diumenge, 25 de març de 2012

PROPOSTA D`ACORD SOBRE EL 14 D’ABRIL 81 ANIVERSARI ll REPUBLICA
ATÈS que el proper 14 d’abril es celebra el 81er. aniversari de la proclamació de la II República com a conseqüència del triomf de les forces republicanes i progressistes a les eleccions municipals del 1931.


ATÈS que la II República va obrir un període de llibertat i progrés per al conjunt dels pobles d’Espanya després de l’esgotament de la monarquia borbònica incapaç de donar solucions als greus problemes econòmics, socials, polítics i culturals de la majoria de la societat, per haver donat suport a la Dictadura de Primo de Rivera i afectada per una corrupció galopant que afectava a tots els òrgans de l’estat.


ATÈS que aquella experiència, amb el preludi que va significar l’anomenat bienni negre, es va estroncar amb el cop feixista de juliol de 1936, donant lloc a l’etapa negra dels quaranta anys de la dictadura feixista de Franco.


ATÈS que només gràcies a la mobilització democràtica del poble es van recuperar les llibertats polítiques i nacionals en el moment de la Transició, enllaçant amb l’etapa de la democràcia republicana.

ATÉS La construcció d’una societat plenament democràtica, de dones i homes lliures i iguals en deures i drets; que reconegui el dret de lliure determinació de Catalunya i de tots els pobles d’Espanya; que superi l’actual situació de crisi econòmica, política, social i cultural, recuperant, garantint i desenvolupant tots i cadascun dels drets polítics, econòmics i socials que garanteixin el lliure desenvolupament de les persones en igualtat de condicions; només és possible amb la constitució d’un estat republicà i federal erigit sobre els principis de la llibertat, la igualtat i la fraternitat; per la consecució del qual és necessària la més àmplia convergència i unitat de totes les forces polítiques i sectors socials inequívocament democràtics i progressistes.


El grup Municipal d´ICV-EUIA propossa que El Plé de l’Ajuntament de Mollet del Valles aprovi els següents acords:

1º. Demanar al L'Ajuntament de Mollet onegi la bandera republicana en los mastils del consistori el proxim 14 D'Abril amb el reconeixement dels que van lluitar I fins tot van donar la seva vida per la llibertat i la Democràcia.

2º. Demanar al Govern del estat un Referèndum per poder consultar a la ciutadania si vol mantenir la Monarquia o la re-instauració de la III República .

3º.Demanar que L´ajuntament de Mollet col•labori amb les entitats que celebrin aquesta efemèrides i faci actes institucionals fem pedagogia dels valors republicans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...