡¡Porque siguen sin tener ni un céntimo!!! Han podido beber cada día en el bar porque "se comprometían" a pagar sus deudas, pero el dinero físico no existe.


Maruja no puede devolver sus préstamos bancarios y entra en bancarrota.


Nota: Y Maruja pierde el bar.


Los "bebida-bonos" y los "alco-bonos" sufren una caída de un 95% de su valor. Los "vomito-bonos" van ligeramente mejor, ya que sólo caen un 80%.


Las compañías que proveen al bar de Maruja, que cobraron, se dedicaron a pedir más vino y cerveza para ampliar el negocio y para ello pidieron también créditos a los bancos. Además, tanto Maruja como los proveedores se gastaron los beneficios en comprarse Porsche Cayennes y Audi Q7 mediante renting o en dinero negro ya que los bares cotizan por módulos. Como Maruja deja de comprar, el proveedor de vinos se queda con todo el stock, que no puede devolver ni tampoco pagar, y entra en bancarrota, y el proveedor de cerveza tiene que vender el negocio a otra compañía de la competencia.O sea todo el dinero se ha ido hacia los concesionarios y fabricantes de haigas alemanes y aquí solo han quedado los créditos de Maruja y los proveedores frente a los bancos, que a su vez se lo deben a los bancos alemanes, donde está el dinero de los haigas.


El gobierno interviene para salvar al banco, tras conversaciones entre el presidente del gobierno y los líderes de los otros partidos políticos.

Nota: Que es lo que de verdad ha pasado. Con los impuestos de los ciudadanos inocentes.


Para poder financiar el rescate del banco, el gobierno introduce un nuevo impuesto muy elevado que pagarán los abstemios.


Nota: Que es lo que de verdad ha pasado. Con los impuestos de los ciudadanos inocentes, los gobiernos han tapado el agujero financiero creado por la estupidez de los bancos.


¡Por fin! ¡Una explicación que entiendo!Firmado: Un abstemio.....


Publicado por Pepe Luis López Bulla Ex secretari Genereral de la CONC

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...