dimarts, 20 de novembre de 2012

Mocions-ICV-EUiA, reclama la paralització immediata de l’euro per recepta.i condena els bombardejos de Israel sobre Gaza

El grup Municipal d’ICV-EUiA ha presentat dues mocions al Ple ordinari del mes de Novembre que es celebrarà el dilluns dia 26 de Novembre.
Per un cantó, reclama la paralització immediata del cobrament de l’euro per recepta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya, basat en la presumpta inconstitucionalitat de la mesura segons el dictamen del Consell d’Estat, conegut recentment, pel qual afirma que aquesta mesura vulnera punts de l’article 149 de la Constitució, en la línia de que aquesta mesura correspon en exclusiva a les competències de l’Estat i no garanteix la igualtat de condicions dels ciutadans de l’Estat indistintament del seu lloc de residència.
ICV-EUiA, no només pel fet de qui té o no les competències, s’ha mostrat contrari a la mesura des de el principi, perquè entent que aquesta mesura és un atac a les persones i famílies amb més vulnerabilitat i és una clara acció de repagament de la salut.
Per altra bnada, ICV-EUiA, presenta una moció reclamant la paralització immediat dels bombardejos sobre Gaza a Palestina per part d’Israel, i reclama l’actuació de la Unió Europea, per evitar aquesta acció militar contra la població civil palestina, d’una manera sagnant, desproporcionada i innaceptable.

Per altra banda, vol mostrar la seva sorpresa per la presentació d’una moció per part de l’equip de govern de la ciutat, en la línia de fer un recàrrec sobre l’IBI als habitatges buits de la ciutat. Cal recordar, que el grup d’ICV-EUiA, va proposar aquesta mesura en la discussió de les ordenances i preus públics, en el ple celebrat el passat dia 6 de Novembre. Llavors el govern, no va voler de cap manera assumir aquest repte, perquè a qui li corresponia determinar el concepte de “habitatge buit” era al govern central. Tot i la insistència del grup municipal d’ICV-EUiA per avançar en aquesta línia, donant exemples de municipis que ja ho haviem incorporat a les seves ordenances, no va haver manera de que s’incorporés. Ara, 15 dies desprès, el govern ho planteja com una mesura pròpia. Ens sorprèn el canvi, però celebrem que ara ho vegi, encara que sigui perquè estem en eleccions.

Per últim, volem fer referència a la vaga d’un mes plantejada pel personal de l’empresa de neteja, en defensa de l’estabilitat dels llocs de treball. El grup municipal d’ICV-EUiA, mostrem la nostra solidaritat amb els treballadors en aquesta vaga, i recordem que l’empresa ja els ha baixat un percentatge important del seu salari a més d’incrementar la seva jornada laboral anual. Entenem que l’aturada en el procés de negociació del seu conveni col·lectiu i, que tot i el sacrifici fet pels treballadors i treballadores per la crisi, no puguin tenir unes mínimes garanties en la estabilitat dels seus llocs de treball no és just ni equilibrat. Aquesta situació, pot anar a pitjor, gràcies a la Reforma laboral. Demanem la intervenció d’intermediació de l’Ajuntament, per acabar amb aquesta situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

SER COMUNISTA AVUI:

Algunes persones de bona fe em comenten però tu perquè ets comunista,   Doncs aquí faig algunes reflexions de com jo entenc l'...