dimarts, 20 de març de 2012

El Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha preparat un seguit de mocions per presentar a la sessió del Ple Municipal que es realitzarà el dilluns dia 26 de març.


El Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha preparat un seguit de mocions per presentar a la sessió del Ple Municipal que es realitzarà el dilluns dia 26 de març.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA ha presentat quatre mocions en relació a temes de màxima actualitat, sobre els que prenem posició i plantegem al conjunt dels grups municipals perquè també es posicionin.

Una primera, en relació a les participacions preferents, un producte financer en el que moltes famílies han quedat atrapades. En aquesta sentit, ICV-EUiA, denúncia l’actuació de les entitats bancàries que han venut aquest producte sense informació i aprofitant-se, en molts casos, de la poca cultura financera de persones grans i abusant de la seva confiança. Més enllà de solidaritzar-nos amb les persones implicades, es planteja que l’ajuntament assumeixi orientació i informació a les persones afectades. Per altra banda, entenem que aquesta situació s’ha creat per no complir-se la normativa europea en la venda d’aquest tipus de producte. En aquest sentit, la moció planteja la necessària intervenció del banc d’Espanya en defensa de les persones afectades.

Una segona moció, fa referència a la nostra posició en contra de la privatització de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat. Aquesta moció, es presenta en consonància a La Plataforma Aigua és Vida, formada per entitats de la societat civil, sindicals, veïnals, ecologistes i solidàries que insta a la Generalitat de Catalunya que eviti una externalització dels serveis que ha vingut prestant l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL).
La moció es sustenta, en els següents principis:
- Perquè l’accés a l’aigua potable i al sanejament és un dret humà.
- Perquè l’externalització de la gestió encarirà el cost de l’aigua en alta.
- Perquè ATL és patrimoni comú dels ciutadans i ciutadanes, dels municipis i altres entitats locals.
- Perquè afecta negativament les finances municipals.
- Perquè afecta a la governança de l’aigua.
- Perquè l’externalització de la gestió pot suposar un abús de mercat.
- No hi ha cap justificació tècnica.
- No hi ha cap justificació econòmica.
- No hi ha cap justificació social.
- No hi ha cap justificació ambiental.

La tercera moció, fa referència a la commemoració del 81è aniversari de la República que es celebrarà el proper 14 d’abril. Aquesta moció, ja és tradicional la seva presentació en els darrers anys per part de la coalició ICV-EUiA, així com la celebració d’un acte polític i cultural a la Plaça de la República de la nostra ciutat, que aquest any es celebrarà en el proper dissabte dia 14 d’abril.
La moció, demana que onegi la bandera republicana el dia 14 d’abril, que es pugui celebrar un referèndum en el que el poble pugui valorar la restauració de la República i, finalment, en l’àmbit local es planteja que l’Ajuntament col•labori actes institucionals donant a conèixer i fent pedagogia dels valors republicans.

La darrera moció, que es presenta conjuntament amb el grup muncipal d’Ara- Mollet Esquerra i amb l’adhesió de la plataforma Ciutadana Mollet 29M, és un posicionament clar i rotund contra la Reforma laboral i les retallades que s’estan donant en drets, i planteja el posicionament de tots els grups municipals en suport de la vaga general del proper 29 de març, convocada per les organitzacions sindicals de CCOO i UGT. Tanmateix, es crida a la societat molletana a secundar la vaga general, contra la Reforma Laboral, que es considera injusta i inútil.

Igualment, el grup municipal, ha demanat a l’Ajuntament còpia dels certificats que ha hagut d’enviar al Ministeri d’Hisenda, en relació a les factures pendents de pagar als proveïdors, que han estat presentades abans del dia 1 de gener de 2012. Aquesta petició, ha estat feta de forma reiterada per escrit, en els Plens i altres trobades, des de fa quasi be dos anys i el govern no ha facilitat aquesta informació, vulnerant el dret a la informació que tenen els grups de l’oposició en el seu paper de control al govern. Atenent a les declaracions aparegudes en els medis de comunicació el deute a proveïdors, reconegut pel govern, està al voltant dels 15 milions d’euros.Comunicació ICV-EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...