dissabte, 24 de novembre de 2012

25 novembre contra tot tipus de violència cap a les dones
 Forçar-nos a parir també és violència

Aquest 25 de novembre denunciem que el govern del PP, sota la crisi, ens vol implantar una ideologia fonamentalista i conservadora que suposa una agressió a la integritat de les dones ia la democràcia.
El desmantellament dels serveis socials, amb el tancament de les cases d'acollida i dels punts de trobada, la supressió dels centres d'atenció a la drogoaddicció, de la cartilla sanitària per a la població immigrant, els desnonaments i una llei de dependència que no es desenvolupa, tot això augmenta la feminització de la pobresa i la vulnerabilitat en les dones.
Vivim una involució, que afecta especialment els drets i conquestes de les dones. El masclisme judicial, uns jutges crescuts que pretenen la volta a una legislació retrògrada com és la prohibició de l'avortament.
El PP mostra la seva veritable cara i veiem que els llocs de presa de decisió del govern estan ocupats majoritàriament per homes. Ja no s'amaguen i escoltem en boca de ministres declaracions ofensives contra les dones, així com una exaltació propagandística d'un model de dona que ens recorda a la de la secció femenina. No hem d'obviar que la invisibilització de les dones també és violència.
La contrareforma ideològica del PP i l'església pretén inculcar la idea que la maternitat i la cura han de ser el centre de la vida de les dones.
Les dones, com exèrcit de reserva, ja no som necessàries i se'ns vol expulsar del mercat de treball. "Així hi haurà més feina". Es justifiquen en la crisi per implantar el model de família tradicional i carregar les conquestes de les dones. De nou creen una 'mística de la feminitat'.
També retallen l'espai privat de les dones atemptant contra la llibertat i els drets sexuals i reproductius, ni pastilla del dia després, ni educació sexual ... ni el dret legítim a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat. Quedant en pitjor situació les dones lesbianes, que en el model de dona tradicional de "la mantellina" no tenen cabuda.
Tot això juntament amb el model de creixement econòmic de Rajoy, com Eurovegas, relega les dones a mare, esposa o prostituta. Sembla que vulguin deixar-nos com a única sortida laboral la prostitució ... Davant el cinisme dels que la volen regular, veiem les seves intencions: recloure'ns a casa o en els prostíbuls.
Des del PCE, i el PSUC viu fem una crida a la mobilització de les dones en contra de la involució social i ideològica i en contra de tota violència cap a les dones.
- Per una política laboral, fiscal i social, al servei de la redistribució justa dels recursos i solucions urgents a la feminització de la pobresa.
- Per la defensa dels serveis socials i l'increment de la despesa en polítiques d'igualtat i en contra de la violència de gènere.
- Per coresponsabilitzar tota la societat del sosteniment de la vida i de la llar a tots els homes amb mesures com la reducció generalitzada de la jornada, sense pèrdua de salari i prestacions.

- Per l'abolició de la prostitució.
- Per l'avortament lliure i gratuït!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...