dilluns, 9 d’abril de 2012

14 D'ABRIL 81 ANIVERSARI ll REPUBLICA CAP LA TERCERA

El proper 14 d'abril es celebra el 81er. aniversari de la proclamació de la II República com a conseqüència del triomf de les forces republicanes i progressistes a les eleccions municipals del 1931.
La II República va obrir un període de llibertat i progrés per al conjunt dels pobles d'Espanya després de l'esgotament de la monarquia borbònica incapaç de donar solucions als greus problemes econòmics, socials, polítics i culturals de la majoria de la societat, per haver donat suport a la Dictadura de Primo de Rivera i afectada per una corrupció galopant que afectava a tots els òrgans de l'estat.
aquella experiència, amb el preludi que va significar l'anomenat bienni negre, es va estroncar amb el cop feixista de juliol de 1936, donant lloc a l'etapa negra dels quaranta anys de la dictadura feixista de Franco.
Només gràcies a la mobilització democràtica del poble es van recuperar les llibertats polítiques i nacionals en el moment de la Transició, enllaçant amb l'etapa de la democràcia republicana.
tam-mateix la tercera República ha de basar-se en la construcció d'una societat plenament democràtica, de dones i homes lliures i iguals en deures i drets; que reconegui el dret de lliure determinació de Catalunya i de tots els pobles d'Espanya; que superi l'actual situació de crisi econòmica, política, social i cultural, recuperant, garantint i desenvolupant tots i cadascun dels drets polítics, econòmics i socials que garanteixin el lliure desenvolupament de les persones en igualtat de condicions; només és possible amb la constitució d'un estat republicà i federal erigit sobre els principis de la llibertat, la igualtat i la fraternitat; per la consecució del qual és necessària la més àmplia convergència i unitat de totes les forces polítiques i sectors socials inequívocament democràtics i progressistes.
Al ultim ple a Mollet el grup municipal d´ICV-EUIA vam presentar una moció que va ser rebutjada per els grups municipals pro-Monarquis PP,CIU I PSC que proposava:
que onegi la bandera republicana als mastils del consistori el pròxim 14 D'Abril amb el reconeixement dels que van lluitar I fins tot van donar la seva vida per la llibertat i la Democràcia.
Demanar al Govern del estat un Referèndum per poder consultar a la ciutadania si vol mantenir la Monarquia o la re-instauració de la III República .
Demanar que L'Ajuntament de Mollet col·labori amb les entitats que celebrin aquesta efemèrides i faci actes institucionals fem pedagogia dels valors republicans.
ARA MES QUE MAI DEFENSEM ELS VALORS REPUBLICANS
VISCA LA REPUBLICA
Antonio Lopez
Regidor per ICV-EUIA Mollet del Valles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...