divendres, 17 de febrer de 2012

GOVERNAR AMB LA CIUTADANIA: , LA DEMOCRACIA PARTICIPATIVA AMB TUGOVERNAR AMB LA CIUTADANIA:
LA DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA


La democràcia participativa no es només votar cada quatre anys als representants polítics, com alguns ens volen fer creure. Els mateixos que només es recorden de la ciutadania durant les campanyes electorals.

La democràcia participativa es un concepte de model de societat basat en l’axioma “tot pel poble amb el poble”, el qual es du a terme a través de diferents mecanismes de democràcia directa i co-decisòria, sense menystenir que els legítims representants de la sobirania popular exerceixin les responsabilitats que els hi pertoquen.

Des d’ICV-EUiA portem molt de temps reclamant a l’equip de govern municipal que desenvolupi i posi en pràctica el reglament de participació ciutadana, aprovat fa més de 8 anys per unanimitat, doncs amplia les possibilitats d’intervenció d’entitats i de persones a la vida política municipal. Lamentem profundament la manca de voluntat política de l’equip de govern del PSC durant tot aquest temps a desenvolupar aquest reglament, així com a informar-ne del mateix a la ciutadania i a les entitats, el quals el desconeixen,

Les novetats que introduïa aquest reglament eren, entre d’altres, la possibilitat de fer set preguntes a cada Ple Municipal, d’impulsar una iniciativa ciutadana municipal, d’establir consultes ciutadanes, de dur a terme audiències públiques, d’elaborar un pressupostos municipals participatius i de facilitar la presentació de mocions i preguntes als Plens per part dels ciutadans i de les entitats.

Ara sembla ser que el nou Regidor de Participació, el Sr. Bertolín, te una certa sensibilitat per a reprendre aquest document, congelat des de fa gairebé una dècada. Sincerament, desitjo que segueixi per aquest camí, no serè pas jo qui li posi cap trava. Si de veritat els seus companys de partit PSC y CIU li permeten obrir la via de la participació a ciutadania,de debó crec fermament que llavors entrarem en un nou temps per a la democràcia a Mollet. I es que moviments com el dels “Indignats” han posat de manifest els límits de l’actual sistema i tenen la voluntat de canviar-lo i millorar-lo, i aquesta sembla en efecte una bona via per a fer-ho.

Donem doncs, la paraula i la participació a tots els ciutadans. Ja es hora de més democràcia i menys burocràcia.


Antonio López.

Regidor d’ICV-EUiA Mollet.
Coordinador Local d’EUiA Mollet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...